Forum LOVAC
Optike i nosači => Optike => Dvogledi i monokulari => Autor teme: papkar - 01. 02. 2013. 17:04:09
-
To je novitet koji je ove godine bio predstavljen na Shot Showu, kojeg če Zeiss počet prodavati u travnju sad me zanima dali če biti to dostupno samo u americi ili če doč u europu, pa zato kolega Goran ti si bio tamo možeš li malo više reči o tom dvogledu koji mislim da bi kod nas išao ko za med jer cijena u americi če mu bit od 350-500$!
-
Lp!
Šta se može pročitati i vidjeti, pa kaže dobro, al vidjet če se tek, kad dođe u upotrebu... d1 zagi
Lovski zdravo
Janez L
-
Optike 25,4 promjer i 3X sve mi miriše na jeftinjavu iz Zeissa.
Kod dvogleda mi se sviđa težina 720 grama 8X42, ako cijena i optika bude pristojna mogli bi vidjeti test jednog ubrzo ;D
-
Lp!
Pa neizgleda, loše ovaj Zeiss Terra 3X, tako, da ovoga osobito neču suditi na prvu loptu i oču sačekati, na recenzije... d1
(http://i47.tinypic.com/2mi4w1e.jpg)
Lovski zdravo
Janez L
-
Papkar je mislio na ovakav dvogled..................
-
neka te tere kinezima evo bas neko javi za kakvu smijesnu cijenu ima uzet clasika fre
-
Evo malo reklame o navedenom jesu ih opisali nema šta hao hao
http://youtu.be/SoDPd4IAUNI (http://youtu.be/SoDPd4IAUNI)
-
Lp!
Pa Lazare, ja nisam na listi, tako, da meni niko, ništa ne javlja... sor
Ako ovu Terra 3X i ED rade Kinezi, neka ju imaju i Kinezi... sauf
Al oču sačekati na recenzije, za jednu pušku, koja ti treba preko dana... d1 zagi
Lovski zdravo
Janez L
-
e kad si u ovom ulman klubu sve se dozna lizi
-
Lp!
Dal ko zna, gdje se radi ova optika??? zagi
Lovski zdravo
Janez L
-
neznam al 300€ kosta samo da svabo zalijepi onu plavu naljepnici tako da njemacka vjerovatno nije u trci hao
-
Lp!
Možda Švabo, bio na godišnjem, kod nas u Sloveniji, pa sada radi ovo, za 30€... zagi
Lovski zdravo
Janez L
-
Pa normalno da to ne radi švabo, pa cijena koju sam napisao je za američko tržište tako da računajte kod nas barem duplo al naravno u €!
Evo što je naš kolega goran rekao (na drugom forumu) za Terra modele:
Vidio sam uzorke dvogleda i optike za pusku i to model 4-12x42 sa Rapid Z koncanicom i mislim da je opticki nisan sasvim OK jer imam Conquest 4.5-14 sa slicnom koncanicom na 3006. Staklo je sasvim OK ali izgleda malo skromno u odnosu na ostale njihove proizvode. Novi Terra ED je radjen u renomiranoj tvornici pod njihovom kontrolom cak su toliko paranioidni da paze da ni jedna komponenta ne pobjegne vani dok traje proizvodnja jer znaju ko su im najveci neprijatelji a rade proizvode u srce te industrije i zemlje koja je poznata po kradji tudjih dostignuca. Prizma koju koriste je odlicna sama po sebi tako da je prenos frekvencija svjetla odlican mada mislim ta americke cijene nikad nece biti tekvivalentne u EU gdej su cijene uvijek vece zbog "standarda". Model 8x42 ED meni se ucinio puno bolji po specifikacijama i uzivo i mislim da je bolji izbor nego 10x42. Terra ce ostaviti traga i imati odlicnu prodaju s tom kvalitetom i tom cijenom ce pokupiti dobar dio trzista. Sto se tice optiak za pusku strucnjaci misle da ce 2-7 biti najpopularniji jer je potraznja i volume level action pusaka tamo ogroman. 4-12 je meni najljepsi i najprikladniji za lov.
Broj klikova za elevaciju je skroman ali je eye relief od 90 mm sasvim dovoljan iako se odnosi na najmanje povecanje
-
Baš mi se sviđa ovaj dvogled a najviše mi se sviđa cijena ;DIma li naznaka da će se prodavati kod nas...
-
Lp!
Znat če se, nakon IWA-e... Ide li isto u prodaju u EU... d1
Lovski zdravo
Janez L
-
..stara poslovica veli.."NISAM TOLIKO BOGAT DA KUPUJEM JEFTINE STVARI".......kaj se lova tice mislim da je to vise nego dosta.Niko nas ne tjera da lovimo ali veli se ulozeno ...dobiveno.....Janez je koliko vidim po svemu...stari "MAHER"no netreba dati svoje misljenje javno jer se sada bude nasel neko ko ce me popljuvati...no moj stav je takav kakav je...
-
Lp!
Pa Ivo, ova je stara, al uvjek valja!!! d1 d1 d1 zagi zagi zagi
Ja samo pratim, a kupim uvjek, nešto izvan... zagi
Lovski zdravo
Janez L
-
Ivica u potpunosti se slažem sa tom poslovicom, koja posebno važi za lov!
Ali to je ideja za naprijed pogotovo ako če proizvod dobiti dobre ocjene i komentare, jer današnja ekonomska situacija u svijetu ne kaže dobro za te velike brandove i treba tražiti prihode na proizvodima kojim če cijena biti pristupačnija ekonomskoj situaciji! A znamo kako je kod nas u hrvatskoj kad neko dođe sa Zeissom ili Swarom!
-
ZNA LI KO DALI JE DVOGLED ZEISS TERRA ED PRIKAZAN KAO NOVITET NA IWA SAJMU!?!?
-
Lp!
Pa sajam je počeo jučer i još ga nema kraja do 11. ožujka... Onda ćemo saznati... d1 d1 d1 Strpljenje bez vikanja... laz dr.i
Lovski zdravo
Janez L
-
hvala Janez zagi
-
Lp!
Danas ču kontaktirati prijatelja, koji je bio tamo, pa ga pitam kako stoji na novostima... zagi
Lovski zdravo
Janez L
-
Lp!
Evo, baš kontaktirao prijatelja i on meni kaže, samo za Ameriku... sor sor sor
Ali kaže, da ima drugih alternativa. Saznam sutra, kad se vrati u Sloveniju. d1
Lovski zdravo
Janez L
-
ok pa javi šta je rekao.
-
Janez što ti taže prijatelj za Zeiss Terra ed!?
Pozz
-
Lp!
Zeiss Terra ED i Terra 3X su samo za Ameriku i u Europi se njih ne prodaja... d1
Lovski zdravo
Janez L
-
Hvala na informacijama Janez.Probacu je nabaviti preko prijatelja iz Amerike.
-
Lp!
Neka ti sreća služi!!! z10 z10 z10 d4 d4 d4 d1 d1 d1
Ali kad nabaviš, ne zaboravi ne jedan izvještaj i recenziju... d1 d1 d1
Lovski zdravo
Janez L
-
Evo ovo sam kopirao sa jednog foruma (da ga ne spominjemo):
"I emailed Zeiss about this a few weeks ago. According to the Zeiss rep who responded to my email, the Terra scopes are being assembled in Japan, but they aren't being outsourced to the lowest bidder. He said image quality is on par with the previous Conquest line. The difference besides assembly origin is that they are introducing a couple different models (2-7X32 & 4-12X42), the 3-9X has 42mm rather than 40mm objective and it's a bit shorter and lighter than the previous Conquest version. They are narrowing the model choices to make room for the HD5 as their "premium" 1" scope line. The goal for the Terra 3X line is to provide a lower price point to go head to head with some other 1" scope brands/ models."
Ako na ebayu kosta 338$ koliko bi ga otprilike platio u konacnici sa carinom i porezima (RH)?!
-
Kolega radnic ako saznaš kolko dođu svi troškovi javi nam tu, jer trebam za MK novu optiku, i isto tražim te informacije a oču si nabaviti model 3-9x42!
-
Kolega radnic ako saznaš kolko dođu svi troškovi javi nam tu, jer trebam za MK novu optiku, i isto tražim te informacije a oču si nabaviti model 3-9x42!
po mom nekom izracunu i procjeni bi trebalo biti + 770 kn carine i pdv-a...ako sam tocno izracunao
-
Evo vise informacija za opticke ciljnike :
Thank you for your inquiry to Carl Zeiss.
There would be little difference in terms of the optical performance, for example, between the two scopes.
Reticle selection would be different, the Rapid-Z that was in the Conquest MC series is not available in the TERRA model, though the TERRA does have a simple holdover solution in the RZ6. A plex reticle is of course also available.
Glass selection is essentially the same, they still retain MC multi-coatings, etc.The adjustment knob looks different in terms of those scopes with standard hunting adjustments, there is no provision for a target type turret system with these scopes though.
Otherwise the only quantifiable difference would really be the objective size 42mm now vs. 40 or 44mm before. A few other cosmetic differences are apparent also like the protective cap, etc.
Hoping to be of service to you we kindly ask you to contact us again should you need further assistance.
Sincerely,
Richard Moncrief
ery Best Regards,
Richard W. Moncrief
13005 N. Kingston Avenue
Chester, VA 23836 USA
Phone: +1 804 425 8455
Fax: +1 804 530 8481
mailto:rmoncrief@zeiss.com
http://www.zeiss.com/sports (http://www.zeiss.com/sports)
-
Imam oba Conquesta,od 40 i 44 objektivom i moram reći da su za 1" tubus-ciljnike izvrsni,44-ka je do zadnjeg tračka svjetla al pari sa Steinerom,nakon mraka Steiner još 10-ak minuta radi i to ne to.
Ako vam ne treba iluminacija,Conquest je bomba.
-
Evo Terra 3X u Fanzoju i cijene su takve kakve jesu, sad kupujte i javljajte rezultate sa terena ! ref