Forum LOVAC
Lovstvo => Lovstvo => In memoriam => Autor teme: ralf - 01. 10. 2021. 11:02:10
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/odlazak-jednog-od-najpoznatijih-hrvatskih-detektiva-imao-je-burnu-proslost-a-svi-ga-znaju-s-tv-ekrana-15106484
-
Ne ulazeći u djelatnosti Udbe i državne bezbednosti, gledajući sa aspekta lovca King je bio briljantan čovjek. Inteligentan, oštrouman, bez dlake na jeziku svjestan svoje dominacije. Uvijek je govorio smireno, bilo ga je uživanje salušati. Smijenjen je i umirovljen kad je u krađi tankera nafte uhvatio Vanju Špiljka i navodno Mišu Broza. Savjetovano mu je da stornira slučaj, mirno je odgovorio; Idemo po abecedi, prvo Broz. Kaže ujutro dolazim na posao na vratima mog ureda druga pločica, na porti me čeka rješenje za mirovinu i moje stvari. Nakon umirovljenja osniva detektivsku agenciju Delta 4. Svojevremeno je bio šef Titovog osiguranja, a čuvao je i Soroša. Naše poznanstvo datira od 1983 kad je došao k nama u društvo u goste na srnjaka. Vidio je da mi ispod lijevog pazuha viri ručka od revolvera. Šta je S&W chief? Noge su mi ,se odsjekle po drški on zna koji je revolver u pitanju. Tad još nisam znao ni tko je ni koliki je kapacitet. Drugo iznenađenje je bilo kad je iz futrole izvadio M 15. Oooo M 16 kažem Ne M 15 M 16 je automatska. U pogonskom lovu na svinje razgovaramo: Spremam se kupiti expresicu. Ne vidim šta će ti expresica kad imaš 8x68 on sve rješava. Kratko i jasno. I kad sam kupovao revolver opet sam tražio savjet. Ja bi 44. Ni slučajno uzmi 357 kod 44 nemožeš preecizno dabl akcion upititi drugi brzi hitac, i stradaju ti zglobovi, trzaj je jak teško se kontrolira I uzmi stainles, ti hodaš po šumi znojiš se, možeš ga vodom oprati. Na pitanje koji kalibar za bivola. Odgovor; Svaki koji ima snage probiti lubanju i doći do mozga. Pogodak je sve. Amen! Do operacije kukova trčao je po Pantovčaku, do zadnjega aktivno vježbao u teretani. Naš zadnji susret bio je pred možda manje od godinu dana. Tad mi je rekao: Ne bude me dugo, ne osječam se dobro, rak mišića? Eto ova vijest me je zatekla. Odlazi jedan briljantan čovjek, svjetski lovac, balističar, jednostavno čovjek široke naobrazbekakvih je malo danas. Zbogom prijatelju, neka ti duša odmara negdje visoko iznad savana Afrike, svi znamo koliko si volio safari.
-
Prelijep oprostaj od prijatelja,jos jedna lapa d1
King pocivaj u miru!
-
Počivao u miru.sućut na gubitku velikog prijatelja...