Portal
Fotolov
Forum
Prijava
Registracija
Forum LOVAC
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
Rujan 09, 2010, 17:44:06
Novosti:
Samo za prave LOVCE, forum LOVAC....
Forum LOVAC
|
Lovstvo
|
Lovni turizam
(Moderatori:
nazime
,
Vanja
) |
Jeftinije lovne destinacije u Hrvatskoj
Str: [
1
]
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: Jeftinije lovne destinacije u Hrvatskoj (Posjeta: 708 )
nitroexpress
lovac.info
Jeftinije lovne destinacije u Hrvatskoj
«
:
Oľujak 10, 2010, 20:36:11 »
Budući da nas trese rececija, a svi volimo lovit
, mislim da je zgodno otvorit temu o jeftinijim lovnim destinacijama u Hrvatskoj. Tim putem bi zamolio kolege koje imaju iskustva, da iznesu svoja cijenjena mišljenja i savijete
U temu spadaju sve vrste lova, smiještaj itd....
Evidentirano
moreno40
lovac.info
Odg: Jeftinije lovne destinacije u Hrvatskoj
«
Odgovor #1 :
Oľujak 10, 2010, 21:53:09 »
Po meni najjeftiniji lov je kad te netko pozove u goste u neko malo bogatije zajedničko lovište, a takvih ima. Npr. pozovem te u goste, ne plaćaš izlaz, ne plaćaš pratioca, ne plaćaš promašaj ili ranjavanje, i još nosiš trofeju kući ukoliko odstrijeliš. Dakle loviš kao pridruženi član desetine na određenom terenu pridržavajući se lovnog reda i kalendara lova za tekući dan. Koštao te samo prijevoz do destinacije. Drugi primjer znam s Cresa. U nedjelju oni organiziraju (barem jesu) skupne lovove na alohtonu divljač. Dogovoriš dolazak, priključiš se ekipi, odlovaš pogon ili dva zavisno terenu i uspješnosti prvog pogona. Ne plaćaš ništa osim mesa ukoliko si zainteresiran za kupnju po pristupačnim cijenama. Znači ovdje plaćaš put i meso. Treći primjer je već prava komercijala. Tako je uglavnom po svim državnim lovištima kojim gospodare Hrvatske šume ili neki druga pravna osoba. Dakle plaćaš sve. Izlaz, pratioca i naravno ono zbog čega si i došao, a to je ili trofeja ili pak neko nazime ili tele radi mesa.
Dragi kolega Nitro dobro zboriš kad kažeš da svi volimo lovit, istina je, ali nažalost i pucanje u šojke nedaleko kuće nekome predstavlja zadovoljstvo lova. Okrutna stvarnost!!!
Evidentirano
Tava
lovac.info
«
Odgovor #2 :
Oľujak 11, 2010, 10:42:53 »
Citat: moreno40 - Oľujak 10, 2010, 21:53:09
Po meni najjeftiniji lov je kad te netko pozove u goste u neko malo bogatije zajedničko lovište, a takvih ima. Npr. pozovem te u goste, ne plaćaš izlaz, ne plaćaš pratioca, ne plaćaš promašaj ili ranjavanje, i još nosiš trofeju kući ukoliko odstrijeliš. Dakle loviš kao pridruženi član desetine na određenom terenu pridržavajući se lovnog reda i kalendara lova za tekući dan. Koštao te samo prijevoz do destinacije. Drugi primjer znam s Cresa. U nedjelju oni organiziraju (barem jesu) skupne lovove na alohtonu divljač. Dogovoriš dolazak, priključiš se ekipi, odlovaš pogon ili dva zavisno terenu i uspješnosti prvog pogona. Ne plaćaš ništa osim mesa ukoliko si zainteresiran za kupnju po pristupačnim cijenama. Znači ovdje plaćaš put i meso. Treći primjer je već prava komercijala. Tako je uglavnom po svim državnim lovištima kojim gospodare Hrvatske šume ili neki druga pravna osoba. Dakle plaćaš sve. Izlaz, pratioca i naravno ono zbog čega si i došao, a to je ili trofeja ili pak neko nazime ili tele radi mesa.
Dragi kolega Nitro dobro zboriš kad kažeš da svi volimo lovit, istina je, ali nažalost i pucanje u šojke nedaleko kuće nekome predstavlja zadovoljstvo lova. Okrutna stvarnost!!!
Na žalost ima lovaca koji nisu nigdje članovi, hodaju okolo i krpaju se od društva do društva. To se po meni zove nametništvo. Ja nebih nikada išao nekome za gosta, ako ne mogu uzvratiti gostoprimstvo. No to nije tema, već je tema jeftinije destinacije. Najskuplja je opcija ići u komercijalu preko agencija i Hrv. šuma. Cijene koje su tu prikazane su ipak previsoke posebno kad je u pitanju jelen, muflon, medvjed i vepar. Ipak ima lovačkih društava koje popunjavaju svoj budžet sa lovcima u komercijali. Tu se može naći odstrel srnjaka u paušalu, lov na divlje svinje sa pogonom u paušalu i sa čeke. Cijene su bitno niže tako da sam čuo da srnjaka u paušalu zajedno sa mesom neka društva (ne znam koja) daju za 300 € bez obzira na trofej. To je korektno. Jednako tako se mogu naći društva koja prodaju pakete (koliko su ti paketi pametni za njih jer tu ipak dolazi do povećanog odstrela, a nisam siguran da je pod kontrolom) u koje ulazi srnjak, vepar, i skupni lovovi na DS. Treba se raspitati, jer je sve više društava koja na taj način spašavaju svoje postojanje zbog visokih zakupnina, šteta, a sve manjeg broja lovaca, pa im članarine ne pokrivaju troškove.
Pozdrav
Evidentirano
Ako po lošem vremenu na polju vidiš čovjeka znaj ili je lud ili je lovac
josip89
lovac.info
«
Odgovor #3 :
Oľujak 11, 2010, 11:39:56 »
ali šta ti misliš da oni koji prodaju tako paušalno nešto ,ajmo reći tako vrijedi.vrijedi ako si misliš imat neki trofej
ali ako se hoće jak trofej e onda to i košta , mislim može i tamo naletit nešto jako ali jako jako rijetko
Evidentirano
lujo
lovac.info
nisu bitni trofeji, već užitak lova
«
Odgovor #4 :
Oľujak 11, 2010, 11:51:55 »
mislim da u okolici Čakovca neka društva daju paušalno srnjaka za 300e... ako nekog konkretno zanima mogu se raspitat
Evidentirano
Nisu bitni trofeji, nego užitak lova!!!!
Tava
lovac.info
«
Odgovor #5 :
Oľujak 11, 2010, 12:10:07 »
Citat: josip89 - Oľujak 11, 2010, 11:39:56
ali šta ti misliš da oni koji prodaju tako paušalno nešto ,ajmo reći tako vrijedi.vrijedi ako si misliš imat neki trofej
ali ako se hoće jak trofej e onda to i košta , mislim može i tamo naletit nešto jako ali jako jako rijetko
Onaj koji hoće jak trofej ne ide moljakati za paušalni lov. Paušalni lov je za onoga koji želi provesti određeno vrijeme u lovu, uživati u samome lovu, odstreliti divljač koja će ovisno o sreći imati bolji ili lošiji trofej, a usput će spremiti i nešto mesa. Trofejni lov je sasvim druga priča. Tu se traži isključivo trofej, takav lov ne traje dugo, jer u pravilu onaj koji ide na jak trofej nema puno vremena, a takve priča o mesu i ne interesira. On dođe, odstreli, plati i ode.
Pozdrav
Evidentirano
nitroexpress
lovac.info
«
Odgovor #6 :
Oľujak 11, 2010, 12:54:43 »
Naravno onaj ko traži trofej ne traži jeftinu destinaciju jer svi znamo poznatu nam uzrečicu "koliko para toliko muzike", i bilo bi glupo očekivati trofejni lov za malo novaca...
Ali ima i lovaca koji love "doživljaj" tj. važan im je ulov divljači a manje se osvrću na trofej, tako sam se interesirao za lov prasadi i nazimadi i nalazio sam na vrlo šarolike cijenike od naj jeftinijih 200kn(do 50kg)-300kn(preko 50)kg, te od 100EU(do 30kg) a iznad se plaća po kg/eu....
Tako i za pratnju i ostale sadržaje od pristupačne cijene pa do bezobrazne
Evidentirano
Macak
lovac.info
«
Odgovor #7 :
Oľujak 11, 2010, 13:09:52 »
Mozda bi trebali otvorit raspravu, cija lovacka drustva nude sve pausalni lov sa cijenom. Sta kazete na to?
Evidentirano
nitroexpress
lovac.info
«
Odgovor #8 :
Oľujak 11, 2010, 13:15:00 »
Citat: Macak - Oľujak 11, 2010, 13:09:52
Mozda bi trebali otvorit raspravu, cija lovacka drustva nude sve pausalni lov sa cijenom. Sta kazete na to?
Dobro razmišljanje
Moje društvo nudi paušal na srnjaka 300eu trofeja, meso, samo trofej 250eu...
Ima još toga ali neznam cijene a mogu provijerit....
«
Zadnja izmjena: Oľujak 11, 2010, 16:59:04 nitroexpress
»
Evidentirano
duje
lovac
«
Odgovor #9 :
Oľujak 11, 2010, 13:23:17 »
Evidentirano
Tava
lovac.info
«
Odgovor #10 :
Oľujak 11, 2010, 14:29:25 »
Forum connecting people
Evidentirano
lujo
lovac.info
nisu bitni trofeji, već užitak lova
«
Odgovor #11 :
Oľujak 11, 2010, 16:46:46 »
Koliko ja znam kod Bedekovica u Glini, lov sa ceke na svinje placa se samo meso po 15kn/kg u kozhi! Naravno vepar se placha po cjeniku, ali prase, nazime I krmacha(kad nije u lovostaju) samo meso! Poz
Evidentirano
Nisu bitni trofeji, nego užitak lova!!!!
NLT
lovac.info
«
Odgovor #12 :
Oľujak 12, 2010, 01:13:30 »
Pokrenite nesta kao ovo;
www.baydog.com
Evidentirano
Str: [
1
]
Ispis
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------
Lovstvo
-----------------------------
===> Časopisi i knjige o lovstvu
===> In memoriam
===> Lovački sajmovi
===> Obljetnice LD, proslave SV. Huberta...
===> AKCIJE za promociju lovstva
=> Lovačko zakonodavstvo
=> Osposobljavanje, školovanje za lovca
===> Provjera znanja
===> Mladež HLS-a
=> Sokolarenje.:.Lov lukom
===> Sokolarenje
===> Lov lukom
=> Lovni turizam
===> Francuska
===> Australija
===> Novi Zeland