Slažem se sa konstatacijom da ko jednom kupi i koristi S&B kupiće ga ponovo.
Do skoro sam koristio samo Buriss Six X 2-12x40, BDC končanica u SF na zastavinom m70 8x57 ali od kako sam skockao puškicu za predatore, m85 u 223rem, sa Zenith-om 3-12x50 kroz malopre pomenutu optuku mi dođe pomalo gadno i pogledati. Navikne se čovek veoma lako na dobro tj. odlično. Da sam u situaciji, a i da imam potrebu pošto ne lovim trenutno ni srnjake ni svinje, odmah bi i na taj 8x57 stavio nešto manjeg uvećanja ali obavezno S&B u FP.
Proučavao sam malo lovačke končanice kod S&B pre kupovine, ima razlike prilične u njihovoj debljini i zavisnosti od nišana i njegove upotrebe.
One koje se nude za nišane bez iluminacije su prilićno deblje nego one koje se nude za ove sa iluminacijom.
U prilogu je mala uporedba A4 končanice i FD končanice, gledati podatak "B". Nije mala razlika koliko pokriva tanka linija kod končanice, 1,8cm naspram 0,67cm na 100m nije mala razlika, samim tim će biti i različito vidljiva končanica pri različitim uvećanjima. Ja sam se odlučio za FD4 končanicu. Slažem se da je na uvećanju x3 centralni deo možda malo pretanak i malo teže vidljiv, što nije dobro baš za przo pucanje pri pogonu (no ova optika nije za to ni namenjena) ali ovo se rešava vrlo lako, uključenjem crvene tačke koja pokriva 2,8cm na 100m. Bilo da je dan ili sumrak/noć, na bilo kom uvećanju osvetljaj se da regulisati i podesiti da je taman sve vidljivo, i cilj i tačka pogotka.
U prilogu je i fotografija FD4 končanice na mom nišanu.
Naravno sve je stvar potrebe, mogućnosti (materijalne) i ukusa, a o ukusima se ne raspravlja