Forum LOVAC
Lovna kinologija => Izložbe i utakmice => Autor teme: RACI - 27. 03. 2008. 01:31:40
-
U organizaciji Kinoloske sekcije Lovačkog društva "TETRIJEB"
05.04.2008
- Ocjena exterijera i IPO/IUO za sljedeće grupe
FCI - III
FCI - IV
FCI - VI
FCI - VII
06.04.2008
Savzna utakmica pasa goniča na divlju svinju "CACT BiH"
Ocjena exterijera 10 KM
IPO/IUO 20 KM
Utakmica 30 KM
PRIJAVE SE PRIMAJU DO 01.04.2008
-
Raci,
fala za informaciju. Ako ces ici zamolio bih te za nekoliko slika.
pozz
PinzHunter
-
Planirao sam ici u Prijedor na CAC, ali sam ipak odlucio danas da idem na polaganje IUO i naravno ponijet cu kameru da napravim koji snimak :-)
-
IUO za trecu grupu?
Jel to ima rov u Bihacu?
-
Pa vjerovatno da ima. Juce kad sam otisao da predam prijavu covjek koji radi na prijavama je imao smrtni slucaj pa nije dosao na posao a teta koja ga mijenja nije znala nista da mi objasni. ččč
-
Samo da ne bude IUO pa u gater....
-
Pozdrav! ;)
Bosančerosi zna li ko kako legalno dobiti rodovnik za štene od oca šampiona bih, imam papire i kuje ocijenjena sa 4. Kažu mi da i mati mora imati 5. pa nisam ni pokušavao tražiti rodovnik. Znate li vi više od mene ! Štene je staro 7 mjeseci i super izgleda! Al bez rodovnika! Help!
-
Ako je leglo bilo prijavljeno, vlasnik kuje-majke je izvadio rodovnik za vase stene. Ako nije, mislim da se ta radnja ne moze raditi retroaktivno i da ste zakasnili, odnosno on- od koga ste kupili stene je zakasnio i ne postoji legalna mogucnost da dobijete papire za vase stene. Da bi potomci mogli imati papire potrebno je da roditelji imaju polozen IUO odn IPO, i da je leglo na vrijeme prijavljeno. Mada u skorije vrijeme i ja cujem da je dovoljna ocjena exterijera 3 i vise sto mislim da nije tacno. Sve ovo mozete provjeriti u Kinoloskom savezu RS na tel +38751317510.
-
Raci pozdrav! d4
Moja kuja moje štene!
Ja nisam na te stvari ranije obraćao pažnju,al je štene ispalo super! Ja ću se kuje riješiti nije za
rasploda. Al šteneta ne dam (barak) pa bi mu "sad" legalno nabavio papire! Shvataš me! Nije meni štos naći rodovnik bez veze! pozdrav!
-
Ako vam je bas stalo do tog steneta i da ima papire....jedino mi pada napamet opet da sparite kuju s nekim muzjakom koji ima papire i prijavite to leglo. Jedno stene iz tog legla nek pozajmi svoje papire starijem braci i to je to, ako nije velika starosna razlika. U svari ne znam bit ce najbolje da provjerite na onaj broj.
-
Poz! ;)
tenkju na trudu! Ona se kod mene ne pari više!poprilici da joj je mamu nekad opalio balkanac! A rodovnik ću riješiti nekako!
-
U BiH da bi se prijavilo leglo nije potrebno,jos uvijek, da roditelji imaju polozen IUO
-
E sad to je bas interesantno ččč
Pa jel istina da je ocjena exterijera preko tri za roditelje dovoljna da potomstvo moze dobiti papire?
-
e dragi zemljaci,
upravo ova problematika neda meni da sebi nadjem cuku sa BiH porijeklom. Nikad neznas sta kupujes.Nazalost.
Izvinjavam se Sejfi i Raciju zbog skretanja sa teme.
Pozdrav svima
-
E sad to je bas interesantno ččč
Pa jel istina da je ocjena exterijera preko tri za roditelje dovoljna da potomstvo moze dobiti papire?
Da, mislim da to vrijedi za sve saveze u okolini
Ono 3 eksterijer plus IUO(gdje se trazi) i to je to.
-
U toliko bolje ako je tako, mada cemo se mi potruditi da u Subotu ipak dobijemo i taj IUO
pa onda u potragu za odgovarajucom djevojkom ako sve prodje kako dobro.
Hunter..... Mogao bi ti i naci za godinu dana stene NLT sa BH porijeklom :D
-
Najbolje je kad se papiri nekako srede. ččč Onda točno znaš kaj kupuješ?!?!?!?! A i to je u interesu svake pasmine, kaj ne? :shok:
-
U toliko bolje ako je tako, mada cemo se mi potruditi da u Subotu ipak dobijemo i taj IUO
pa onda u potragu za odgovarajucom djevojkom ako sve prodje kako dobro.
Hunter..... Mogao bi ti i naci za godinu dana stene NLT sa BH porijeklom :D
Bas me zanima kako ce biti u subotu.nemoj da zaboravite slike, onako opcenito da vidim kako je bilo.
A sto se tice mene i cuke, to mi je bolna tacka. Nakon sto sam jednog posavca odhranio da pocne loviti, a okolnosti su bile da je tesko prezivio jer mu je majka krepala dok je imo 2 mjeseca. i nakon sve te patnje i truda i posjeta veterinarima, pred lovnu sezonu 2005/2006 mi ga je neko ukrao iz boxa.
I sad mi je muka kad na to pomislim.
-
Ne znam .... ja bih tesko podnio takav gubitak i malo je cudno, neko ce pomisliti, ali ja svog kera drzim pod kljucem, iako mislim da je vjerovatnoca da ga neko ukrade vrlo mala a da ja to ne cujem, jer me uvijek upozori ako se neko krece u blizini dvorista. Ali opet je lokot i kljuc na boksu.
Kad me neko pita za mog kera i ja odgovorim da sam ga kupio u HR da je tetoviran i da ima chip sa svim potrebnim papirima (zalosno je reci da mu je zdravstvena knjizica 3 puta bolje kvalitete od moje :-) ali necemo o tome jer su to neke druge stvari) Ljudi imaju obicaj da mi kazu kako mi mogu nabaviti papire kakve hocu, i za kera kojeg god ja zelim, majke mi meni se svaka dlaka digne i najradije bih ga poslao poprijeko.... Samo ja znam koliko moj ker vrijedi i koliko mi znaci, koliko truda ulazem i na kraju krajeva koliko me sve to kosta. Otvoreno mogu reci da vise drzim do svoga kera nego neko drugi do djeteta. I pricom o nekim divljim papirima neko ti to sve zeli omalovaziti. Ma nije nikako prica za komentar. Zao mi je Dean ali na krivog si nasao.
Bit ce snimaka i fotki :-) Ajaks je u top-formi, Produzenje setnje, istrcavanja, danas idemo jos malo u gater da se izmori, a Petak samo kupanje i lagana setnja uz provjeru dosad naucenih komandi, Subota ocjena i IUO. Sve je isplanirano i nemoguce je da omane, jedino da se desi neko cudo i nesto krene po zlu.
-
RACI, moj komentar nije bio namijenjem tebi, nego općenito! Ne znam zakaj si se ti u tome prepoznao, pogotovo ako to nije tako.
-
Ucinilo mi se da je komentar doao kao odgovor na moj prethodni post.
Sorry ako sam pogrijesio.
-
@Raci,
potpuno se razumijemo. Znam sta ti znaci Ajaks i siguran sam da ce te u subotu uspjeti.Drzim vam fige d4.
Moj cuko je bio zakljucan, ali lopov je lopov.Zato mi sad tesko pada da sebi nabavim psa.I naravno kad se odlucim onda mora biti sve uredno sa papirima.
Slikaj slobodno i druge ucesnike da vidim imali koji kolega iz lova ;D.
sve naj naj za subotu
pozz
-
Ucinilo mi se da je komentar doao kao odgovor na moj prethodni post.
Sorry ako sam pogrijesio.
Nema beda! z10
-
Prvi dan je zavrsen!
Ocjena exterijera: ODLICAN
IUO polozen z1 :tommy:
Ajaks se ponasao kao da je znao sta se od njega trazi. Bilo je malo treme i kod njega i kod mene.
Fotke je napravila moja 10-godisnja kcerkica pa sam ih morao dosta odbaciti ali neke su ipak uspjele.
Mada sutra ocekujem jos materijala sa mobitela. IUO se polagao na Divlju svinju.
Ocjeni i ispitu je pristupilo oko 30-ak kerova od kojih sa sigurnoscu mogu reci 10 nije proslo.
-
I jos fotki
-
Ajaks ceka da dodje na red
-
Ocjena
-
Jedan prekrasan Istrijaner koji nije uspio poloziti
-
Nase gore list :)
-
Cekanje na red za IUO
-
Sa ocjenjivanja
-
Raci svaka cast d4
jesam ti reko da ce ajaks proci. :)
Gdje se to odigravalo? Nepoznat mi teren pa zato pitam.
Pozz
PinzHunter
-
Prvo se govorilo da ce se sve odrzati u Lohovu u gateru kod Tasuna, onda su mi javili telefonom u cetvrtak da ce se sve odrzati u Vikicima kod Tatara, juce ujutro kad sam dosao kod Tatara ono nema nista, upitamo neku zenu i ona nam kaze da moramo na Bugar kod Ivice da ce tamo biti izlozba, a mi bom onda pozuri da ne zakasnimo. Naposljetku je tu i bila a danasnja uitakmica je kod Tatara u Vikicima
-
Tipicno nasa organizacija. Vjeruj to me nimalo neiznenadjuje.
Reci mi koji je gater bolji, kod Ivice na Bugaru ili u Vikicima?
pozz
PinzHunter
-
Pa kod Ivice mi gater odgovara, ima gusce, malo borika i jedan dio izmedju gusce i livade sto bi se reklo sisljuga. Sa gornje strane je vidljivo pola gatera tj ova sisljuga. Borik i sisljuga su vidljivi s ulaza tako da se vidi 3/4 prostora, dok se gusca vidi samo igatera kad se pridje. Dimenzije gatera su negdje 50x150 m i meni je sasvim ok. Gater se drzi uredno i ker moze da radi bez moje bojazni da ce se rasparati od nesto, jer je ovdje cest slucaj da u gateru ima od kanistera, kada, sporeta ... pa do stari karoserija auta. Ima dva vepra i 4-oro nazimadi, ukoliko sam ih dobro izbrojao.
U vikicma je suma, nisam ulazio pa ne znam kakva je situacija dublje i sa druge strane, pored ulaza su kavezi sa vukovima, srnama i jednim medvjedom odmah od ulaza lijevo i cuo sam kako se ljudi zale da ti kavezi sa divljaci smetau kerovima kad rade. Na Lohovu nisam bio pa ne znam kakva je tamo situacija
-
Moracu otici na Bugar da vidim.
stanje u Vikicima je za moj pojam alarmantno.Vukovi zive na 8m² a medo na jos manje prostora. Mislim kada bi svi posjetioci bez obzira sa ili bez psa, ostavili koju markicu da covjek to uredi bilo dobro za sve nas, a upravo ti koji se zale nebi platili nista.Ja sam bio bez psa i malo snimio par scena na kameru pa sam predlozio vlasniku da stavi limenku za dobrovoljne priloge, ali znas kako to kod nas hoda.Mislim da bi bilo dobro da se malo podrzi uredjivanje gatera, jer bas vukovi, medo i ds djeluju kao magnet za posjetioce pa sve to moze postati cilj za izlete. Bio sam i na Baljevcu (sad je to u Lohovu) i stanje je bilo gore nego u Vikicima.Kako je sad u Lohovu neznam.
Pozz pa se cujemo
-
Evo jos fotki ovdje se vide i neki posjetioci pa mozda nadjes i nekog poznatog
-
Jos jedna
-
Jesu li oni filmovi krenuli prema meni?
-
Ide jos ova
-
I da zatvorim temu ;D
-
O.K hvala za slike (nevidjeh nikog poznatog) i informacije d4
pozz
-
¨Koliko sam upoznat vama za uzgoj nije potreban IPO! Čemu onda polaganje IPO-a na svinju u gateru?
-
Da bi kera mogao uvesti u neka lovista potrebno je da ima IUO, a mislim samo nisam jos provjerio da je IUO potreban i za prijavu kera na utakmicu.