Kolega HERCEGOVAC, ovo sto se moze vidjeti na ovm linku su originalni Bushnell opticki nisani. Elite, Trophy i Banner su modeli njihovih optickih nisana i po kvaliteti se razlikuju ovako kako su i nabrojani. Ja vec sedmu godinu posjedujem Bushnell Banner 3-9x40 kupljen u Maestralpromu u Zagrebu. Prve cetri godine mi je bio montiran na Zastavu 8x57 a zadnjih godina na 30-06 Spr. istog proizvodjaca i ni sam ne znam koliko sam metaka sa oba karabina (i optikom) ispalio ali ni jednu sezonu manje od dva paketa, sto na strelistu sto u lovu. Iako sam zimus kupio Leupold VX III za 30-06, ovu optiku cu vratiti na 8x57 (ocev karabin) jer se i danas ponasa kod uoucavanja kao da je tek kupljena.
Ne zelim nikome da solim pamet jer na ovom forumu ima ljudi koji su po lovackom stazu i iskustvu daleko ispred mene ali ja sam za to da se sve treba licno provjeriti ili poslusati savjet kolega koji su to vec probali, kao sto neki na ovom forumu i znaju ja sam uvijek postavljao pitanja iskusnijim kolegama kada sam nesto novo kupovao, mislim da je to ispravno i tu sam principijelan.
Moja iskustva sa Bushnellom su pozitivna ali svakako da ovde ima neko i ko ne dijeli moje misljenje ali Boze moj, zato forumi i sluze da diskutujemo, razmjenjujemo iskustva i dajemo savjete pa i kritike jedni drugima u cilju unaprijedjenja sopstvenog znanja ali i znanja drugih clanova.
Veliki pozdrav!