Muela kodiak. Čelik 14C28.
Generalno nisi dao nesto puno informacija.
Mora ili Baho su noževi od 10-20e koji zavrsavaju vecinu neophodnosti. Pitanje je da li time mogu da zadovolje tvoje potrebe. Pa u krajnjoj liniji i estetske, skandi na koji su oni naostreni ja licno ne volim za pripremu klope.
Muela kodiac je jako lep noz i sam se vodio prilikom izbora za njega, medjutim nije zadovljio moje potrebe kad je rec bas o pripremi marende seciov debelo 4 mm prosto nije to radilo kako treba, tj nikad nisam postigao zadovljavajucu ostrinu. Koju sa druge strane na F1 (po kome je kodiak i radjen) bez problema postizem.
Tako da bi to bio moj prvi predlog F1 to je nesto vise od 100 e al mislim i da vredi toliko u krajnjoj liniji uvek mozes da ga prodas za slicne pare( sa muelom to zaboravi).
Drugi brend Bark river lepi, ugodani za koriscenje al nazalost i skuplji od tog iznosa dosta, tu mi je favorit Guny Hunter al mislim da u evropi on izlazi preko 150e.
Od preklopnih Spyderco Endura (vg10 čelik) super noz normalne cene. Sve ovo sto sam predlozio moze da izadje indosta
Jeftinije ukolikonimas nekog iz SAD da ti donese.
Naravno poslednja al mozeda i najbolja preporuka da uzmes za taj novac neki od rucno pravljenih nozeva nekog od majstora koji rade u Hr, znam da ih ima dosta u Srbiji koji rade jako lepe nozeve pretezno u celiku 5200 i genralno su jako lepi i cesto dobri nozevi.