Evo ja cu da dam neke moje prve utiske,naime prosle godine negde u X mesecu sam kupio optiku Delta titanijum HD 2,5-10x50 IL.ovo HD kazu da se odnosi na nova poboljsana stakla.Na optici ima ugraviraano made in Japan i serijski broj.
Koristio sam je dosta tokom ove zime sve do sada kraj 2 meseca.i po mom misljenju optika je jako dobra,tj.slika je jasna i cista,u sumrak se jako lepo vidi,cak i u sam mrak kad je golim okom nemoguce videti divljac na 100m ,sa optikom se to moze.
Tureti lepo rade,i po podesanju istih imaju opciju vracanja u 0 polozaj.
Tockic za paljenje crvene tacke je da leve strane kao treci turet (nije na gornjoj strani okulara kao kod starog modela)) i ima podesavanje jacine do 11 podeoka i ima pauzu izmedju svakog broja,.nju (tackicu)nisam imao prilike jos da korisrim u prakticnom lovu.
Ali po meni je dosta dobra,mala tackica ,nema nekog odsjaja pa da nesto smeta ,jedino mi malo kao gubi pravi oblik tacke tj kruzica kad je bas mmrak u sumrak se to neprimecuje.
Za pocetak eto neki moji utisci,pravo stanje cu moci da kazem za jedno godinu ili vise kad prodje sito i reseto sto se tice svih vremenskih (ne)uslova ,ja sam dosta na terenu i u lovistu tako da cu tek videti kako ce se pokazati.
Garancija je 10 god,sto je po meni za optiku ovog cenovnog razreda malo.