Autor Tema: POSAVski gonic-zaboravljeno blago  (Posjeta: 105496 vremena)

Offline prepelicar

• K 100
  • **
Odg: POSAVski gonic-zaboravljeno blago
« Odgovori #120 u: 31. 08. 2009. 22:26:12 »
Jedan radni pas svinjar! Takodje u oglasniku!

Offline prepelicar

• K 100
  • **
« Odgovori #121 u: 31. 08. 2009. 22:27:36 »
Najava legla za 15 dana bice stenci!

Offline prepelicar

• K 100
  • **
« Odgovori #122 u: 31. 08. 2009. 22:31:15 »
Ovaj pas radi zeca inace 3*PRM!

Offline SEJFO

• K 2000
  • MAGNUM LEGENDA
« Odgovori #123 u: 31. 08. 2009. 23:03:04 »
 lijep ti je kolega pas, svaka čast,bez greške!!!! d4 d4 d4 d4
NE SLIJEDITE ME I JA SAM IZGUBLJEN!!!

Offline Tome27

• K
  • *
« Odgovori #124 u: 10. 09. 2009. 18:33:08 »
Dali je netko upoznat sa posavcima gospodina Janka Šimunovića iz okolice Gline, bilo je govora o njima i Lovačkom vjesniku, a i u oglasniku su stalno pa me zanima kakvi su? Dali netko ima pse njegovog uzgoja?

Offline ante kula

• K 100
  • **
« Odgovori #125 u: 10. 09. 2009. 19:09:48 »
prepelicar jel prodan ovaj posavac? kakav je u radu na ds u prirodi?

Offline prepelicar

• K 100
  • **
« Odgovori #126 u: 10. 09. 2009. 21:07:34 »
U gateru je odlican sto se tice terena znam da je lud da ne napusta trag! Pas inace nije moj vec mog prijatelja koji lovi ds najvise tako da su ti ovo informacije od nasih prijatelja ja sam ti strucnjak za pticare a njemu sam ucinio uslugu i prezentovao njegove pse! Sve informacije mozes dobiti pp ili na email ja cu ga pitati!

Offline sisaric

• K
  • *
    • Šime Šarić
« Odgovori #127 u: 11. 09. 2009. 13:46:34 »
Ja sm nabavio kujicu posavskog goniča, sada ima 7 mj. Zečarske je linije i počeo sam je obučavati na divljeg kunića pošto je ostrijel dozvoljen tijekom cijele godine jer je kod mene alohtona divljač, a kad joj probudim nagon voditi cu je samo na zeca. Odstrijelio sam do sada tri kunića ispred nje. Mene zanima kako se slažu istarski i posavski gonič kad zajedno gone zeca pošto imam kujicu istarskog goniča staru 3 god. koja goni do sat vremena i dosta je brza? Mlad sam lovac pa neman iskustva, a neki mi stariji kolege kazu da posavka nece moci pratiti istarku,da ce biti sporija od nje, a meni se toliko sviđaju posavci da nisam mogao odoloti da ga ne nabavin.

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
« Odgovori #128 u: 11. 09. 2009. 13:49:29 »
Pusti priče! Po čem bi bila sporija?!?!? Slušaj svačije savjete ali na kraju je tvoja odluka koju donosiš svojoj glavom. Ipak se radi o tvojim psima, novcima, vremenu, guštu...  d4

Offline peca

• K 100
  • **
« Odgovori #129 u: 11. 09. 2009. 16:15:42 »
posavci mogu stići svaku rasu goniča i možeš svaku rasu držati u paru vidio sam parova posavac-troboojac posavac-barak posavac-balkana posavac-istarac svi dugonogi goniči mogu goniti zajedno jedino je roblem sa brak jazavčarima i terijerima jer oni ih nestižu najbolje zato što su sporiji vidio sam kako gone posavka i brak jazavčarka  barakuša i terijerka uvijek je ona brža čekala onu sporiju ali takvi se psi rijetko nađu usput najbrži pas u mom lovištu je posavac ima 6god i nemogu ga dugo pratiti ni mladi istarci ni bili koja druga rasa to što neki govore su gluposti
samo ti nju puštaj i uči z10

Offline STARI AVDZIJA

• K 1000
« Odgovori #130 u: 13. 09. 2009. 18:32:51 »
ovo isto ko na nekim drugim forumima krenula prića pa ljudi cijelu populaciju rase procjenjuju po nekolicini (više i po pojednom psu)kojeg imaju pa odmah umiju procijeniti karakter cijele pasmine.Ne postoji generalno niti izrazito dobre niti loše osobine podjednako za sve pse u jednoj pasmini,Peca uspori malo,ima posavaca koji se slabo orijentišu kao i drugih pasa sve pasmine imaju i pse s manama i sa odlikama.
"Strpljiv i uporan, kao pas barak,koji ne pušta ono što uhvati zubima,pa makar mu čeljust razbili"
Meša Selimović

Offline bena

• K 100
  • **
« Odgovori #131 u: 13. 09. 2009. 18:48:15 »
ljp pas d4
Biseru sjati ces opet beskrajno ti...

Offline peca

• K 100
  • **
« Odgovori #132 u: 14. 09. 2009. 16:53:32 »
Znam ja da sve pasmine imaju pse sa manama  baš zato sam ovo i napisao htjeo sam reći da se o orjentacija ne zavisi od rase nego od psa do psa i većina osobina kod goniča je ista bar kod ovih sa prostora bivše jugoslavije npr sa trobojcima nisam imao puno iskustva striko je imao samo 3 trobojke 2 su htjele poketivat treća nije samo je puštala glas kada je apsolutno sigurna da je na svježem tragu i nijedna od njih nije bila dobra kuja ali ima ljudi koji drže samo trobojce i njihovi trobojci su dobri ne sudm ja trobojcima nego sami ih uzeo kao primjer isto tako većina baraka neće poketivati a baš nedavno sam vidio barakušu koja je poketivala hoću samo reći da se ni nemože govoriti ni o jednoj rasi opčenito može se govoriti samo o pojedinim linijama mada ni to nije sigurno vidio sam dosta puta dva psa iz istog legla kako se skroz drukćije ponašaju što se tiće iskustva nisam imao puno pasa ali jest striko i drugi lovci u blizini pa se moje iskustvo bazira na 20-30 pasa različitih rasa.Usput vidio sam i loših posavaca bila je jedna kuja koja je gonila srne po čitav dan a jedna je htjela poketivati z10

Offline kamičanin

• K 100
  • **
« Odgovori #133 u: 01. 10. 2009. 22:22:13 »
posavski goniči Ivana Bojinovića Pekmeza iz Krupnja
Ko drugome jamu kopa,pomaže mu u jamarenju!

Offline STARI AVDZIJA

• K 1000
« Odgovori #134 u: 01. 10. 2009. 22:29:11 »
koji je od njih bio u Vitezu?
"Strpljiv i uporan, kao pas barak,koji ne pušta ono što uhvati zubima,pa makar mu čeljust razbili"
Meša Selimović