Cijene beagla u cijeloj Europi se krecu od cca 600-1500E, naravno iz registriranih uzgajivacnica, samo se od svercera i kod kojeg zalutalog, slucajnog legla stene moze dobiti jeftinije.
Misljenja sam da je zalosno sto je cijena npr. NLT-a tako mala, i bila sam neugodno iznenadjena kada sam to prvi puta cula. Mora postojati razlika izmedju uzgajivaca, koji polaze ispite, izlaze i rade sa psom i svercera inace ode nama kinologija kvragu! Gdje je motiv nekom uzgajivacu koji ulaze puno truda i slobodnog vremena, zasto bi uzgajao ako to nitko ne cijeni!
Kod nas cijena nije bas 900 E ali tu i tamo se naidje na neko tako skupoo leglo.
Ako mislite da se sa njima mlate pare, to rade samo oni koji imaju puno kuja a takvih u Hr ima jako, jako ,jako malo.Ja znam da cu slijedece lelgo imati za godinu i pol ili mozda cak i vise, ovisno o tome kako ce Gala to sve podnjeti i odraditi. Necu stavljati cijenu ispod udrugih uzgajivaca u Hr jer mogu mirne duse reci da ce to biti leglo od roditelja sampiona koji su to posteno zaradili i koji odlicno rade.
Moj savjet svima Vama sa drugim pasminama je da pocnete malo vise cijeniti svoje pse i svoj trud, te tako dignete i vrijednost svojih pasa.