Tijelo je gumirano i radjeno od aluminiuma pa je lagano za nositi. jako lijepo stabilizira image koji gledas i "vadi" neobicne objekte ili boje kad lutas pogledom po horizontu. kad zabijes pogled u sjenu odlicno pokazuje sve detalje u sjeni, pokret grane ili trave sto je nekad indikacija gdje se nalazi divljac. Kvaliteta slike je kao kad pogledas stari kompjutorsi ekran i najnoviji gdje je sliak tecna a cista i razdvojena. Osjetljivost na vecu kolicinu boja je daleko bolja nego druga stakla koja sam imao i greskom kupovao trazeci bolje. preko 20 gresaka a mogao sam zagristi odjednom i odmah se usreciti. Danasnje trziste nudi jako kvalitetne dvoglede kao Docter, Minox, Kahles, Meopta bez velike cijene a dobije se puno. Pogotovo vazno za vas koji lovite svinje u teskim svjetlosnim kondicijama gdje su objektivi od 50, 56 ili cak 60 potrebni za identifikaciju divljaci/ mete. Nedavno sam vidio Vortex Razor 8x42 ED koji je bio fantastican a cijena vise nego dobra a i Vortex kaibab koji je vise za profesionalce malo tezi ali impresivan. japansko staklo i obrada ali nesto posebno i bez velike cijene za tu klasu dvogleda.