Forum LOVAC
Lovna kinologija => Lovna kinologija => Autor teme: podravec - 25. 05. 2009. 11:05:02
-
Pošto ću uskoro imati takav problem, moje pitanje je kako se rješava? Kad skoči kakav seoski đukac što nakon okota kuje? Da li ostaviti par psića (zbog upale vimena) ili ih se odmah riješiti nakon okota? Ili neko drugo rješenje? Gledao sam tu po forumu, nema još takve teme, a mislim da je korisna. Ako sam ju previdio, ja se ispričavam moderatorima i ostalim forumašima!
-
Kažeš da ćeš uskoro imati takav problem, pa hoće li džukac uskoro skakati ili je već skočio? ;D
-
..pa staviti ju par dana u gajbu neku dok se tjera ili nekud gdje nemogu do nje doci..ili ččč ččč
-
Evo jedna što se tiće teranja kuje:
Skupili se trojica Vinkovčani i idu pariti Brak Jazavčarku u Sombor u Vojvodinu ,sijeli oni u auto zapalili par stotina kilometara do Sombora došli do gazdine kuće pozdraviše se s čovijekom ,a on ih kao domačin uljudno ugosti pa ih pozove na kavu i rakiju da si malo ispričaju koju lovačku,svezaše oni kuju za ogradu i tad onaki umorni i žedni uđoše u kuću popijui kavu i piće ispričajuse dobro .
Kad je završila prića izađoše oni van iz kuće i imali su šta vidit ,kuju koja je bila svezana za ogradu a na nju skoćio seoski đukela ,i zato pazi na kuju da ti se nebi desilo ko njima.
-
Ljubav nema oci.
A ovi iz Sombora poneli doma Miraz(poklon).
Izolirati je ili karantin 3 nedelje i nema problema.
-
podravec ja bi na tvom mjestu sve počistio odmah(to je ni lovsko ni torsko)a ako se bojiš upale vimena poslije podmetni neko rasno od nekog da doji.
-
koliko sam ja shvatio????????
kuja ti se već naparila,
pa se ima okotit,pitanje je dali bacit štenad odmah ili kasnije zbog upale vimena
postoji jedan preparat koji se trokratno daje kuji kod neželjenog parenja
u prvoj trećini parenja,koji utjeće tako da se plod ne prihvati za stijenku maternice,
i neće doći do neželjene skotnosti.nemogu se sjetit kako se zove davno sam radio s njim i samo jednom.svog ili obližnjeg veterinara pitaj za informaciju.
ako je već kuja debelo skotna i okoti se,odlućiš li se za bacanje cijelog legla.
kuja se stavi na antibiotike par dana i upale neće biti.
-
Kuja je naparena i čekam prinovu, sav sretan mad. E sad neko mi kaže odmah se riješi dok vime nije navučeno, znači čim se okote odmah s njima proć, a neko kaže da ostavim 1-2 komada, pa da ih nekom poklonim. Iskreno neznam kome bi ih poklonio, tak da bih radije ovu prvu varijentu, ali bojim se upale, a sad nisam siguran, možda čak može dobiti i rak. Za ovo zadnje me ne držite za riječ. Neznam
-
Eh da sam znao za te tablete uf
-
koliko mi je poznato postoje tablete i za pobačaj samo treba konsultovati se sa veterinarom i tačno znati od kad je kuja skotna i mislim da je tu bitan period skotnosti.........
-
Najbolje slusat rijec struke u protivnom svasta se moze desit.
Jest da mozda malo kosta ali isplati se d1
-
Što se toga tiče nije mi problem u novcima, ali je kuja pred okotom. U roku od tjedan dana trebala bi se okotiti, a j... ga kasnim, trebao sam to odmah upitati na forumu kad se naparila. pesi
-
odlućiš li se za bacanje cijelog legla.
kuja se stavi na antibiotike par dana i upale neće biti.
ANTIBIOTIK u injekciji-penicilinski ili oksitetraciklinski
trokratno svako drugi dan
-
Nebi se htio mišat u posao veterinara vidim da ima ljudi koji dosta znaju (ja ništa). Ali što se tiče legla riješiti se odma svega. Poslije to zna biti jako veliki problem.
-
Ostavi bar jedno da kuja ne popizdi, pa ga pokloni nekome, a možda ti i bude drag...
-
Nemoj niti jedno ostavit na kraju ćeš imati mješanca u dvorištu. Sladak mali kako moš sviđa se svima, na kraju i tebi priraste srcu i ostaviš ga.
-
Lovac ne ubija pse
-
ako nije prvi okot nema problema,riješi se odmah,a ako je prvi ja bi ostavio 2 čisto radi kuje,a naći će se netko valjda za udomit 2 križanca!
-
U potpunosti podržavam, j... ga, osjetljiv sam na pse, ja to ubit ne mogu
-
Ma sve to stoji ali ostaviš dva šta sliče na mater pa nisu loši čak štoviše dobri za lov pa ovo ono i na kraju dva mišanca u dvorištu. Puno ih je tako ostalo i danas su u lovištu.
-
Nema šanse da budu za lov, imam ih dosta za lov čistokrvnih. Poklonit ću nekome, već sam počeo tražiti mušterije.
-
A koje pasmine je mužjak koji ju je pesi
-
Ma nekome na selo daj, za oko kuće će bit dobri. A sto se lova tiče nema od tog ništa mada sam kao dijete imao mješanca kojem ni danas u mom ld nema ravnog, a i kazne su velike pa se ne isplati. J... ga, nekad se to nije gledalo, samo da liči malo na lovačkog psa i da je cijepljen...
-
Neki selski đukac ju je napario. Ja i jesam na selu, samo sad moram osmotriti ko od djece u selu nema psa, a u mogućnosti je držati ga. Pa ću ga malo pozvati kod sebe nek vidi kako lijepe štence imam. Tako su bar meni uvaljivali pse kad sam bio mali.
-
Dva komada ćeš uvijek uspjeti nekome pokloniti, još naročito ako su muški. Na taj način nećeš imati problema sa kujom i nećeš joj morati davati nikakve antibiotike i raznorazne preparate.
Sve će se riješiti prirodnim putem, a ja osobno smatram da je za kuju ipak tako najbolje.
Poslušaj mene i sebe (jer ja znam što ti misliš :shok:) ;D ;D
-
Pozdrav !!
Shvatam te kolega u potpunosti, i te tvoje probleme, koje sam proživio, imao ti ja nekad kuju rotvajlera i nateglo je pola sela lutalica kotila se dva dana 12 komada, žena nije dala baciti hranio 4 mjeseca i jedne noće razvezao na relaciji Cazin -Bihać najviše ostavio kod hotela sedre zbog turista, poslije sam se sam smijao u autobusu kojim sam putovao na posao kad ih vidim već porasle na istoj relaciji. Al nikad nisam smio priznati što se smijem!!! ref ref ref ref