Miki26 to nema nikakve veze s pasminom. Ja sam 90% siguran da sa štencima iz mojeg uzgoja to nesmje biti problem. Da neko krivo ne shvati i da rasprava ne ode krivo, nije stvar što su to moji ili neznam čiji štenci nego je stvar u pravilnoj socijalizaciji. Zadnji tjedan 6. mjeseca 2011.vozim 5 pasa od kojih 3 šteneta stara 2mj 1100km u autu bez klime, pošto sam imao x stvari za obavit uz put putovanje je trajalo 3 dana. 3 duga dana ni jedan pas nije obavio nuždu u autu, 3 dana nije bilo povračanja, 3 dana nije bilo slinjenja po autu a kakve su vručine bile znate i sami.
Druga krajnost je da idem s prijateljem po štene, treba ga vozit 15km, u tih 15 km štene je obavilo malu i veliku nuždu u autu i točku na i stavilo povračanjem.
E sad.... Vidiš to nema veze ni s genetikom, ni s rasom, to ima veze s onih 150-200€
Čovjek koji prodaje štene za taj novac teško da je pokrio troškove a kamoli da je uložio vrijeme u pravilno podizanje legla (druga je stvar ako vam netko poklanja štene za taj novac nabazi prijateljstva itd.)
Ponekad imam pse na obuci i vjerujete vidim svašta... jedan sere u kučicu a drugi piša u hranu koju nakon toga pojede
Kako očekivat od psa starog godinu dana koji piša u vlastitu hranu da neče to obavit u stanu?
Usporedbe radi jedno od onih 3 šteneta je do sad svega nekoliko puta obavilo malu nuždu u boxu a samo je po 6-8 sati.
Neki od nas ulete u lovači dom direkt iz kaljuže a da ne obrišu čizme a drugi zamjene obuču čim izađu iz lovišta, sve je to stvar kulture i odgoja