Autor Tema: univerzalna optika  (Posjeta: 8941 vremena)

Offline SEJFO

• K 2000
  • MAGNUM LEGENDA
Odg: univerzalna optika
« Odgovori #15 u: 23. 02. 2008. 22:45:12 »
Majstori pozdrav!
Primjer Leupold  ono povećanje 1,5-6 x kad se koje koristi npr 3 npr6 itd. Unaprijed hvala svima da mi ne bi rekli da nabijam postove. Prijedlog svima: prije kupovine optike prvo odite kod očnog ljekara da provjerite sebe da nebi uvijek optika bila kriva, jer primjetio sam ima Nas što mašimo pređe se toliki put pa se promaši.!!!! Yes  it"s  ko se nađe u ovoj priči nema ljutnje, a a u pravu sam!? z10
NE SLIJEDITE ME I JA SAM IZGUBLJEN!!!

Offline Tihomir

• K 1000
« Odgovori #16 u: 25. 02. 2008. 06:22:59 »
Ok hvala
ima li još tko koji savjet??

1,5-6x42 je sigurno najuniverzalniji - moj ti je savjet da potražiš rabljeni Swarovski,kahles ili Zeiss-mogu se naći za 500-600Eura.
Nažalost Leupold ne proizvodi ovako univerzalnu optiku.

Ma ne bi ja polovno,loše iskustvo s takvim šopingom
Dobra kob  d1

v=BtLBo7C8P1c&feature=related

Offline Neno

• K 3000
  • *
« Odgovori #17 u: 25. 02. 2008. 10:19:15 »
Kupiti polovnu optiku je dosta nezgodno treba to na nešto montirati da se provjeri a to košta premda za 500-600€ se može kupiti dobar polovan Swar ili nova niža klasa Meopte, pa ko šta voli.

Dobra kob.
Imam upalu volje.

Offline Antezg

• K 500
« Odgovori #18 u: 25. 02. 2008. 10:59:37 »
Kupiti polovnu optiku je dosta nezgodno treba to na nešto montirati da se provjeri a to košta premda za 500-600€ se može kupiti dobar polovan Swar ili nova niža klasa Meopte, pa ko šta voli.

Dobra kob.

Ja imam dosta pozitivna iskustva-ljudi skidaju dobre optike i stavljaju sa crvenom točkom-ako ništa ne zvecka ili stakla nisu izgrebana u pravilu je u redu.

Offline draganco

• Moderator
  • K 2000
  • Bez Lova nema zivota!
« Odgovori #19 u: 25. 02. 2008. 15:41:27 »
Za 500-600€ se moze naci nesto polovno od Swarovskog,Zeissa itd.A za 400-500€ Moze se dobiti nova Meopta iz serije Artemis 2000.
Dobra Kob-Dobar Pogled

>IAAMM<

Offline Tihomir

• K 1000
« Odgovori #20 u: 26. 02. 2008. 06:22:11 »
Kupio sam jednu polovnu...."Uzmi je optika je super,ja ju ne bih nikada mijenjao,ali sam kupio nove nosače fi30 tako da mi sada ne paše,ali ja ju nikad ne bih mjenjao..."  to su bile njegove riječi. Eto i ja budala uzeo optiku,cijena i marka nebitne.
Došao kući,stavio optiku u nosače,lagano to sve poštelao i stegnuo optiku.Nakon toga nisam niti puknuo nego sam odmah pao na dupe,bez opaljenog metka. Ljudi moji končanica ne stoji kako treba nego se pumakla za nekih 45 stupnjeva.Pa onda zamislite šta je bilo,prvo smijeh,a onda tuga,jad. Kasnije kad sam ju skinuo i rastavio imam šta za vidjeti.Onaj metalni prsten na kojem je končanica je bio "razbit" netko ga je podešavao s odvijačem i čekičem.Eto toliko o polovnim optikama.Kod mene su one prošlost.Sada samo novo dolazi u obzir.Eto pa da i tu stavim smiješak  ;D
Dobra kob  d1

v=BtLBo7C8P1c&feature=related

Offline Antezg

• K 500
« Odgovori #21 u: 26. 02. 2008. 08:32:45 »
A-cuj takvo nesto se primjeti prije kupnje. Ja sam imao pozitivna iskustva-cak i stare optike kojima je tubus izvana bio sav izrauban su držale šus-naravno nisam kupovao rabljeni Tasco bile su kahles ili Swaro optike. Neznam-u mojoj glavi je svakako isplativije kupiti za 500E npr Swarovski 1,5-6x42 nego dati priblizno iste pare za Tasco ili nesto slicno-uostalom te optike imaju 30g garancije. Fiksneoptike se daju naci za mnogo manje para-evo jedan ekstremni primjer - prijatelj i ja smo bili u Austriji-ja sam kupio rabljenog varijabl Kahlesa,a vidio sam da covjek ima i Wetzlar 6x42-pogledao sam optiku-u njoj je bilo malo prašine(popustio dihtung). Uglavnom covjek nam je prodao Wetzlara za 10Eura d5 - mali posjet Etranu i za 100tinjak kuna Wetzlar kao nov-ociscen,predihtan i napunjen dušikom,na pušci je već godinama bez ikakvih problema,a slika divota.