Dakle, i ovo da se desava!
Dragi kolege iz Zagreba, ima li istine u ovim navodima? (ptice da cerupaju pse i napadaju lude ?! ?!)
http://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/zagreb-pod-opsadom-cak-23000-nasrtljivih-ptica-napadaju-ljude-i-njihove-ljubimce-jedan-gradski-park-zbog-njih-je-pust-ocerupale-su-mi-psica/6722238/
Kolega Roger, Novi Zagreb ih je prepun, radi se o teroru gačaca i sivih vrana. Osobno nisam svjedočio nikakvom napadu, ali su mi se susjede, koje srećem u svakodnevnim šetnjama s kujom, znale žaliti da su njihove psiće napadale. Posebno su živčane kad im se polegu mladi, koji ponekad, kao i svi tići, ispadaju iz gnijezda. Tada moja blesava Bela likvidira te ispale poletarce, a za ovima koje joj u brišućem poniranju lete iznad glave (valjda roditelji nesretnog poletarca), se zaskakuje u vis, ne bi li koju dohvatila, pa one brzo odustanu.
Mene više muči druga stvar. Do invazije vrana, moj je Savski gaj vrvio pjevicama, kao što su grdelini, verduni, lugarini i frzelini ( u zagrebačkom dijalektu to bi bili štigleci, gringli, cajzli i herceri) i proljećem je kvart odzvanjao pjevom. Naseljavanjem vranetina, toga je nestalo, odjekuje samo to njihovo prokleto graktanje. Da samo znate koliko mi je puta došlo s balkona sitnom sačmom po krošnji udaljenoj 20 metara, u kojoj petnaest vrana upravo ima koncert...