Jako lijepa tema... Mozda bi moj post bio prikladniji gornjoj, stiilovi u odjevanju, ali sam ovdje poceo. Ne nosim taj sesir i ne dopada mi se taj stil, dapace, i ne osjecam se komotno. Taj moj stav ne znaci da neminovno svi moraju nositi silterice (kackete), ali ih ja nosim. Ovi "lovci" sa slika gore meni ne lice na lovce - bez uvrede. Lovac mora biti prepoznatljiv kao lovac u lovackoj odjeci, uredan i komotan sa lovackim obiljezjima i priznanjima. Ja, lovac, ne volim biti diskriminisan zato jer sam u lov dosao u kamuflaznoj odjeci (lovackoj naravno), a desavalo mi se i to.
Oko sesira... ne znam ko je okacio slike predivnog koznog sesira koji nije zelen... Nije zelen pa sta, koriste ga lovci negdje u svjetu, negdje gdje nema puno zelenila. Mozete zamisliti lovca u Australiji koji nosi bavarski sesir
Ili mozda lovca u Sjevernom Ontariju koji nosi takav sesir. Moje kape su prilagodjene klimatsko zemljopisnim uslovima u kojim lovim, a lako mogu loviti u bilo kojem dijelu svijeta. Na zalost, malo pisemo o flourescentnim markerima na tim kapama i lovackim prslucima.
U 10 om mjesecu sam prosao kroz Liku i negdje oko Udbine vidjeh skupinu od 40 ak lovaca na zbornom mjestu. Zao mi je sto nisam slikao... Svi lovci u kamuflazi sa orange markerima... prizor kakav se rjetko vidja
Nigdje vojne ikonografije, uredni ljudi...