Forum LOVAC

Lovstvo => HLS => Mladež HLS-a => Autor teme: Gams - 31. 10. 2007. 10:30:59

Naslov: MHLS Primorsko goranske županije
Autor: Gams - 31. 10. 2007. 10:30:59
Pozivam sve mlade lovce iz PGŽ da se priključe raspravi o osnivanju mladeži PGŽ, sa svojim prijedlozima i sugestijama. Iz županijskog lovačkog saveza su poslane obavijesti na adresu LD-a da predlože po jednog člana koji odgovara uvjetima MHLS, ali izgleda da odgovorni ljudi u LD-a nisu prosljedili do mladih lovaca koji bi to možda željeli a nisu informirani d7
Naslov: Odg: MHLS Primorsko goranske županije
Autor: Nikola - 31. 10. 2007. 10:41:11
Standardna taktika ponašanja vodstva u mnogim LD...
A svemu tome pridonosi i skroz nejasna svrha postojanja mladeži. tj. na papiru sve  lijepo piše, a na terenu  nešto drugom,  a u praksi se financiraju malonogometni klubovi tko zna kakvog sastava, a nikakve veze s lovstvom nemaju... 
Autor: Gams - 31. 10. 2007. 10:45:27
O tome ja neznam ništa niti me zanima. Zna se što je lovstvo i lov, i u tim okvirima mora funkcionirati mladež, da predstavi bit lova i njegove vrijednosti
Autor: dean - 31. 10. 2007. 10:48:34
Kao član MHLS-a i predsjednik jednog lovnog ureda slobodno mi se javi ako ti ikako mogu pomoč iskustvom, sugestijama, savjetima...
Pitaj kaj god te zanima! Radimo u interesu svih nas i rado ću pomoči na koji god način mogu.
Autor: dean - 31. 10. 2007. 10:50:28
O tome ja neznam ništa niti me zanima. Zna se što je lovstvo i lov, i u tim okvirima mora funkcionirati mladež, da predstavi bit lova i njegove vrijednosti
O tome moramo znati svi sve i mora nas zanimati! Jer se troše naši novci. I ja se slažem da se novci moraju trošit, ali na promociju lovaca i lovstva. Te čuvanje etike, morala, lovačke tradicije...
Autor: Nikola - 31. 10. 2007. 10:50:37
Jesmo li na istom tragučččč
jesi pročitao dobro moj tekstčnije baš predugačak i sasvim je jasan!
Autor: Gams - 31. 10. 2007. 10:51:02
Hvala Deane na pomoči možda ovim putem nešto brže postignemo
Autor: dean - 31. 10. 2007. 10:53:29
Odmah sa svim pitanjima i nejasnoča van. I to na ovom mjestu da svi znaju odgovore na ta pitanja. Na kraju tu nas je puno i imat čemo mnoge kolege da nam djele savjete, smjernice, vlastita iskustva...
Autor: fazan - 31. 10. 2007. 12:35:29
Uvijek sam na dispoziciji da pripomognem mladim kolegama na  svim poljima gdje to mogu i znam.
Autor: medo - 31. 10. 2007. 14:53:35
Fazan hvala na podrsci d4
 Ja jedva cekam da vidim starosnu promijenu u streukturi vodstva naseg HLS-a jednog dana.
Cinjenica je da nitko ne zeli napustiti svoju stolicu dok god mu je dobro ali zato i postoji sistem glasanja,mediji i iznosenja ideja.
Autor: dean - 31. 10. 2007. 16:13:37
Koliko ja vidim, nikaj od tih promjena, ili da, ali dolaze podobni, a ne stručan kadar. Ispravite me ako sam u krivu!
Autor: dean - 02. 11. 2007. 12:51:26
Koliko vidim, nitko me ne ispravlja.
Gams, daj sva pitanja van da nekaj pokrenemo.
Autor: Gams - 05. 11. 2007. 07:41:40
Pitanja se znaju takočer i problemi. Problem je kako dobiti i obavjestiti sve mlade članove PGŽ da se uključe i informiraju o mladeži i njezinim (ne)aktivnostima u županiji
Autor: dean - 05. 11. 2007. 09:00:09
Pitanja se znaju takočer i problemi. Problem je kako dobiti i obavjestiti sve mlade članove PGŽ da se uključe i informiraju o mladeži i njezinim (ne)aktivnostima u županiji
Ne, pitanja i problemi se ne znaju jer vi u PGŽ imate drukčije probleme od nas. Kod vas je to alohtona divljač, kod nas krivolov, u Baranji čagalj, znači svatko ima svoje vlastite i specifične probleme.
Prvo, da bi te slijedili, moraš biti bolji od njih. 90 % njih se ne želi uključit jer nemaju niš od toga, a obavijestit ih moguće na 100 načina, ali iz iskustva znam da su svi jaki na jeziku, a kad doče kec na 11, pušiona!
Ajmo ovako! Ti nama organiziraj da sudjelujemo u skupnom lovu na Krku recimo na DS, koja je kod vas alohtona divljač. Ruku u vatru da će nas doč 10-20, a onda će se tvoji dečki skupit, ako niš drugo iz srama jer mi iz Zg bi dolazili loviti u vaše dvorište zbog njihove lijenosti. Znači guramo MHLS, portal, družimo se, pomažemo u rješavanju problema u vašoj županiji, pozovemo da nas slikaju za lovačke novine, a sigurno će izač i nekim vama lokalnim novinama, znači i mijenjamo image lovca.
Ideje, savjetič
Autor: Gams - 05. 11. 2007. 09:58:27
Dogovoreno, budem nešto izorganizirao
Autor: dean - 05. 11. 2007. 10:07:15
Probaj, zakaj neč Ako ti treba kakva pomoč, udaljen sam ti jedan mail. Vama su tako na Krku stalno hajke, a uvijek bolje zatvori 30, nego 20 ljudi. A to je moguča odlična promocija MHLS-a koji bi starijim lovcima pokazao kako se ponašati, ophoditi, oblačiti, govoriti i time mijenjati image lovca u  javnosti.
Autor: SSG - 05. 11. 2007. 13:13:43

Gams,koga poznaš iz Orebiceč Ja imam tamo u lovnoj grupi u Njivicama puno prijatelja
Autor: Gams - 05. 11. 2007. 13:37:24
član inicjativnog odbora MHLS je Nikola Dujmovič, inače vrstan lovac takočer i organizator lovova na otoku.
Autor: Nikola - 05. 11. 2007. 13:46:20

Gams,koga poznaš iz Orebiceč Ja imam tamo u lovnoj grupi u Njivicama puno prijatelja

Za ovakve stvari korstite PM!!

Ovdje je tema MHLS Primorsko goranske županije, pa bih molio da se držite teme, ali u svakom slučaju teme dosadašnji rad MHLS zaslužuju novu temu...
Autor: casting - 17. 01. 2008. 22:17:18
---
Autor: RIKARDO3 - 03. 03. 2008. 20:00:24
dali je istina da se u mladež hls može učlanit sa 16 godina  ččč
Autor: Zoran - 03. 03. 2008. 20:06:40
po meni bi se mogli i novo rođeni uclaniti u mladez!
a ne da se ceka da imas 16 godina
Autor: dean - 04. 03. 2008. 08:27:43
Što je mladež HLS-a

Mladež HLS-a je pomladak koji okuplja članove HLS-a u starosnoj  dobi od 18 do 35 godina života te sve ostale mlade ljude u starosnoj dobi između 16 i 35 godina života

Osniva se radi promicanja Hrvatskog lovačkog saveza u zemlji i inozemstvu u skladu sa statutom HLS-a.

Pomladak nosi ime Mladež Hrvatskog lovačkog saveza te kao takav može samostalno organizirati akcije, i raditi na poboljšanju ugleda saveza.

Članom se postaje ispunjavanjem pristupnice, te kao takvi imaju sva prava i obveze navedena u ovoj deklaraciji i statutu MHLS-a.

Autor: Zoran - 04. 03. 2008. 10:04:18
pa znaci treba osnovati sad jos junijosku sekciju!
samo zamislite da jedan cjeli vrtic lovci izvedu u sume i polja i da im se malo pojasni o prirodi!
ja tvrdim da bi ta djeca bila presretna!
nemislim sad na to da ta djeca jednoga dana postanu lovci vec jednostavno da dozive prirodu i divljac!
bar ce poslje takvih akcije biti manje smeca u poljima i sumama!