Ja smatram da su gojzerice izuzetno bitne i da tu nebi trebalo štedit , ja bi svake godine kupio neke od 700-1000kn i onda bi bilo mokrih nogu,bole koljena, tetive .... dok nisam uzeo nesto bolje i tek vidio sta sam godinama propušta a najbitnije mi je da su mi noge odmorne nakon lova i mogu lovit sutra dan (jer mi se nekad zareda 3dana lova po 15tak km po danu) .
Jednom prilikom sam slušao prometnog stručnjaka za auto gume i jednostavno objašnjenje je dao na auto gume netreba štedit jer sva sigurnost auta počiva na 4 gume koje sprianjaju na asvalt i to veličine A4 papira ...
Isto tako i s gojzama
Slažem se, ali sam proba sve i svašta. Od skupljih do jeftinijih. One skroz jeftine za oko kuće, do pasa u šetnju i to, te ne kontam. Od original Adidasa, Lowe, Planike, Inkopa i sta sve ne. Trajnost otprilike li la, dvi sezone plafon. Jer nije isto hodati po nožima i sikirama ili normalno. Plus teret priličan, mora cipela stradati. Jedno je izać iz auta i odmah ući u teren samo s osnovnim na sebi. Jbg kad idem iza brda na svinje ruksak mi je pun, ako se šta ulovi nazad idem još teži. Sve je to na cipeli, što si reka. Ja se još ne dam i još uvik spadam u ekstreme pa slomim sebe i pase nemilo. Ako mi je sezona aktivnija, dogodi se da izdrže tu godinu i amen. Koliko se sjećam, samo Alpinu nisam imao. Dosta je loših recenzija pa sam je izbjegavao. Kolega je dugo imao Tibet i nahvalio ih pa se mislim sad uzet jedne dok je popust pa sta bude. Ali ove iz Decathlona ću jedne uvik doma imati, za te novce teško da može bolje i nije mi problem svaku sezonu kupit nove ako treba, dođem na isto. Nekako mi legle i baš su ono što si napisa, lagane i udobne. Neće pustiti lako, rosa i mokar teren ne smeta. I ne sataru mi noge. Nekad čovik ne zna šta bi više, nije stvar novaca ako nešto valja i opravdava cijenu. Ali sta uzet da je čovik miran duže vrime i da je to top class?? Kad je u nas sve specifično, cipela mora biti jaka, ujedno i fleksibilna. Da bi bila dovoljno jaka, gubi fleksibilnost i osjećaš se ko potkovan. Nije planinarenje po ledu i snigu nego lov po kamenu, aj ti budi pametan više.