Kod mene je dozvoljenio imati rucnu manju mrezu raspona 6,8 ili 10 m sa sitnim olovom na ivicama da pokupis bait ili sitnu ribu za jesku. ja odm na lokalni mol i bacam mrezu s kojom pokupim ribu za jesku a u pravo vrijeme i prawns ili kozice ( mada su nase koze jer su puno vece) Kod mene ima tyger praws i banana prawns okolo pa ih lovim mrezom i kako skacu skupe se na grlu mreze i onda ih stavim u kantu i kuci. Prosjecno mogu za par sati uhvatiti do kile a na dobru noci i do 3-4 kg. Nesto citavo za buzaru i
a uglavnom odvojim tijelo od repova pa ih tako pecem ili se kuhaju na razne nacine. Najjednostavni nacin ih je brzo obariti i onda sa wasabi + soya sos umaces i uzivas ili na neki drugi nacin. ja ih obarim za par minuta i onda vratim u led na minut i onda su spremni za gust.
sad sam na poslu ali ti mogu uslikati mrezu koju korisitim i cesto nosim sa sobom na kamp uzmore ili rijeke jer se moze i lijepih cipola , lokarde, lista, lignje i svasta nesto uhvatiti. Aboridzani koriste ove mreze non stop kao i ribari prije lova ribe.