..ali nisam ni lovina
dragi forumaši,
možda nisam lovac, ali znam da mogu pridonijeti kvaliteti i raznolikosti foruma - naime,
izrađujem noževe i futrole aktivan sam na nekoliko foruma (team bushcraft i forum preživljavanja), a moje radove možete vidjeti i na facebook stranici
http://www.facebook.com/BarbudoKnives .
dojma sam da svakom (vjerujem, i vama) treba kvalitetan, pouzdan i čvrst nož - to što je svaki nož jedinstven i unikatan ručni rad - i nije toliko važno.
inspiraciju za dizajn sam pronašao u skandinavskom stilu - sve je podređeno minimalizmu i funkcionalnosti.
noževi su ergonomični (leže dobro u ruci u svakom hvatu), upotrebljivi, diskretni.
koristim oštrice različitih proizvođača (mahom skandinavskog porijekla jer imaju izvrsne materijale i odličnu kontrolu kvalitete) od nehrđajućeg ili visoko-ugljičnog čelika, bilo tvornički proizvedene ili ručno iskovane.
drške izrađujem iz raznih vrsta drveta, bilo domaćeg (jasen, šljiva, bukva, hrast, orah..) ili stranog (ebanovina, skandinavska breza, cocobolo, wenge, rio jakaranda..) - a ni naslagana koža mi nije strana
svaku futrolu radim zasebno za pojedini nož, šijem je ručno iz debele goveđe kože i oblikujem mokru - nema šanse da nož ispadne iz korica ni ako vas medvjed uhvati za pete i dobro protrese naglavačke.
...
drugim riječima, odgovorno jamčim kvalitetu materijala i izrade
da vas ne gnjavim dulje, povremeno ću objaviti fotografije novih noževa pa mi, ako vam se što svidi, pošaljite PM ili e-mail i znam da ćemo se lako dogovoriti.
lijep pozdrav,
mile