Moglo je i dosta bolje
sam dosta u nedostatku dobrog roga za dršku, kože i slično poslužio sam se onim sto sam imao a i sam kad si nešto zadam mora biti napravljeno sad i odmah danas.
Brušenje mi nije problem, jednom, dvaput triput ali koliko god da je dobra ruka ako se tako brusi vremenom se pokvari pravi kut brušenja (zaobli se bez obzira dali je 16 ili 20 stupnjeva ). Jedino sam polirao botsler polir tekučinom za broncu.
Ovaj kamen što imam za brusit je granulacije negdje 1000 do 1600 donja strana finija i poravnana na silicon cabrid ploči za ostrenje, mada ni to nije dobro jer proizvođač preporučuje keramičke ili dijamantne bruseve. Brusim gdje stignem jer sam zivim.
"O kvalitetu obradjene površine neću ni da govorim."Ra" na kovanoj površini je bolje, nego na tvom brušenom nožu.Može to mnogo bolje- bez uvrede. " -kvalitetu diktira cijena, dakako da može to mnogo bolje može i rustikalni ali cijena takvog Wootz noža je onda x3
Max hvala za info o vojnim remenima da znam za ubuduče, inace futrolu sam mazao silikonskom mascu koliko je moglo upiti, oštrica je karbonski čelik i inace je nož jako taman sam po sebi a proizvođač preporučuje čiščenje pafafinskim uljem.