Tuzlic koji ti je bolji falk F1 ili helle temagami. Imas oba pa daj sud koji je prakticniji za lovacke potrebe.
Pozdrav.
Kolega Traper . Hvala na pitanju i evo malo duži odgovor i nadam se da ćeš me razumjeti .
Ja sam inače pedantna osoba i volim čistoću i vrlo sam mučan kada kupujem nešto tj.mora biti kvalitetno.
F1 sam kupio i koristim ga za obrađivanje (deranje,itd.) Divljih Svinja i nijedan drugi osim njega ne koristim u te svrhe , jer ima dršku od gume ili plastike kako hočeš i lako se čisti i održava a nečuje se kasnije drška od svinjske krvi tj. miris ako ga ne opereš dobro kao kod drvenih drški pogotovo ako otvaraš DS švicarcem pa dlake,krv itd.sve zapne između oštrice itd. ako me razumiješ što ti hoću reći a tu je i bolest koje DS znaju imati kao trihinela ili kako se več zove nije bitno uglavnom higijenski jako prihvatljiv nož a čelik se teško tupi i naravno dugo traje.(možeš komotno malo i po kostima lupat neće mu biti ništa).
A sve druge noževe koje imam koristim za drugu divljač između ostalog i nedavno kupljenog temagamija .
Nadam se da sam ti onako ukratko objasnio filozofiju .
Ako me pitaš za kvalitetu oba noža mislim da se materijal temagamija nemože mjeriti sa VG10 čelikom ili SGPS-om. Ali moram priznati da mi je Helle puno ljepši tj. izgleda lovački a njega nosim najčešće u zadnje vrijeme u kombinaciji sa Ekom H8.