Ovo nije moje domicilno lovište iako sam član, imam vozit do ovde nekih 1 i 15 tako da i nisam u terenu koliko bih htio. Isto tako kao friški član nemam nekog utjecaja nit bih se htio mješat u politiku udruge. Inače udruga kao udruga jako dobro funcionira, ima odlične terene sa zadovoljavajučim brojem divljači, vodstvo je dobro organizirano i profesionalno. Vjerujem da bi se brojno stanje poljke moglo popravit ali u prvom redu zato treba dosta rada i volje kao uostalom i kod uzgoja sve vrste divljači. U ovoj udruzi večina ljudi je orjentirana na lov goničima (svinja, zec...) a i ono šta lovi sa ptičarima lovi grivnu i šljuku. Ovo polje na slikama se lovi samo kad je lov na prepelicu a ostatak godine ne. Poljka se ne lovi. E sad za revitalizaciju poljke trebao bi postojat interes a vjerujem da bi se postigli rezultati. Gdin. Viktor Šegrt je nedavno izdao knjigu na tom području pa vjerujem da bi se moglo izvuč korisnih podataka koji bi pomogli u tom naumu. Samo kao šta rekoh treba interes i entuzijazam koji bi potakao rad a pošto je poljku teško podignit na neki nivo da bi mogla postat divljač za redoviti odstrel a opet područje nije tog kapacatiteta da se prodaje miris kao recimo u zaleđu Zadra teško da če doć do nekih značajnih promjena. Lakše je danas postavit par hranilica i imaš svinje za odstrel, nego se borit za popravak fonda sitne divljači šta je puno teže i kompliciranije pogotovo u suhoj Dalmaciji. Tako je to u večini lovišta u RH, linijom manjeg otpora, nažalost ili ne ovisi kako ko gleda Ovako ima par jata za lagani trening pasa za ovih nekoliko članova koji to vole i to je opet više nego na večini mjesta.
A šta se tiče pointera imaju oni di letit, hvala bogu ima planine, grivne, šljuke....