Bio sam danas i nažalost vidi se da je kriza i recesija došla i među nas jer je odaziv izlagača zabrinjavajuće mali.
Jedan od glavnih razloga je vjerojatno i sama cijena izložbenog prostora, ali moram priznat da sam se nemalo i neugodno iznenadio kada sam vidio da ove godine čak niti FANZOJ nije bio sa ZEISS programom na sajmu, šta onda reći.
Dobar pomak je taj što su bili prisutni i izlagači iz drugih država kao što su Slovenija, Mađarska itd.
Cijene nisu bile nimalo sajamske, tj. nisam baš primjetio da su bili neki popusti, a i ljudi koji su bili tamo su manje više obilazili štandove i gledali šta se nudi, ali je rijetko koji nosio vrećicu sa nečim kupljenim.
Pričao sam sa kolegom iz jedne trgovine i kaže da će biti sretni ako uspiju pokriti troškove najma prostora, a o nekoj ozbiljnoj zaradi od prodaje nema govora. Izuzetak je bio RITOŠA koji je imao najveći i po meni najopremljeniji štand pa si tamo i još mogao nešto vidjeti i naći. Otišli nešto pojesti i popiti pa put kući.
Iskreno se nadam da će iduća godina biti ipak bolja za sve nas.
Obećao sam kolegi JANEZU da ću postavit par slika, nemojte zamjeriti na kvaliteti slika, zaboravio sam fotoaparat u autu a bio sam lijen vratiti se na parking pa sam poslikao mobitelom. Ipak će malo dočarati ambijent i sam sajam.