Forum LOVAC
Lovstvo => Lovstvo => In memoriam => Autor teme: draganco - 25. 11. 2008. 15:50:27
-
Moj post Nr 1.000
Resio sam da ga obelezim na ovaj nacin sor. Meni je ovo prvi Forum gde prelazim Famozni broj 1.000 i neka ostane zabelezen po ovome.
(http://img525.imageshack.us/img525/360/poslednjilovtj4.jpg) (http://imageshack.us)
Dragan i Ivan Misic
PRICA ZIVOTA
03.01.1999.
Svanula je i ta dugo cekana nedelja, zadnji lovni dan na Fazana.
Ja i moj Ivan ustali smo jos u 6.00 sati ujutro i poceli smo se spremati za taj lovni dan.Moj sin je bio presrecan kao sto moze biti dete od 9 godina.Jos vise sto ce ici u lov i Srba, sin mog Kolege Slobodana Gajica ili poznatijeg kao Ganja.Jer Srba i Ivan su bili poslednje vreme nerazdvojni drugari.Zajedno se igrali, setali nase Lovacke Kerove ili cak lovili sitne Ptice Vazdusnim Puskama.
Nema sta to je bila prava Lovacka krv, sto kaze narod ne pada daleko Iver od Klade.
Nakon kratkog i brzog pripremanja, posli smo na zborno mesto. Dan je bio pravi Zimski, prohladan i vlazan, mislio sam da nam deca nece izdrzati celi dan po raskvasenom terenu.Ali sam se prevario, momci su me demantovali, izdrzali su sve Junacki.
Bili su propisno obuceni kao pravi Lovci, maskirna zelena odela, sa cizmama na nogama, na glavi su imali tople zimske kape, plus za pojasom Lovacki Nozevi.Slobodno mogu reci da su Klinci bili bolje obuceni od nekih Starijih Lovaca, svojim izgledom podsecali su na prave Mini Lovce, falile su samo Puske. U lovu je ucestvovalo dvadesetak Lovaca, ali kao i svakog zadnjeg lovnog dana u sezoni, ulov je bio slab(mrsav), samo 6 fazanskih Petlova. Slobodan je ulovio jednog a ja 2 i tog drugog Petla nasao je moj Ivan i njemu moram da zahvalim za taj Odstrel.Ono sto su trebali da odrade Roni i Rokica, moji lovni psi odradio je Lovac Ivan Misic(alijas Joca skljoca).
Lov je bio dosta naporan, jer teren je bio dosta raskvasen od poslednjeg Snega koji se rastopio predhodnih dana. Ja i Slobodan smo hteli da male Lovce u podne posaljemo kuci, ali oni su hteli ni da cuju, kako rekose da zele ici do kraja. Kako su rekli, tako su i uradili, izdrzali su do kraja.Iako mokri i prljavi do pojasa a i malo umorni, bili su srecni kao mala deca.Sta reci, pa oni i jesu to bili,pa ja sam bar to sve doziveo iza cizama mog Dede, a kasnije i pored Oca.
Na kraju lova, smo svi sakupili ispod sela da prokomentarisemo ishod Lova.Jer to je bio poslednji izlazak na Fazana te sezone na izmaku. Mnogi su bili nezadovoljni uspehom u lovu,(znate ono)te lose vreme, te nema Fazana, te Kerovi nisu hteli da rade po losem vremenu.A niko da se seti i spomene silne promasaje i flasice s Rakijom koje su popili. Lovci ne bi bili Lovci, ako bi sami brukali sebe, ponavlja se uvek ista prica, losi patroni, daleko mu poleteo a ima i takvih koji kazu-mislili smo da je Koka, sta ce te pozuteli (pevci) od snega.
Ja se ponekad i promasajima hvalim, bitno da se puca. Uglavnom tog dana ja i moj kolega Slobodan smo bili zadovoljni ulovom a jos vise nasim Juniorima(buduci lovci) koji su sve srecni prepricavali dogadjaje iz danasnjeg Lova.
Na polasku kuci resili smo da ovekovecimo taj dogadjaj foto Aparatom. Slikali smo se za uspomenu i secanje na taj dan, jer ja sam vec mastao i video sebe jednog dana kako idem u Lov zajedno s mojim Sinom sa Mojim IVANOM! Kakav bi to dogadjaj i osecaj bio da jednog Dana Elizabeta salje u Lov (supruga i sina) a ispred njih se vrte nervozni Lovacki Kerovi.
Ali pusta sudbina i nesreca u zivotu mi je uskratila sve, uzela mi samo pet meseci posle ovog Lova, naseg poslednjeg Zajednickog Lova. Uzela mi je sudbina i mog Buduceg LOVCA i moju CURU paci.
Zato mi preostaje samo da se secam i prisecam ovog mog najlepseg Lova.
Uvek ce se Tata secati i uvek ce moj Ivan biti u Tatinom srcu za vreme svakog mog Lova...
Jer samo ja znam sta sam izgubio u Zivotu.
Ovo je posveceno mom Sinu Ivanu, koji je tragicno nastradao i poginuo s svojom Sestrom Anom u Saobracajnoj Nesreci 02.06.1999g u Madjarskoj.
I ja imam pusku uvek je govorio moj Ivan, kod Tate je u regalu na njoj pise Ivan i Dragan...
-
Vjerojatno na ovakav post netreba komentar,al ja ču ipak napisat da neznam jesam li ikad pročitao išta tužnije i nadam se da mali LOVAC i CURA počivaju u miru!!!
-
stvarno nema potrebe ništa komentirati, kolega moje poštovanje
-
D. znas sta mislim, a sad paci paci paci ko' dijete. Divim ti se nekad. d1
-
MALI LOVČE počivao u miru na vječnim lovištima skupa sa svojom sestricom
D. divim ti se,iskreno.....
-
Kolega Draganco, vjerujem da nema riječi i sučuti koju ti mogu izreč da dopre do tebe, ali sam siguran da postoji i ono nešto iza našeg života, nešto puno bolje od ovoga svjeta. Siguran sam da sada Ivan lovi po vječnim lovištima koja su puno ljepša od ovih naših, zemaljskih. Počivao u miru Božijem
-
d1
-
Kolega draganco, ovo me dirnulo duboko u srce...
No vjerujem da sada mali LOVAC i njegova SESTRICA uzivaju negdje na boljem mjestu
Počivali u miru
-
život je čudna priča... Draganco, velik si čovjek uistinu.
pozdrav od Speera
-
Podijelio si to s nama. Draganco, RESPECT.
-
Dragane d1
-
dragane nemam riječi d1
-
Bez lazne skromnosti, ali ovaj Forum mi je kao obitelj, jedan veliki Kolektiv istomisljenika.
Da nisam razapet na vise Foruma, bilo bi i vise postova, ali to nije sada vazno.
Moram ponekada da izbacim iz sebe taj nagomilani Bol.
U januaru(sijecanj)vec je 10 godina od tada.
Ivan i Ana imaju sada dva Brata i Sestru.
(http://img139.imageshack.us/img139/2981/misicitriopa4.jpg) (http://imageshack.us)
Idemo dalje. Secanja ne blede i svako ima svoje mesto u Srcu.
Pozdrav svima i za decu vredi ziveti, pored njih i za Lov d1.
-
Obično kada pišem ,odmah započmem i riječi teku poput rijeke,prvi put stojim 15 minuta nad otvorenim i praznim postom i gledam sva ta slova na tipkovnici a ne uspjevam sastaviti dvije rečenice.Ja nikada ne plačem ali ponekad nemogu spriječiti da iz oka krene poneka suza,nije me stid priznati da je tako bilo ovaj put.
Svaka riječ je suvišna .................
-
Nema se šta reći. Poštovanje prijatelju!
-
Dragane, skidam kapu na tvojoj hrabrosti i iskrenosti i svemu što podjeliš sa nama. d1
-
Zbilja mi je tesko poslije ovog sto sam sada saznao i ne mogu ni zamisliti kroz sta si prosao ali eto dragi Bog ti je dao razlog da i dalje zivis za nekoga..
Drzi se bice bolje...
-
stvarno mi fali riječi d4
-
Za ovo se nema šta puno reći.
Neka mladi lovac i njezina sestra počivaju u miru,
a tebi prijatelju pozdrav!!!
-
Velika tragedija.Počivali u miru.
-
Prijatelju kad smo se prvi put sreli znao sam za tvoju priču i sjećaš se kad smo stisnuli ruke jedan drugom da sam te pitao kako si još uvijek normalan. I dok ovo pišem opet mi suze cure po tipkovnici bez obzira što sam ovo priču pročitao po 100-ti put i po 100-ti put pustio suzu.
Moje mišljenje znaš, a ja ti se divim i dalje. Nisam neka meka faca ali me ovakve stvari ubijaju
-
Dragane, divim ti se na tvojoj snazi što si odlučio to podijelit sa nama.
Tvoja nadljudska hrabrost i snaga je vidljiva i u tome što si odlučio nastaviti dalje i zato ti je Bog podario tri prekrasna anđela koja će ti pomoći da lakše živiš sa ranama na srcu.
Skidam kapu...
-
Ja ovo nisam sad cito!
cito sam jednom davno mozda prije godinu dana negdje!
pretesko je to procitati dvaputa!
znam samo kad sam prvi put to cito da sam suosjeco kao neki od formasa....sa suzama
sjecam se da sam se tada javio bio D. na PM. da sam mu poslo poruku ali da u njoj nije bilo ni jedna pametna, jednostavno nemozes nista tu da kometiras!
tesko je ista reci a da reknes nesto pametno jos teze
-
moja sućut ništa nije teže na svijetu nego ispratiti svoju djecu i živjeti dalje bez malih anđela neka ti bog da snage i njima vječni mir.
-
Moje duboko poštovanje VELIKI čovječe !
-
duboko poštovanje za čovjeka i lovca koji je spreman podijeliti s forumašima takvu životnu priču d1
-
Počivali u miru! d1
-
Dragane,tek sad posto si odlucio otvoriti dusu pred svima nama, kolegama sa ovog foruma znam za tvoju tuznu sudbu i zelim Ti izraziti moje iskreno suosjecanje.
Vidis, tko ce i kada otici sa ovoga svijeta samo On zna . Bog je uzeo Tvoja dva andjela,podario Im novi zivot,a Tebe postavio pred novo iskusenje da
se podignes iz pepela.Pokazao si da imas puno vjere i snage. Divim Ti se jer si toliko jak,skidam kapu prijatelju,za dva mala andjela zapalit cu svijecu
-
neznam stvarno sta da napisem , jer sve sto sam dosad napisao sam i izbrisao , sve se cini besmisleno.......
nemoj nikad posustati i idi uvjek naprijed
-
Nisam znao za ovo moj jarane.Znam da Bog dobre i jake ljude stavlja na iskušenja.Drago mi je da ti je Bog dao još djece a za tragediju znam da moraš biti jak u životu
-
e pa ,ma ...,suvise je tesko bilo sta pametno reci,nek pocivaju u miru.
-
GAGO JARANE!!!
Čestitam ti na ljudskoj hrabrosti, i poštovanju prema nama forumašima, sa kojima si podijelio svoju nemjerljivu bol!!!! d1
Neka im je laka zemlja!!!!!
-
Teško je bilo što reći u ovakvim trenucima, stvarno mi je žao!
Iskrena sućut tebi i supruzi, i uvjeren sam da vaši anđeli počivaju u miru!
Kapa dolje na hrabrosti!
-
Kako mi je ovo promaknulo ččč
Draganco, drži se!!!
-
Moje saućešće
-
Svako ima zivotnu pricu-moja je ova.
Ne dao mili Bog nikome nesto slicno!
Hvala svima na razumevanju ;).
-
I ja sam ovo tek sad vidio. Kao i velika večina ljudi ovdje, ništa prepametno nemam za napisat, osim da mi je žao i da suosječam s tobom. Ne dogodilo se nikome.
-
Draganco....hvala Ti. Ne ode suza baš tako lako, ni često...sad je otišla...
Volim mislit da oni ''gore'' znaju i gledaju na nas ''dolje''....Te veze ne nestaju, oni su uvijek negdje s nama...znaju za sve naše ''promašaje'' i ''pogotke''....vjeruj u to.
-
Gago mnogo si jak covjek,uh inace ne placem ali kad sam sad ovo procitao paci.Zivot je okrutan,Gago moje iskreno saucesce i neka pocivaju u nebeskom miru. d1
-
Kad djete izgubi roditelja tesko je i bolno ali nekako prirodno kad roditelj izgubi djete bol ne prestaje. Otac sam i roditelj i mogu samo zamisliti kako ti je tesko ali budi hrabar i snazan i gledaj naprijed pozitivno. Neka im je laka zemlja! Tvoja iskrenost i bol je dirnula svakog clana ovog foruma. Tako smo daleko jedni od drugih i dijelimo nasu ljubav prema lovstvu a ti si nam dao povjerenje da podjelimo tugu i ljudskost. Cuvaj u sebi one lijepe trenutke i ostani jak i pozitivan.
Neka Bog cuva tebe i tvoju familiju!
-
Ja sam ostao bez rijeci.Iskrena sucut tebi Dragane i tvojoj suprugi.
-
Imate veliko SRCE: Moje saucesce!
-
sta reci tako tuzno, drzi se prijatelju
paci paci
-
Kao i vecina,nemam rijeci,drzi se prijatelju.A oni junaci neka pocivaju u miru bozjem.
-
neznam sto reci i napisati...... paci
Oni su sada na boljem mjestu od ovog svijeta.
Draganco, ti si nas drug, to znas..
-
samo ljudi velikog srca mogu svoju nesretnu sudbinu,patnju i bol podjeliti s drugima.Hvala ti!
-
Tezak je svaki gubitak. Iskrena sucut prijatelju.