Kuja mi je u nedjelju bila u lovu i gonila više od dva sata, kad smo došli doma bila je vesela (ponašala se uobičajeno), no u ponedjheljak kad sam došao do nje oko podne, ona sidi i samo tužno gleda u mene (živa smrt), ja je pustim i ona se lagano odvuče do prve ledine i navali na travu (pase ko krava), nakon toga povraća tu travu i još neku bijelu sluz. Cijelo se vrijeme trese (čitavim tijelom) i stalno lijega. Pustim je tu misleći da će možda još jesti trave i da će joj to pomoći, međutim ona se negdje zavuče i nisam je mogao naći (iako sam je tražio i s drugim pasom). Računao sam da se negdje zavukla krepati. Jutros se pojavila oko 4 sata ujutro, još uvijek u istom stanju (ne jede niti pije). Kako sam morao ići na posao zadužio sam ženu da je odvede u veterinara. Veterinar joj je dao infuziju i neke tablete (žena nije znala objasniti koje), sada je bolje malo je živnila, sutra je opet vodim pa ću vidjeti s vet. Veterinar sumnja na neku bolest a ja se bojim da je otrovana (da je pojela ili otrov ili spužvu), zato me zanima dali u splitsko-dalmatinskoj županiji ima gdje snimiti želudac ili napraviti neke detaljnije pretrage. Ili ako je nečiji pas imao iste simptome pa zna o čemu se radi