moja kopovka( ima nazad koju stranicu i slike)ima 3god,odstrjelio sam dosta svinja(15-20)bas pred njom cak i pucao preko nje,ako ima svinja u blizini srne je nezanimaju i ako je vec lovila 2-3sata zna da jedva malo krene za njima,kad je odmorna i ako nisu svinje bas blizu krene za njima al brzo se vrati,kao mlađa bila je dosta škrta na glasu,(za zecom i srnom pogotovo),ali ove sezone jako dobro pušta glas,prije je krače i držala svinje u mjestu al ove godine je znala i po sat vremena da oblajava,a i duže ih tjera nego prošle god,2 puta mi je po mrkloj noći našla napucano krme koje je bilo mrtvo i lajala dok nisam stigao do nje!Inače mrtvo baš netrga nego samo laje! do prošlog mjeseca dao bih se kladit da nikad neće stradat od svinje,al je u 12.mjesecu dobila rez i udarac po nozi tako da joj je sva noga otekla!(to je bilo u ogrdjenom lovistu,a tamo svinje nece lako iz gušte)sad je dobro i vec je lovila u prošlu nedjelju!mogu isto rec da kad je temp.ispod nule ona radi ko luda,čim je iznad nule vec se malo vidi kao da joj neodgovara! imam i stene od šest mjeseci koje je prije dva tjedna prvi put sa njom oblajavalo svinje,(taj put sam bas ispred njih dvoje odstrijelio nazime)!prošli vikend je ona digla i otjerala svinje a mali je poslije sam našao i zalajao na svinje 10tak puta pa se vratio meni i režao,pa oped do njih zalaje par puta pa natrag,sve dok kuja nije stigla onda su ih i krenuli,ja nisam imao priliku pucat!
mogu još reć da mi se za sada kuja nije nikad izgubila,(a bio sam i u gostima u lovu),a i mali već pokazuje da imaju odličnu orijentaciju!
znao sam kuju vodit i na sitnu divljač(jer držim i ptićare) tako mi je ove godine jednom aportirala fazana,inače lopticu donosi kad joj bacim!
To je ukratko moje iskustvo s mojim kopovima,ja sam zadovoljan i neplaniram zasad svinje lovit s drugom pasminom pasa