Mislim da smo vec prilicno off topic, jer je ovdje rijec o Bushnellu, a mi smo otisli u long range, i sightron.
Pa ajde ti otvori zaseban thread o ovome.
Inace, u long range se gadja sa bipoda, i lezeceg polozaja, tako da puska prakticki ne mrda i ne trese.
Sto je bitna razlika od lova, gdje kad ulovis pusku u slobodnom stavu, ili naslonis na stap svako povecanje preko 12 puta (po meni) previse trese da bis imao cistu sliku i potpuno je nepotrebno. (ne govoreci pri tom o long range lovu, nego o ovom na uobicajene lovne udaljenosti)
Takodjer je bitno kod gadjanja u metu da ako je moguce procjenis gresku pogotka radi korekcije u narednom hicu, idealno gledajuci kroz optiku (premda je pozeljno imati spottera za tu svrhu).
Dakle, uzimajuci gore navedeno - uzmi cim vece povecanje, i cim tanju koncanicu, a u skladu sa financijskim mogucnostima.
Realno, u HR se nigdje ne natjece na 1000 metara (nego maximalno do 600), i sa 24x povecanjem si konkurentan ako si dobar strijelac - ali sa 50 x povecanjem si konkurentniji. (pogotovu kad udjes u godine kad vid pocme slabiti).
Inace, nije maximalno povecanje rijesenje uvijek i za sve.
Recimo kod miragea, i slicno, ali ponekad dobro dodje.
Kod losijih optika slika je mutna na gornjoj trecini povecanja. (ne i kod sightrona) Tako da ni pusti brojevi tehnickih specifikacija ne govore uvijek bas sve, i kad se uzima takva optika jacih performansi, treba je uzeti u ruku, pogledati sliku na vecim povecanjima.