Bitno ti je da je dobra linija, znači od roditelja koji hoče tjerat divlje svinje. Mada nekad i od dobrih roditelja ispadne pas koji je loš što se tiče rada na D.S. Kopova ti nema tako puno kod nas kao brakova, znaju biti križani u srodstvu, a neki ih križaju i sa alpincima ili crnim brakovima, zato pazi. Isto tako i brakova ima dosta koji su križani sa balkancem, posavcem, terijerom i sl. No to vjerovatno znaš prepoznati takve pse. Ja osobno imam kuju slovačkog kopova, sad je negdje oko 2 i pol godine stara i nije mi opče duga što se tiče gonjenja, mada svaki lov odlazi sve duže. Neki i za čistog kopova kad ga vide kažu da to nije kopov, al nisu oni krivi, jer su ih vidli malo po Hrvatskoj. Kopovi inače nisu svi ko jedan, ima ih sitnijih,jačih, sa jačom glavom, slabijom. Upiši na pretraživaču Slovensky kopov, pa će ti se otvoriti slovačka stranica i tamo ima slika pa češ vidjeti. Isto tako opet na toj stranici imaš adrese klubova slovačkih kopova iz drugih država, pa i tamo imaš slike. Nadam se da sam nešto pomogao