U onom trenutku mi takav pas nije trebao, a dobio sam je u zamjenu za rusa, a ja sam ju zamijenio za ptičara.
A sad mi je žao. To joj je bio prvi put u gateru. Prvo je hodala za svinjama, njuškala, a kad ju je svinja potjerala onda je počela lajati. Onda sam počeo snimati(što ću snimati ako samo hoda oko svinja i ne laje). Kasnije sam je jedva izvadio iz gatera. Vodio sam je u nekoliko lovova, i dobro se pokazala ali kraj posavaca i ostatka dugonogaša nije mogla pratiti tempo. Išla je ona za njima i puštala glas ali daleko iza. Jednom prilikom sam odstrijelio prase pred njom i tada me toliko izludila da je malo falilo da ne skonča kraj praseta. Krenemo dalje i nakon nekog vremena ona se vrati prasetu i oblajava, i tako nekoliko puta, a svaki put se morao vraćati po nju i nositi je(sreća da je jazavčarka). Bila je i na umjetnom rovu na lisicu, bilo je malo problema sa ulaskom u rov dok nije skontala a poslije je bilo super. Grgina kćer. Kad bih znao gdje je sada, uzeo bi štene iz legla, ako bi se parila.