Prateci sta se desava na lokalnom nožarskom nebu može se reći da je se stvorila kritična masa majstora svog zanata koji su kvalitetom rada načinili eksploziju koja je odjeknula u lovackom svetu. Ceneći to sa sigurnošću se može reći da meštri i majstori sa ovih prostora (a Danijel je svakako među njima) nude kvalitet pa se ne mora u beli svet po vrhunsko sečivo.
Ufff, kolega Max, široka tema, pokušaću sažeti svoj stav u što kraću formu. Slažem se s vama da je nastala generacija sjajnih knifemakera, kako u Hrvatskoj, tako i susjednim joj državama. Nažalost, ne svjedočim baš kako je spomenuta "explozija" imala veliki odjek u lovačkom svijetu kod nas. Većini naših lovaca (barem onima koje ja srećem u lovovima, a srećem ih dosta) i dalje je potpuno odbojna i strana pomisao kvalitetan nož platiti 100 i više Eura, unatoč blistavom i skupom arsenalu oružja koji posjeduju, najnovijim lovačkim modnim krikovima, limene ljubimce da i ne spominjem; drže to bačenim novcem, jer "svaka čakija može oderati divljač", kao da karabin od 200 E i sačmarica iste vrijednosti nisu ubojiti, pa svaka puška iz njihove kolekcije mora biti preplaćeno tehnološko dostignuće.
Većinu naših vrhunskih nožara poznajem osobno i svi se slažu kako su lovci, na moju i njihovu žalost, uglavnom loši kupci, pa većina njihovih vrhunskih uradaka završi kod ljudi koji s lovom veze nemaju, a često preko oceana.
Još jedna sitnica; kako je nožarska scena u nas ipak prosperitetna (puževim koracima, doduše, ali ide naprijed), na njoj se povremeno pojavljuju razni redikuli, mitomani i lunatici, a jedan tipičan pripadnik tog polusvijeta uredno posta i na ovom forumu, nakon što je sa svih, nazovimo to "specijaliziranijih" foruma odavno izopćen.
To bi moglo svjedočiti o demokratičnosti lovačkog publikuma, makar sam skloniji mišljenju kako se naprosto radi o nedostatku kvalitativnog kriterija i svijesti.