Normalno je da ima pasa koji slabije rade u prirodi nego u gateru, jer to njihovi vlasnici od njih i traže oću reći ima ljudi koji posjećuju samo utakmice a u lov niti idu a niti ih zanima,pa onda upoznaju na utakmici nekog ,ataj ga pozove u lov a onda on ipak odluči doći pa imamo priliku vidjeti psa koji se slabije snalazi u toj situaciji a možda je genetski dobro potkovan ali fali mu ono što je jako bitno, a to su izlasci i tu je nastao problem,pas trče okolo ali bez ikakve teme misleći da je ta divljač tu negdje,pa njegov vlasnik smišlja smješne izgovore.To je ono što mi zovemo takmičar, a onaj koji nas zanima traži malo više od samog gatera,kao što su npr hrpa mokre i poderane odjeće,obuće,priprazni rezervari od auta,čekanja u šumi,veterinarske usluge,poveći tel.računi,pa malo narušeni bračni odnosi,ali sve je to često neophodno da imali pravog lovačkog ćuku ili u mom slučaju više njih a ne kažem da su svi dobri ili da će biti dobri,a utakmice volim i rado se takmičim da ne bi neko mislio da sam protiv tog vida kinologije,samo sam htio reći nešto o razlici između takmičara i lovnog ćuke a zna se pogoditi da bude oboje u jednom ,pogotovo dok je pas mlađi.POZDRAV