Hm, da počnem redom....
MADHUNTER- u zadnjih nekoliko polemika koristio si neke ružne riječi(neću spominjati koje, niti ću ih citirati), i takav način komunikacije nije primjeren FORUMU LOVAC, nadalje dopusti ostalima da iskažu svoje mišljenje....
veprić - isključi CAPS LOCK, predstavi se ostalim FORUMAŠIMA, pa možemo dalje komunicirati, u protivnom ću smatrati da si se na FORUM uključio samo da radiš FLAME i izazivaš probleme....
Ovo gore je bio
dio posla u ovoj temi, a sad ću se s nekoliko riječi osvrnuti na samu temu...
Teško je postaviti granice između tzv. kinologije i "lovačke kinologije", smatratm da oni koji se bave uzgojem lovačkih pasmina, moraju uzgoj bazirati na psima koji pokazuju lovačke karakteristike....
Žalosno je da neki uzgajivači uzgajaju lovačke pasmine pasa i da ovdje tvrde da je taj pas prevrijedan da ide u lov....LOL, pa taj pas uživa u lovu.....
Na ovakav način zatrte su mnoge lovačke pasmine i pretvorene u kućne ljubimce...
e sad ono što se neslažem s mnogima i nekima u ovoj temi je to, da koliko mogu zaključiti neki smatraju da SAMO EKSTRERIJERNO VRHUNSKE JEDINKE i JEDINCI mogu u uzgoj... KRIVO
Zbog toga i postoje OCJENE OD 1-5, zbog toga postoji i institut ZABRANE PARENJA..
Zbog takvih stavri postoji i STANDARD PASMINE, i u njemu stoje DISKVALIFIKACIJSKE MANE, TEŽE GREŠKE , LAKŠE GREŠKE ili itd.....
Zašto ja kao lovac, koji imam radnu kuju, koja ima IPO (bez priče o tome kakav je to IPO bio!!!!), i ocjenu eksterijera 4, nebi tu kuju pario i radio s njom uzgoj?????????????????
A na kraju krajeva zašto da meni netko soli pamet o tome kakve radne i lovne karakteristika ima moj pas, valjda ja znam o tome najbolje
Da se razumijemo, imam doma 6 istaraca (2 kuje, 2 odrasla i 2 štenca).....i nesmatram se "vrhunskim kinologom" niti moji štenci koštaju bogatstvo, TU NEMA ZARADE, najveća zarada je kad se novi vlasik javi i kaže da je pas odličan u radu.... i piza za novo leglo, onda SRCE IGRA, meni srce neigra niti na ŠAMPIONATE, CACIBE i I.NR, meni srce igra kad lovac kaže da je zadovoljan s psom i da zadovoljava njegove prohtjeve....
Možda sam presentimentalan.....ALI ZAŠTO SE LOVCI OVDJE ETIKETIRAJU KAO NEZNALICE I LOŠI KINOLOZI??? Zapravo kad se pogleda od kud kreć afere po HKS-u i našoj kinologiji, vidjet će se da su lovci negdje na margini
DA se razumijemo nisu lovci krivi za stanje u našoj kinologiji, dio krivice ima ali je marginalan....
NE DIRAJTE MI LOVCE