Autor Tema: Komisija za ocjenjivanje trofeja  (Posjeta: 821 vremena)

Offline ges

• K 100
  • **
Komisija za ocjenjivanje trofeja
« u: 17. 08. 2017. 08:59:24 »
Kolege,molim pomoc.
Moja udruga je do nedavno bila(jedna od...) u sastavu nakaradnog sistema u kojem je svaka udruga gospodarila svojim dijelom lovista, a zakupnik tog velikog lovista je bio ŽLS. Od strane zakupnika bila je oformljena komisija za ocjenu kojoj smo svi nosili trofeje na ocjenu.
Od ove godine smo sami zakupili svoj dio lovišta, i sami moramo i želimo organizirati ocjenjivanje. U udruzi imamo dva člana koji imaju ispit za ocjenjivaca. Trečeg člana bi nabavili van udruge. Moje pitanje glasi: kako se oformljuje komisija,treba li nekom prijavit sastav komisije,prilozit diplome za ocjenjivace?  Ili se sa izvjescem o cjenjenim trofejima salju podaci o ocjenjivacima?
Idemo brati,Hubert nas prati,
v jutro rano zoru plavu zbuditi.

Offline Laufer 223

• K 2000
Odg: Komisija za ocjenjivanje trofeja
« Odgovori #1 u: 17. 08. 2017. 10:50:50 »
Moraš imat odluku Izvršnog odbora ili Skupštine o osnivanju komisije za ocjenu trofeja. Odluci moraju biti priložene potvrde ili diplome o osposobljenosti ocjenjivača. Sa trečim članom koji nije član udruge moraš napraviti ugovor o pružanju usluge ocjene trofeja u sastavu vaše komisije. Te ugovore nekad je tražio ŽLS neznam kako je danas, uglavnom čuvaš ih sa dokumentima lovišta i daš inspektoru na uvid kad dođe u nadzor.

Offline ges

• K 100
  • **
« Odgovori #2 u: 17. 08. 2017. 11:29:31 »
Hvala!

Offline GOGO LOVAC

• K 500
  • Idemo u šumu?
« Odgovori #3 u: 18. 08. 2017. 10:19:33 »
Ostalo mi je u sjećanju da ima razlika u ocjenjivanju trofeja iz državnih lovišta i županijskih lovišta. Također se ocijenjene trofeje treba prijaviti u HLS. Za jedna lovišta se treba nekome prijaviti komisija koju onda "neki savez" odobri i oni mogu ocjenjivati trofeje. Bez toga ne vrijede ocijene. Najbolje je nazvati HLS ili županijski savez.
Gogo

Offline Laufer 223

• K 2000
« Odgovori #4 u: 18. 08. 2017. 10:36:49 »
Formula je formula i mjere su mjere, kakva razlika u trofeju između državnih i županijskih lovišta. Ovlašteni ocjenjivač ima položen ispit za ocjenjivača i s tim ispitom kvalificiran je ocjenjivati trofeje u cijeloj državi. Evidenciju trofeja dostaviti u HLS ( a njih zabole jesi dostavio il nisi) do mislim 1 ili 31. 5. Svaki lovoovlaštenik može imati vlastitu komisiju koju sam imenuje i ne mora biti član ni HLS-a ni ŽLS.

Offline Nikola

• K 1000
    • LD "JELEN" Divuša
« Odgovori #5 u: 18. 08. 2017. 12:22:49 »
Formula je formula i mjere su mjere, kakva razlika u trofeju između državnih i županijskih lovišta. Ovlašteni ocjenjivač ima položen ispit za ocjenjivača i s tim ispitom kvalificiran je ocjenjivati trofeje u cijeloj državi. Evidenciju trofeja dostaviti u HLS ( a njih zabole jesi dostavio il nisi) do mislim 1 ili 31. 5. Svaki lovoovlaštenik može imati vlastitu komisiju koju sam imenuje i ne mora biti član ni HLS-a ni ŽLS.
Znam neka drustva koja su platila kaznu jer nisu ocjenili trofeje, i nisu dostavili HLS-u. Inspektor došao i kaznio.
Komisiju za ocjenjivanje trofeja u državnim lovištima imenuje LD, i moraju imati naravno polozen ispit.
Komisiju za ocjenjivanje u zajedničkim (županijskim) lovištima također imenuje LD, ali moraju biti na popisu ocjenjivača koje Odlukom ovlašćuje Županijska skupština.
Primjer jedne takve Odluke:
http://medjimurska-zupanija.hr/dokumenti/Sluzbeni_glasnik/2013/SGMZ-16-13_web.pdf
http://www.glasila.hr/Glasila/SVVZ/SVVZ2508.pdf

Offline GOGO LOVAC

• K 500
  • Idemo u šumu?
« Odgovori #6 u: 18. 08. 2017. 13:31:36 »
Znam neka drustva koja su platila kaznu jer nisu ocjenili trofeje, i nisu dostavili HLS-u. Inspektor došao i kaznio.
Komisiju za ocjenjivanje trofeja u državnim lovištima imenuje LD, i moraju imati naravno polozen ispit.
Komisiju za ocjenjivanje u zajedničkim (županijskim) lovištima također imenuje LD, ali moraju biti na popisu ocjenjivača koje Odlukom ovlašćuje Županijska skupština.
Primjer jedne takve Odluke:
http://medjimurska-zupanija.hr/dokumenti/Sluzbeni_glasnik/2013/SGMZ-16-13_web.pdf
http://www.glasila.hr/Glasila/SVVZ/SVVZ2508.pdf
O tome sam Vam govorio.
Gogo

Offline ges

• K 100
  • **
« Odgovori #7 u: 18. 08. 2017. 14:26:38 »
Hvala vam svima !
Uglavnom u zakonu o lovstvu stoji da u zajedničkim lovištima komisiju imenuje tijelo koje je ustanovilo lovište (članak 70). Znači u mojem konkretnom slučaju županija.
I badava nam što mi imamo dva ocjenjivača i bilo nam je u planu školovati i trećeg kad moramo plesat kako drugi sviraju....
« Zadnja izmjena: 18. 08. 2017. 14:29:25 od ges »

Offline GOGO LOVAC

• K 500
  • Idemo u šumu?
« Odgovori #8 u: 18. 08. 2017. 14:48:51 »
Pa možete ih prihaviti na ŽS i kad ih verificiraju onda će moći ocijenjivati trofeje.
Gogo

Offline Huntercro

• K 3000
  • *
  • 200+
« Odgovori #9 u: 18. 08. 2017. 16:14:34 »
u županijskim lovištima trofeje ocjenjuju ocjenjivači koje je potvrdila županijska skupština, a imenovao je županijski lovački savez, LD ili LU s tim nema nikakave veze osim da donese trofeje na ocjenu prema planu komisije za ocjenu trofeja ŽLS
Dobra Kob!   www.lov-pro.hr  oprema za reloading

Offline GOGO LOVAC

• K 500
  • Idemo u šumu?
« Odgovori #10 u: 18. 08. 2017. 16:28:33 »
Mi u društvu imamo 4 člana koje je potvrdio Karlovački savez i u domu ocijenjujemo trofeje.
Gogo

Offline Huntercro

• K 3000
  • *
  • 200+
« Odgovori #11 u: 18. 08. 2017. 16:47:03 »
ŽLS dirigira sve
Dobra Kob!   www.lov-pro.hr  oprema za reloading

Offline ges

• K 100
  • **
« Odgovori #12 u: 18. 08. 2017. 18:27:29 »
u županijskim lovištima trofeje ocjenjuju ocjenjivači koje je potvrdila županijska skupština, a imenovao je županijski lovački savez, LD ili LU s tim nema nikakave veze osim da donese trofeje na ocjenu prema planu komisije za ocjenu trofeja ŽLS
U zakonu o lovstvu pise da komisiju postavlja onaj tko je ustanovio loviste...znaci zupanija...po prijedlogu HLSa(ŽLS?)
Nisam oduševljen....

Offline ges

• K 100
  • **
« Odgovori #13 u: 18. 08. 2017. 18:29:32 »
Kako god,odgovor sam uz vašu pomoc nasao...sam nisam znao odakle bi krenuo. Hvala.

Offline Nikola

• K 1000
    • LD "JELEN" Divuša
« Odgovori #14 u: 18. 08. 2017. 23:18:57 »
U zakonu o lovstvu pise da komisiju postavlja onaj tko je ustanovio loviste...znaci zupanija...po prijedlogu HLSa(ŽLS?)
Nisam oduševljen....
Kao LD pošaljite prijedlog u Županiju, sigurno nece biti problema.