Forum LOVAC

Lovna kinologija => Lovna kinologija => Moj pas.:.Moji psi => Autor teme: Edvard Simonovski - 09. 12. 2008. 20:01:07

Naslov: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 09. 12. 2008. 20:01:07
U jednom velikom boksu od 100 kvadratnih metara gde uvjek ostavljam visak hrane, cuvam 5 mladih baraka starih 6,5 meseci.
Danas sam prirpemio jedno iznenadjenje, pa u oblizni sumarak sam postavio kozu juce otstreljene divlje svinje (60-70 kg) na kojoj je bila i kompletna glava. Poveo sam ih polako iz dvorista van a oni su se poceli juriti i igrati kao sto znaju samo zadovoljni stenci.
No, vrlo brzo je Altan poceo da njusi na mestu gde sam kozu divlje svinje spustio iz automobila, a to su poceli raditi i obe zenke Arna i Alfa, dok ostala dvojica jos nisu bili u filmu. Kozu su brzo pronasli jer i nije bila daleko...samo 50 metara dalje.Svi su se okupili oko koze i poceli su je njusiti i ispitivati a onda je Altan otkinuo jedno parce ugrusene krvi koju mu je Aber nabrzinu uzeo iz usta i progutao. Odma je pocelo rezanje, otvorile su se zjenice, pretio je svako svakome...nisam mogao verovati sta se dogadja. Usledio je vrlo ostar napad Altana na Alfu i dok sam njih probao rastaviti, Arna je oterala Arona i Altana pokazivajuci zube nakon kratkog rvanja. Tenzija i rezanje nisu prestale ni nakon pola sata.
Uzeo sam kozu i objesio na jedno drvo tako da ga oni mogu dostici, ali se odmah videlo da ce biti jos svadje jer  Altan je poceo trgati kozu i nije dozvoljavao to ostalim psima, dok je upornost Arne govorila da ce biti jakog obracuna.
Da bi ih smirio prisao sam kozi i udaljio sve baracice, pa odna sam nozem sekao delove koze duzine 30-tak centimetara za svakog od njih. Cim bi bilo koji dohvatio svoje parce, odmah se trkom udaljavao na bezbedno odstojanje...a onda jedan po jedan poceli jesti i gutati masnu i krvavu kozu zajedno sa dlakom. Svako je pojeo svoje parce i dolazili su kod mene trazeci jos...???
DALI NEKO IMA SLICNOG ISKUSTVA? DALI SE OVO CESTO DOGAGJA KADA SU BARACI U PITANJU?
 
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 10. 12. 2008. 19:19:04
I danas je bila ista "pjesma" kao juce...pogledajte...

http://picasaweb.google.com/esimonovski/65MesechniBaraciIKozhaOdDivaSvinja# (http://picasaweb.google.com/esimonovski/65MesechniBaraciIKozhaOdDivaSvinja#)
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: STARI AVDZIJA - 15. 12. 2008. 00:20:15
ovaj tvoj đelep kolega će da mete i svinje i vukove medu ako nađu na terenu pa još sa roditeljima kad se udruže prva liga,za uzrast je sve normalno i kidanje kože i svađa jer već cijene svoj plijen d4
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 15. 12. 2008. 10:32:16
Redzo,
Sta znaci "djelep" (rec koju si upotrebio u tvojoj poruci)?   
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: dean - 15. 12. 2008. 11:04:08
Lijepi su ti baraci. Nema šta, svaka čast!
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 15. 12. 2008. 21:41:50
Hvala na lepim recima Deane.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: STARI AVDZIJA - 15. 12. 2008. 23:27:08
Redzo,
Sta znaci "djelep" (rec koju si upotrebio u tvojoj poruci)?   

Ðelep pa to ti je ujednačena grupa npr,može se tumaciti kao čopor kod vukova ili kod stoke se može takođe primjeniti  izraz kod večeg broja jedinki uglavnom označava mnoštvo,grupu a ta tvoja grupa uigrana u lovištu ima da pravo šiba vuka :smil4226ce1d491b5:  ;)
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 15. 12. 2008. 23:38:26
Hvala ti Redzo, prava rec!!!
Danas je moj "Djelep" apsolvirao LEKCIJU br.2:
- Kozhe sa 2 sveze otstreljena vepra sa tragom dugim od po 300 m...
- zatim za svakog po jedna poslastica...po jednu nogicu vepra,
- po malo parce sveze jetre za svakog.
Sve mi se cini da u mome Altanu ima najvishe pravih lovackih i vuchjih osobina, mada su i ostali stenci  tu negde. Pogledajte na: http://picasaweb.google.com/esimonovski/LekcijaBr2# (http://picasaweb.google.com/esimonovski/LekcijaBr2#).

Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: STARI AVDZIJA - 16. 12. 2008. 18:46:24
Altan je jak ko zemlja i dominantan,ja bi sa kožom radio malo dalje (promjeniti mjesto)i na početku malo  utrljati po zemlji pa vući kroz šumu sa nešto krivina i malo poluskriveno ostaviti a pse navesti kasnije koji sat.Zapravo sugerišem da uhvatite krv d.s.u neku plastičnu bocu i malo posolite radi dužeg trajanja pa na jednom mjestu utrljati kožu a onda raditi krvni trag neku stotinu met.sačekati nekoliko sati i onda (ali vježbati i na dužem mekšem povodniku )navesti psa.Na kraju krvnog traga obavezno da se nalazi koža ali u nekom položaju(preko granja)slično samaru pa prebaciti(da podsječa na neoderanu divljač)Nastojati da trag postavi neko drugi radi svog mirisa kojeg ne treba da bude.Tako vježbati na različitim mjestima,po mogučnosti sa različitim kožama d.s..Vremenski razmak od postavljanja krvnog traga postupno povečavati od koji sat pa do 12.sati tj.od prethodnog dana do sutra kao i duž.krvnog traga do 400.m.sa nekoliko manjih krivina i različit teren,uglavnom šumski predio.Barak koji ti najbolje izražava slijeđenje traga po krvi intenzivno uvježbavati ali kasnije ostajati iza psa i pratiti da li će na neki način dati do znanja da je pronašao "divljač".Kad god se ukaže prilika to raditi praktično u lovu.Već sa par godina se ker može izvježbati u veoma dobrog tragača po krvi ali i tragača d.s.po tragu uz ostalo vježbanje traganja i gona eto super radnog psa,moj Lobo ,ovaj sa avatara(i Altan i ostali štenci tvoji su mu je potomci po ocu )je isto radio rano kožu ko strela i bio je izrazito  snažan pas.Samo pravilne vježbe i rezultati dolaze,svakako kod odstrijela d.s.pokupiti krv za uvježbavanje.U nedostatku dovoljnih količina krvi,može se dodati sa krvi d.s.nešto goveđe.Krv kapati nečim prigodnim npr.izbušit čep na pvc boci ili "skontati" kakav "medicinski trik" ;) za krvni trag.Ako bude trebalo još konkretnih pojašnjenja tu sam.Sretno.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 17. 12. 2008. 19:00:36
Danas, iako je bilo kishovito i tmurno predvece, doslovce sam probao tehniku koju Redzo navodi u njegovom jucerashnjem postu sa jednim mojim baracicem koga zovem Aber. Kozu sam postavio na jednoj zelenici oko koje je bilo dosta gusto rastinje, tako da je mogla i neobaveshtenog lovca na prvi pogled zavarati.
Mali je odma krenuo i vrlo uzbudjeno pratio trag. Tako je bilo lepo vijeti da mali "pali i funkcionira bash kao sto pishe u uputstvo za upotrebu".Uspeshno je kopirao krivine kroz zbunje koje sam 30 minuta predhodno pravio vukuci kozu divljeg vepra (staru vec nekoliko dana). Kada je dosao na 5 m od koze jasno je bilo da je pronashao nesto sto da ga intrigira i vrlo oprezno je kruzio  bar  minutu skupljajuci hrabrost da pridje i ispita o cemu se radi.
Nije lajao, mozda iz razloga sto sam bio na nekoliko koraka izanjega ili je mozda prepoznao kozu koja je predhodno bila predmet njihove igrarije.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 17. 12. 2008. 19:15:10
A mozda nije lajao jer nije znao da treba da laje...nisam mu predhodno eksplicitno ukazao na to...heheheh
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 31. 12. 2008. 10:16:00
SRETNA NOVA GODINA SVIMA I DOBAR POGLED LOVCIMA!
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 06. 02. 2009. 01:32:21
Danas normalno nije bilo divljih svinja...samo shetnja sa baracima od 8,5 meseci i rad na komunikaciji   unutar chopora.   
Glavna faca prvog klipa je Altan od Matka:http://www.youtube.com/watch?v=0yKfhCUe8IY#noexternalembed (http://www.youtube.com/watch?v=0yKfhCUe8IY#noexternalembed)
U drugom klipu su Arna, Aron i Altan (po redu pojavljivanja):http://www.youtube.com/watch?v=vRV-FD78m2o#noexternalembed (http://www.youtube.com/watch?v=vRV-FD78m2o#noexternalembed)
Ime Arna je makedonski sinonim za rech DOBRA.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: PinzHunter - 06. 02. 2009. 13:23:43
Edi, ja se izvanjavam ako odem malo u ot sa mojim pitanjem ali bih htio znati, da li su stenci iste ovake boje kada su mladi,recimo u doba kada se mogu uzeti od majke?
ova mi se boja jako dopada, ali neznam dali su stenci take boje kada su mladji.

pozz
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 06. 02. 2009. 15:56:54
Ma nemoj se izvinjavati prijatelju, pitanje ti je pravo kada su baraci tema.
Svi primerci koje si video na klipu su bili skoro potpuno crni kada su se rodili. Imali su pshenichno zutu nijansu na grudina, na donjem delu vrata i na donjim delovima nogu  kao i oko usta a imali su i male zuckaste bademe iznad ociju.
Medjutim, u toku starenja boja baraka se menja, a intenzitet nijansi se progresivno smanjuje. To je jedan od faktora atraktivnosti ove rase i predstavlja poseban izazov za svakog odgajivacha ove pasmine, jer se te promjene javljaju i u zavisnosti od godishnjeg doba (spoljne temperature, suncanih dana...). Zbog vaznosti  kvaliteta dlake i varijeteta nijansi mnogo je teze postici dobar odgoj kod baraka nego kod ostalih gonica  kod kojih je dlaka kratka a nijansa boje jednom zauvek definisana kod svakog psa.
Pozdrav od Makedonija.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 06. 02. 2009. 16:09:07
Boja baraka je jedna od tema u rubrici
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 06. 02. 2009. 16:17:28
PrinzHunter, ako zelish vishe i kvalitetnije podatke na temu intenzitet boje kod baraka preporucujem ti da posjetish na ovom sajtu rubriku LOVNE PASMINE. Tamo je Redzo kompletno elaborirao ovu temu pa sam ja i sam ucio citajuci njegove navode.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: PinzHunter - 06. 02. 2009. 17:33:22
Ma nemoj se izvinjavati prijatelju, pitanje ti je pravo kada su baraci tema.
Svi primerci koje si video na klipu su bili skoro potpuno crni kada su se rodili. Imali su pshenichno zutu nijansu na grudina, na donjem delu vrata i na donjim delovima nogu  kao i oko usta a imali su i male zuckaste bademe iznad ociju.
Medjutim, u toku starenja boja baraka se menja, a intenzitet nijansi se progresivno smanjuje. To je jedan od faktora atraktivnosti ove rase i predstavlja poseban izazov za svakog odgajivacha ove pasmine, jer se te promjene javljaju i u zavisnosti od godishnjeg doba (spoljne temperature, suncanih dana...). Zbog vaznosti  kvaliteta dlake i varijeteta nijansi mnogo je teze postici dobar odgoj kod baraka nego kod ostalih gonica  kod kojih je dlaka kratka a nijansa boje jednom zauvek definisana kod svakog psa.
Pozdrav od Makedonija.


Prijatelju hvala ti na odgovoru. To je bilo upravo to sto sam htio znati. Dok nisam vidio Sejfine stence nisam se nikad susretao sa Baracima u toj dobi.A odraslih sam se nagledao ali kao sto su Tvoji,Sejfini i Redzini iskreno receno nisam. d1
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 13. 03. 2009. 22:28:42
POZDRAV ZA SVE FORUMASHE UZ NEKOLIKO FOTKI MOJIH BARAKA KOJI SADA IMAJU 9.5 MESECI. http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanOdMatka95Meseci# (http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanOdMatka95Meseci#)
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: STARI AVDZIJA - 14. 03. 2009. 00:36:09
pozdrav Eki,kad voziš kera dalje ustvari su bitni samo prvi deseci kilometara poslije nije problem.
Bitno je prestati hraniti psa prije bar 15-tak sati i istrčati ga prije polaska,te malo u početku stati eventualno radi mokrenja(prošetati)onda ide sve ko po loju.Altana pripremiti i prezentirati na specijalki u Vitezu bi bilo dobro svakako.Očekujem da se i novi uzgajivači i vlasnici pojave u interesu baraka pa se predstave sa svojim psima (ovi iz BiH)u suprotnom može se steći utisak da se na forumima predstavljaju samo u komercijalne svrhe.
Napominjem a uskoro objavljujem predloženi uzgojni pravilnik(na www.kkbarak.com (http://www.kkbarak.com))koji je usvojen u formi prijedloga i bit će razmatran i usvajan na skupštini BKS-a.Naravno tu ga zastupam sa pozicije povjerenika za autohtone pasmine (prijedlog)sa istog okruglog stola klubova autohtonih pasmina BiH održanog u Travniku 10.03.2009.
Između ostalog jedan od načina za sticanje validne uzgojne dozvole je izlaganje na specijalizovanoj izložbi baraka organiziranoj u Vitezu u organizaciji KK Barak.Kada sve bude definitivno završeno izvještavamo na portalu kluba.Uskoro idemo korak dalje ali za sada o tome još ne govorim.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 14. 03. 2009. 01:33:44
Ako bude sve kako valja ja se nadam da cemo doci Altan i ja u Vitez. Vec ga nekoliko puta vozim na kratkim relacijama i lagano sa 50 km na sat. Iz pocetka je povracao a zadnja dva puta je bilo bolje.
Redzo, pominjesh pripreme koje trebam napraviti Altanu u cilju prezentacije u Vitezu. Pojasni mi sto detaljnije molim te u vezi toga jer  nisam dosada prisustvovao specijalizovanoj izlozbi baraka, a  Altan uopste nije kriv sto mu je vlasnik amater koji zeli videti na jednom mestu sve najlepshe primerke BOSANSKOG BARAKA.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: SEJFO - 14. 03. 2009. 13:29:26
 To doktore !!!!! d4
 Drago mi je da ćemo se vidjeti!!!! Volim jaku konkurenciju!!!!! I mi krajišnici dolazimo!!!! jedina je sreća VITEŽANIMA što kasnije mogu reći "pa nek su uzeli sve (pehare) ipak su psi naše (Ređžonijeve) krvne linije!!!!!
 Ređžo nemoj da budu mali pehari!!!! hao hao hao
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 14. 03. 2009. 16:56:56
E moj Sejfo, sta ako nas Redzo tamo postroji u vrstu i POSTAVI NA ZACELJE jer smo zivahniji od ostalih...Nema veze, mi cemo i u tu cast popiti josh po jednu jer cemo biti bogatiji za josh koje prijateljstvo, a u ovim vremenima to se teshko stice.
Pozdrav od Makedonija!
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: SEJFO - 14. 03. 2009. 18:39:28
 OK!!!!! ;) ;) ;D ;D ;D d4
Viimo se!!!!!!!! zagi
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: STARI AVDZIJA - 14. 03. 2009. 18:40:50
kondicioni treninzi(teren),normalna njega uz dobru ishranu,četkanje.Ne kupati prije polaska nego razvodnjenim jabukovim sirčetom istrljati psa(otkloni i masnoču i neugodan miris).Malo vježbati ring dresuru,vođenje pas sa lijeve strane uz nogu,hod.lagani kas i tako.Vježba pregleda zubala bez maltretiranja psa samo lagano razdvajati usne.Ne hraniti psa prije polaska na put a ako već ima problema može i tableta za putovanje(to već znaš bolje od mene s tabletama).Pas se prijavi u svoj razred naravno u uzrastu od 9-15 mj.to jest razred mladih mužjaci sa upisom u rodovnik,datumom štenjenja ime oca i majke te uzgajivač i vlasnik.rodovnik se nosi sa sobom na kancelariji se preuzima ocjenska lista i katalog i ćeka kod ringa za ocjenu(red)a sve ima u katalogu i naravno kataloški broj se nosi na vidnom mjestu(dobije se).Nakon ocjene slijedi izbor odličnih za prvaka razreda mladih koje bira sudija u ringu,prvak razreda mladih kasnije učestvuje u izboru(sa ostalim iz drugih razreda)za prvaka pasmine(zajedno i mužjaci i ženke).Sudija je dosta dobar Emir Hasanbegović i kako će birati i ocjenjivati po svom ubjeđenju s tim što mi iz kluba tražimo informaciju u kakvim su eventualno problemima psi da bi se to eliminisalo dalje u uzgoju.Ja lično nemam sa suđenjem na specijalki ama baš ništa i obično imam posla preko glave jer se za to niko ne "otima"
Kako je kompletna CAC izložba prvak pasmine barak(BOB) učestvuje u konkurenciji VI FCI za B.O.G pa kako prođe,ako je prvi učestvuje  u best in show za BIS.
Kako prije na dan imamo CACT radni ispit prilika je za zrele pse da polože radni ispit i automatski se izlažu u razredu radnih pasa(kasnije uzmu certifikat iz BKS za radne pse uz naknadu naravno)i nastave izlagati ko ganja šampionat.U svako slučaju propozicije su sadržane u katalogu i prijavnici na portalu www.kkbarak.com (http://www.kkbarak.com)
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 14. 03. 2009. 21:43:27
Puno ti hvala na informaciji prijatelju, ja planiram doci sa Altanom u Vitez pa sta bude.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 26. 04. 2009. 21:40:51
Danas 26.04.2009.  odrzala se specijalna izlozba lovackoh rasa C.A.C.Skopje 2009. na kojoj je u konkurenciji bilo preko 70 pasa.
Altan od Matka (11 meseci) dobio je Odlican (5) PRM i BOB.
Arna od Matka (11 meseci) dobila je odlicnu ocenu i PRM.
Pogledajte na http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanNaCACSkopje2009# (http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanNaCACSkopje2009#)
U nedelju 03.05.2009. sa Altanom idemo na Medjunarodnoj izlozbi svih rasa u Ohridu, a sve je ovo priprema za Specijalku u Vitezu.
Pozdrav svima!
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: STARI AVDZIJA - 26. 04. 2009. 23:41:43
čestitke oduševljenom vlasniku i budučem ako Bog da sudijskom kinološkom kadru u Makedoniji(zašto da ne)? just just just
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: kerber - 27. 04. 2009. 00:43:04
Čestitke na rezultatima d4
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 27. 04. 2009. 09:50:55
Zahvaljujem se na cestitkama priatelji.
Evo odushevljenog vlasnika sa josh dvojicom KUCKARA koji su navijali za Altana. To su moji glavni kompanjoni u lovu. Pozdrav od Makedonija.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: kamičanin - 27. 04. 2009. 11:24:03
savremeni tip baraka odlične konstrukcije,glave,odlakanosti i vrhunski prezentovani!! 1liga :Copy of prima:
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 28. 04. 2009. 00:08:02
Kamicanin, ovaj tvoj komentar je zelja vodilja  svakog vlasnika pasa. 
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 30. 04. 2009. 01:35:32
Danas sam izveo po prvi put u gater dve Altanove sestre koje imaju po 11 meseci, a zovu se Arna i Alfa.
Nisam mogao duze snimati jer su krme ozbiljno pocepali posebno po desnoj butini i duzini od 7-8 cm, pa smo morali sa velikim mukama ganjati i razdvajati krme od kuja...Ipak, neki od zahvata se mogu dobro videti.
Pogledajte na http://tinypic.com/usermedia.php?uo=FaSvZ3NgYXNw6MA2U2JbWA%3D%3D (http://tinypic.com/usermedia.php?uo=FaSvZ3NgYXNw6MA2U2JbWA%3D%3D)
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: dean - 30. 04. 2009. 13:54:30
Probaj pustit svaku samu i na malo tvrđu ds. Da se ds ne boji, pa da vidimo kako radi u mjestu kad se ds ne miče. Tad se vidi ustrajnost, jer mnogim psima dosadi lajati na nekaj kaj ih ne obadaje, kaj ne?
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Edvard Simonovski - 01. 05. 2009. 11:16:38
Tako je Deane, dalja obuka ukljucice staticnog vepra u cetiri oci.
Licno smatram da prvi kontakt sa divljom svinjom u gateru treba odgonetnuti dali psi imaju uopshte afiniteta prema toj divljaci i videti njihovu agresivnost koju smo dotada sputavali kada su se mimoilazili sa domacim zivotinjama. Pas treba shvatiti da mu je dozvoljeno da napada krme,a da u toj igrariji i pas dobie batina, kako bi shvatio da se mora cuvati od protivnika. Pas ne sme biti na prvom susretu sa d.s. preplashen od strane protivnika, a josh manje povredjen...pas mora dobiti prvu bitku sa d.s. pa bilo to i krme da bi se u njemu stvorilo samopouzdanje i zelja za novu "bitku".
U ovom klipu primjecujesh da jedna od kuja neprestano ujeda krme, ali evo vec drugi dan zdravo hramlje na levoj prednjoj nozi usled brojnih udaca od strane zivotinje koje se samo branila...pitam se kako bi se to zavrshilo da je tu uvodnu agresivnost pokazala prema velikim takozvanim staticnim vepru, pogotovu sto veliki vepar kojeg vidish kako besno trci pored ograde SAM GANJA GONICE CIM UDJU U GATER umesto da je statican i da psi na njega laju.
Uopshte nije jednostavno stvoriti dobrog svinjara koji dugo traje...
Podrav do Dean od Makedonija.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 03. 05. 2009. 23:21:09
CACIB Ohrid 2009...ALTAN OD MATKA: Odlican (5), PRM, BOB, BOG II.
Danas je Bosanski barak Altan od Matka sa 11,5 meseci pobedio i pse Sv.Hubert-a, i biglove, i basete... ali je za dlaku izgubio od jednog rodezijskog ridzbeka.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: STARI AVDZIJA - 03. 05. 2009. 23:36:34
krenulo te dobro, čestitke Edvarde.Je li bilo više rodezijskih ridžbeka na izložbi?Obično "sudije padaju na njih" odnosno na polularne pasmine iz VI FCI grupe koji se drže kao psi za pratnju (ne podliježu radnom ispitu:sekcija dalmatiner i rodez.ridžbek)pa još kad dođu iz inostranstva a CACIB  eeee onda to tako bude. just just just
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 04. 05. 2009. 00:02:07
Redzo bilo je ukupno 7 rodezijskih ridzbeka i to iz Crne Gore, Italije (2), Hrvatske (2),  Madjaske i Poljske.
Atlete svi do jednog, ali Altanu se nisu dopadali...non stop je rezao na njih.

Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: dean - 04. 05. 2009. 08:57:50
To nije konkurencija! Zna se tko je trebao biti prvi...
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 04. 05. 2009. 09:47:29
Ne kapiram Deane...bilo je puno shampiona baseta, biglova, ridzbeka, psa Sv.Huberta... u shestoj grupi jeste bila konkurencija i to na visokom evropskom nivou.   
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: dean - 04. 05. 2009. 10:08:54
Ma hoću reći da kako ti može biti konkurencija pas za kojeg se ne zna da li je lovački ili obrambeni... Kakav gonič lovova...  hao
Tvoj pas je za 5!  d4
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 04. 05. 2009. 10:54:35
Zahvaljujem ti Deane na oceni, a to sa lavovima je ne samo za  hao, nego i za  paci paci paci. Ako su za lov na lavove analogno bi im  trebalo dati ispit sa lavom u gateru (kavezu) i to onaj pravi t.z."staticni lav"  pa oci u oci...hahaha.
 
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: dean - 04. 05. 2009. 10:57:58
Tak nekak... IPO na lava, to je i moja ideja bila!!! Kako veliki umovi jednako razmišljaju...
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 04. 05. 2009. 11:09:35
Deane prijatelju, nece ti valjda smetati da ovaj tvoj zadnji post procitam mojoj suprugi kako bi i ona najzad  doznala sa kim to ona ima posla vec 30 godina.  hao hao hao
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 07. 05. 2009. 09:27:19
Zbog neplaniranih obaveza koje nisam uspeo odgoditi, bio sam prinudjen otkazati svoje uceshce na izlozbi CAC Vitez 2009 koja je zakazana za 10.05.2009.
Koristim priliku da se zahvalim KK Bosanski barak iz Viteza, a posebno gospodinu Redzi Haskicu na logistici koj je nesebicno ponudjena oko naseg boravka u Vitez.
Srdacno pozdravljam organizatore, ucesnike i posjetioce ove izlozbe i zelim uspeha i dobrog druzenja kao i puno fotografija koje ce ulepshati ovaj forum.
Pozdrav od Makedonija.   
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 19. 05. 2009. 00:43:09
16.05.2009. CACIB Skopje:
ALTAN od Matka...odlican (5), PRM, BOB, BOG !!!
Altan je izjednacio protiv Rodezijskih ridzbeka i sada rezultat glasi 1:1.

(http://lh3.ggpht.com/_rI7RcPMjgD0/ShFAio9zCJI/AAAAAAAAAgM/EeV08nItzK0/s512/P1040082.JPG)

Vise o tome na http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanNaCACIBSkopje2009Odlicen5PRMBOBBOG# (http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanNaCACIBSkopje2009Odlicen5PRMBOBBOG#)

Pozdrav od Makedonija.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: Harry P. - 19. 05. 2009. 11:43:57
16.05.2009. CACIB Skopje:
ALTAN od Matka...odlican (5), PRM, BOB, BOG !!!
Altan je izjednacio protiv Rodezijskih ridzbeka i sada rezultat glasi 1:1.

 bravooo bravooo bravooo

Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: STARI AVDZIJA - 19. 05. 2009. 23:03:22
Altan se pravo ufuro  a nek je vala skino i ovog kontradlakaša a vrijeme je i za BIS bar među tri šta te sudije gledaju  pljus.e sad je vrijeme i za "mladi"šampionat (samo provjeri pravilo u kin.savezu Makedonije)Čestitke Edvarde a godini.........srenja Bosna  pic ako Bog da....... zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 20. 05. 2009. 12:43:00
E moj prijatelju...sta sudije gledaju?...na pobednickom postolju za BIS su stajele tri HENDLERKE-strankinje I TO RASPOREDJENE PO LJEPOTI...svaka chast sudijama na ukusu, i ja bi tako sudio!
Da neko ne pomisli "da se vadim", poslacu i sliku.  hao
Shala na stranu, zadovoljan sam sudjenjem. Ovo prvi put da bosanski barak osvoji cisti BOG na medjunarodnoj izlozbi odrzanoj u Makedoniji...bosanski barak je radni pas koji treba u lepoti pobediti profesionalne manekene. Posle CACIB-a u Skoplju led je probijen i pasmina ce dobijati na popularnosti.
Pozdrav od Makedonija!
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: kamičanin - 20. 05. 2009. 15:32:15
Čestitke na uspesima i promociji pasmine!Samo napred! :Copy of prima: rodjo
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 20. 05. 2009. 19:58:14
Hvala puno Miroslave, a da znash da sam u fazi pregovora sa nekoliko lepih hendlerki da bi promocija baraka tekla lakshe. Odabir cu napraviti nakon konsultacije sa Redzom i Sejfom, jer kako oni kazu tako ce i biti.
 hao
Evo slike koju sam obecao u proshlom postu...IPAK SUDIJA IMA UKUSA.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: kamičanin - 20. 05. 2009. 21:39:53
Rekao bih da su Ruskinje-ipak sam za neshto sportskiju varijantu,srednja kategorija npr.... fre fre
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 21. 05. 2009. 00:43:22
Pa i sudija je izgleda bio za sportskiju varijantu Miroslave, ali se prvoplasirana "varijanta" na fotki slabo vidi...iz tog razloga evo kako je izgledala doticna:
(http://www.picuga-lov.com/Knjigagostiju/public/img-1242817146.jpg)
Pozdrav od Makedonija.
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: kamičanin - 21. 05. 2009. 11:34:21
I sudija je živo biće..... 1liga pa voli polarne psiće gemist
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: STARI AVDZIJA - 21. 05. 2009. 23:19:29
moj dragi......pa ja ..........nemoj Altana zaboravit na izložbi........."utisci"su opasni d1 ref ref ref

.......kakva kombinacija"alpinka" i samojed
Naslov: Odg: Baraci jedu kozu divlje svinje
Autor: lovacpd - 23. 05. 2009. 11:56:59
.......kakva kombinacija"alpinka" i samojed
To je crno bijeli  svijet
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 05. 06. 2009. 21:25:20
Pozdrav svima!
Na sajtu Internacionalne Kinoloshke Federacije od nedavno je navedena nova uzgajivacnica za bosanske barake pod imenom "BARAK OD MATKA" FCI 2/9 , a evo o cemu je rec:
(http://i44.tinypic.com/1z4hcgx.jpg)
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: dean - 06. 06. 2009. 08:57:19
Zašto baš od Matka?
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 06. 06. 2009. 20:26:59
 zato što nije od mene!!!! ;) ;D z10
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 06. 06. 2009. 23:17:39
MATKA je ime kanjona na reci Treska na 10 km od Skopja. Samo ime matka na Makedonskom simbolizira mesto radjanja zivota. To je sigurno jedno od najlepsh mesta u Makedoniji, a moje imanje u kanjonu Matka cuvaju moji bosanski baraci.
Kada sam nabavio prve barake Erona i Ekija Vitezanskog ceo je kanjon bukvalno jecio od njihovog gona, pa sam po njima brzo postao poznatiji ne kao Edvard nego kao vlasnik baraka iz Matke...tako polako meshtani su me izmedju sebe poceli oslovljavati kao BARAK OD MATKA jer im je verujem tako bilo lakshe za sporazumevanje...to moje nadime koje sam dobio od Matchana sam prebacio na uzgajivacnicu.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 30. 06. 2009. 21:05:35
Da je svaki barak posebna faca za sebe pokazuju i sledece slike. Na prvoj je Altan u profilu, a na drugoj je njegova sestra iz istog legla po imenu Alfa.
(http://img269.imageshack.us/img269/7194/p1040188k.jpg) (http://img229.imageshack.us/img229/2203/p1040201.jpg)

Pozdrav svima na forumu.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: lovacpd - 30. 06. 2009. 21:12:52
Oboje su  d4
ali je ona malo vise.... d4 d4 d4
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 30. 06. 2009. 21:46:12
Pozdrav svima!!! d4
Evo večeras sam "doture" uspio pročitati sve postove vezano za tvoje pse: svaka čast na svemu!!! I ja sam ponosan na tebe!!!!! Imaš sve moje podrške u životu normalno sem materijalne!!! ;) ;) zagi zagi zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 30. 06. 2009. 22:26:06
Alfa je temperamentna i srcana kuja koju ne mogu  pomilovati iz razloga jer je uvek u pokretu. Oduvek mi je bila omiljena "faca" pa mi je drago da si i ti Lovacpd "pao na nju".  d4
Sejfo legendo, iskreno se zahvaljujem na podrshci!   
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 04. 08. 2009. 21:52:15
Dopuna u dosijeu ALTAN.  d4

(http://i25.tinypic.com/k1qjrd.jpg)

Pozdrav od Makedonija.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: kerber - 04. 08. 2009. 22:15:37
 just
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 04. 08. 2009. 22:20:25
Bravo jarane!!!1 zagi
Svaka čast!!!!! d4
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 06. 08. 2009. 09:19:45
Mislim da ce ubuduce biti josh toga sa Altanom, samo ako ga uspijem nekako sachuvati od vukova koji masovno napadaju pse u sumrak nadomak naseljenih mesta cesto na ochigled vlasnika...Previshe je lovaca posebno iz Skopja, Gostivara i Kumanova ostalo bez svojih miljenika koji su zavrshili kao vuchja vechera. U okolini Skopja je skoro nemoguce videti lisicu koja je bila vrlo prisutna u lovishtima doskora.
Pozdrav za Kerbera i za Legendarnog Sejfu, kao i sve prisutne na forumu...josh da mi neko kaze sta je sa Redzom?
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 06. 08. 2009. 23:26:33
Ređžo ti  DOC jarane, (bio sam kod njega 25.07.) prekriva i uređuje  kuću, gradi vikendicu, hrani štence,  "dočekuje nas" krajišnike kad idemo u Sarajevo itd. Meni kaže ne smijem sjesti za komp. ako sjedem osvanu a valja raditi. to bi bilo to. Ima jednu kuju koja mi se sviđa, i kad stojimo  kod boksa i ja se igram sa njom i kažem joj bil, vidjela Cazin Ređžo odmah uteče od mene, kao nešto traži!!!! ;) ;D ;D ;D z10
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 28. 08. 2009. 20:50:17
Pozdrav drushtvo,
Na kinoloshkoj nedelji u Ohridu koja je u pocela 26.08.2009. i trajace do 30.08.2009. predvidjeno je odrzavanje 3 CACIBA, 2 X CAC (CAC Crna Gora i CAC Bugarska) kao i dve Specijalizovane izlozbe za V i IX FCI grupu.
Altan od Matka je sa 15 meseci dva dana zaredom izlagan u Intermediate classe i to na:
- CACIB-u odrzanom 26.08.2009. sa rezultatom odlican (5), CAC, CACIB, BOB, BOG II,
- CACIB-u odrzanom 27.08.2009. sa rezultatom odlican (5), CAC, CACIB, BOB, BOG III.
Moramo smisliti neshto jer su nas ridzbeci razbili  hao.
Pozdrav od Makedonija. 

Detalnije na:
http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanNaCACIBOhrid26082009Odlicen5CACCACIBBOBBOGII# (http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanNaCACIBOhrid26082009Odlicen5CACCACIBBOBBOGII#)
http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanNaCACIBOhrid27082009Odlicen5CACCACIBBOBBOGIII# (http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanNaCACIBOhrid27082009Odlicen5CACCACIBBOBBOGIII#)
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Nermin - 28. 08. 2009. 21:26:46
Bravo za Altana i čestitam , mlad ker a već je sebi obezbijedio titula da ševi  pesi najljepše barakuše...zato mu i ridžbeci zavide garant....
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: kamičanin - 28. 08. 2009. 21:45:27
čestitke za Edija i Altana!! d4 d4 Promocija rase na najbolji mogući način! z1 z1
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 29. 08. 2009. 10:56:59
Sinoc smo proslavljali Altanove CACIBE sa prijateljima-kuchkarima u Skoplju. Prava je shteta sto nismo blize pa da sam mogao za stolom pozdraviti i Vas prijatelji.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: STARI AVDZIJA - 14. 09. 2009. 23:16:49
pozdrav u tuđoj sam temi ali pošto su Altan i moja Lasa dosta iste krvi neće zamjeriti,e pa Sejfaga ide kujica u Sarajevo na CAC 26.09.09. ostalo neću za sada intenzivno ni da pokuzujem,sada taktiziram hao
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 14. 09. 2009. 23:27:35
 jel misliš na onu "moju" il na tu mladu!!!! hao hao
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: STARI AVDZIJA - 14. 09. 2009. 23:45:21
jel misliš na onu "moju" il na tu mladu!!!! hao hao
ma naravno na onu što si se zaljubio u nju a sada ko mater Caka Vitežanska formirala se,dobro radi jest pokretljiva pobrza u gonu ali to če se sleći iskustvom a i ova kujica je lijepa ,glava je exstra.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 15. 09. 2009. 00:52:21
Lasu si nam najavio kao mladu nadu, i od tada bar jednom nedeljno opet i opet pogledam slike te shestomesecne barakushe...Uopshte me ne chudi da se Sejfo zeli voditi kuci, jer je i meni sinula slichna ideja.  Sa nestrpljenjem cemo sacekati 26.09.2009. da bi videli fotografije sa CAC Sarajevo i da pozdravimo Lasinu pobedu za koju cemo navijati.  d4
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: STARI AVDZIJA - 15. 09. 2009. 21:55:06
pozdrav Edvarde,
nisam nešto opterečen pobjedama(nanizao sam ih) ali da vidim stanje pasa ,znam ja šta ima u ovoj kujici od kvaliteta a znaju to pravi majstori kinologije odmah prepoznat.Izložbe(bar ove u večim gradovima su po pravili show a poprilično rezervisan za strance i s nekom dozom glamura pa im ove naše radne pasmine dođu ko "radnička klasa" ali znamo mi šta ko ima eto Altan pobjeđuje i strepiš da ne nastrada od vuka a ovi s riđbecima strepe samo da im eventualno pas ne "povrati"bez siperčića hao hao hao
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 16. 09. 2009. 00:09:13
Redzo jarane, to sto je Ti vodish na izlozbu to znachi da je kuja "bomba", a ima li lepsheg psa do bosanskog baraka...svakako nema. Zato napred u novu pobedu sa Lasom i osvetite se za Altana i nadmashite kontradlakashe u svakom pogledu.  z10
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 16. 09. 2009. 23:15:35
 pozdrav!!! zagi
Od baraka mogu da budu ljepši samo moji psi!!!! ref ref ref hao hao hao
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 17. 09. 2009. 09:43:06
To sam upravo imao na umu.  just
Sejfo legenda = kralj marketinga.  zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 20. 09. 2009. 20:09:19
Srecan praznik Bajram svim forumashima muslimanske veroispovesti.
Pozdrav od Makedonija.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: STARI AVDZIJA - 22. 09. 2009. 19:20:02
Živio Edvarde i tebi svako dobro u životu.lovu kinologiji,ljubavi,zdravlju(a ti ovo poredaj sebi po prioritetu) d4
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 25. 10. 2009. 18:25:18
Evo jedne "poslastice" za ljubitelje Bosanskog baraka!  d4 d4 d4
Na CACIB-u Prilep odrzanog 24.10.2009., bosanski barak Altan od Matka (17 meseci): odlican (5), CAC, CACIB, BOB, BOG, BIS III.
Napominjem da je bosanski barak osvojio publiku u Prilepu jer je bilo aplauza kad god ga je oficijalni spiker pomenuo. Imao sam predosecaj da ce Altan dobiti cisti BIS i odma mi je Redzo doshao u mislima, ali eto...opet je strankinja odnela pobedu.  uf uf uf

(http://lh4.ggpht.com/_rI7RcPMjgD0/SuRAhGuXnoI/AAAAAAAAA3s/21EpY-ji6cg/s640/P1040758.JPG)

Detaljnije na http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanNaCACIBPrilep24102009Odlicen5CACCACIBBOBBOGBISIII# (http://picasaweb.google.com/esimonovski/AltanNaCACIBPrilep24102009Odlicen5CACCACIBBOBBOGBISIII#)
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 25. 10. 2009. 18:31:13
 Svaka čast kolega!!!! zagi zagi zagi zagi zagi

trebao si ga pustiti da nategne te pudlice.. hao hao hao
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: kamičanin - 25. 10. 2009. 19:27:48
 1liga rodjo
samo napred dalje na isti način!!!! z1 z1
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 26. 10. 2009. 10:45:07
Pa pudlice su htele biti nategnute, ali hendlerke su ih odvracale kao Mr.Barak je suvishe seksualno agresivan i temperamentan pa se pudlice mogu ozbiljno zaljubiti do jaja (njegovih naravno).  hao
Veliki pozdrav za Sejfu i Miroslava.  zagi zagi zagi  zagi zagi zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 03. 11. 2009. 11:58:10
28.10.2009. oko 23,00 sati probano je ukrasti 3 moja baraka koje sam cuvao nevezane u jednom zajednichkom boksu. Iako su uspeli uci u boks preko krova visokog 2,5 metara, lopovi NISU USPELI U NAMERI.
Baraci su se odlucno suprotstavili i sudeci po izvrshenom uvidu, propisno izujedali tu bagru. Tragovi krvi za koje je ustanovljeno da je ljudska bili su prisutni na vishe mesta po podu boksa i po ogradi.
Istraga je u toku!
Pozdrav od Makedonija
 
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 03. 11. 2009. 13:25:23
 hao hao hao hao hao hao hao hao
 
I to je barak!!!!!! d4 d4 d4 d4 d4
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: jura23 - 03. 11. 2009. 13:26:36
dao Bog da je osto bez jaja... dois dois
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 11. 11. 2009. 17:29:12
U prilogu je preporuka za prevenciju infekcije virusom H1N1.  d4
Pozdrav od Makedonija.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: kamičanin - 11. 11. 2009. 18:28:29
Hvala  Edvarde!! d4 d4
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: nikolad - 12. 11. 2009. 22:48:04
... a sta kaze medecina kako H1N1 reaguje na vatrenu kapljicu - rakiju?
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 13. 11. 2009. 18:02:30
... a sta kaze medecina kako H1N1 reaguje na vatrenu kapljicu - rakiju?

pomaže al mora biti i meza --obavezno!!! ;) ;) d4 z10
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 13. 11. 2009. 21:26:19
Tako je...dobra kapljica pomaze pogotovo ako je dobra meza i ako je nudi vesela komshinica sa punim dekolteom. Pa nema boljke otporne na taj lek!!!  z10
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: nikolad - 14. 11. 2009. 22:46:24
...Eeeeep, eeppaa ...momcii..kassnite!! Ja tuko sstrejt ljutu, pa viIIidi sad šta jee. A sutra se ide u lov. Pa nomojte to da miradite. Kaake sad meze zezee ...ehh :#_? Pa_ti sutra dokaži da nije bilo tri zeca četr zecameca jeca.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Harry P. - 15. 11. 2009. 01:13:07
...Eeeeep, eeppaa ...momcii..kassnite!! Ja tuko sstrejt ljutu, pa viIIidi sad šta jee. A sutra se ide u lov. Pa nomojte to da miradite. Kaake sad meze zezee ...ehh :#_? Pa_ti sutra dokaži da nije bilo tri zeca četr zecameca jeca.

tooo majstoreee  sauf 

 hao hao hao
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 16. 11. 2009. 13:24:59
Bosanski baraci stari po 18 meseci Aron i Aber od Matka (Altanova braca) sa svojim ulovom od juche.  d4
Podigli su grupu od 10-tak divljih svinja koje su jurnule prema meni...posrecilo mi se pa sam ostrelio dve iz grupe sa po jednim metkom u glavu. d4
Nastalo je pravo odushevljenje kod svih jer se sve dogodilo na izmak dana oko 16,00 sati.  zagi 
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Antezg - 16. 11. 2009. 13:36:20
Čestitke i psima i tebi zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: zhrvoje - 16. 11. 2009. 14:13:45
Edvard svaka cast z10!
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 16. 11. 2009. 17:13:10

 Bravo doc, svaka čast!!!!!! zagi zagi zagi zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 19. 11. 2009. 19:37:04
Bio sam malo opravdano otsutan.
Zahvaljujem se na cestitkama i zelim vam puno lovachke srece i dobrih gonica uz Vas!  zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 22. 12. 2009. 20:34:04
Ceca od Matka u zimskom ambijentu.  d4
(http://lh3.ggpht.com/_rI7RcPMjgD0/SzEM3XoQQYI/AAAAAAAABJY/xgSA0z1Ksig/s640/P1040919.JPG)
Ceca, Eki, Arna, Altan i Alfa...pogledajte na:
http://picasaweb.google.com/esimonovski/Zima# (http://picasaweb.google.com/esimonovski/Zima#)
Pozdrav od Makedonija.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 21. 01. 2010. 20:39:05
Evo nas u 13.00 casova 19.01.2010 godine, blizu tromedje Makedonije-Srbije- Bugarske...opet sam imao uz sebe moje barake i opet mi se posrecilo.
Nema lova bez bosanskih baraka.

(http://i50.tinypic.com/mjbeit.jpg)(http://i46.tinypic.com/2zr0rhl.jpg)(http://i50.tinypic.com/2n8tva.jpg)(http://i50.tinypic.com/2q1c2s5.jpg)(http://i48.tinypic.com/2rzxq3a.jpg)(http://i45.tinypic.com/4vsbjo.jpg)
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 21. 01. 2010. 20:43:19


Svaka čast doktore,,,,, vidim bilo ti je super!!!!!! d4 d4 d4 d4 zagi zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: PinzHunter - 21. 01. 2010. 20:49:33
Svaka čast.

Zanimljiv pimjerak.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 22. 01. 2010. 14:20:50
Sejfo jarane bilo mi je stvarno super, kao neki film kojeg sam oduvek zeleo igrati.  zagi
Hlala PrinzHunter, istina neuobichajen primerak...zato sam bio zapanjen kada sam ga video na 15 m od mene kako galopira u gustishu i nosi sve pred sobom ...pomislio sam ako promashim da mi niko nece verovati kakvog sam vepra pucao.  zagi 
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 23. 01. 2010. 19:30:03

Shvati kako hoćeš al brat bratu ja ti ne bi vjerovao!!!!! hao hao hao hao hao
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Pepi18KA - 23. 01. 2010. 19:41:21
  d4   ....čime je odstrijeljen,jel pao u vatri,odnio metak??
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 23. 01. 2010. 21:08:04
Odsreljen je pumparicom Mosberg cal.12 i metkom Rottweil 8,6 mm magnum, pogotkom u prednjem delu grudnog kosha neposredno iza desne prednje noge, na distanci od 15 m. Nakon odstrela odma je oborio rep koji je pre toga nosio vrlo visoko, a produzio je trcati josh stotinjak metara...odjednom stao kao da razmishlja i za par sekundi se srushio...
Pozdrav za Pepi18KA i naravno za Sejfu.  zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: grga - 23. 01. 2010. 22:07:27
odlični psi edvard,samo tako nastavi! zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 25. 01. 2010. 09:56:00
Hvala Grga!  zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: rututuki - 28. 01. 2010. 22:09:41
koja grdosija sunce te e....:) kolko tezi ovo cudo
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 29. 01. 2010. 17:50:20
Meshtani sa kojima lovim zbog sujeverja pa su se zdravo protivili mojoj nameri da izvagamo vepra. Insistirali su da je merenje divljachi baksuz.  :shok:  paci
Kad sam bolje razmislio odluchio sam da im ugodim jer su zaista pravi lovci i iskreni ljudi...samo sam izmerio duzinu kljova van vilice kada sam stigao kuci, koja je 9 cm. Po pravilu, glava ide lovcu koji je odstrelio vepra.
Pozdrav od Makedonija.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 19. 02. 2010. 19:08:40

Trofej!


(http://i46.tinypic.com/qnmekh.jpg)

(http://i48.tinypic.com/io0w7n.jpg)

(http://i45.tinypic.com/14csb50.jpg)
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: kamičanin - 19. 02. 2010. 19:26:01
Svaka čast Edi  d4 :Copy of prima:Pozdrav od Miroslava i ekipe
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 19. 02. 2010. 22:01:44

Bravo DOC..... svaka čast!!!!!! zagi zagi zagi zagi zagi hao hao hao
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: jura23 - 19. 02. 2010. 22:09:13
bravo... d4 just just just
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 19. 02. 2010. 23:28:21
- za Miroslava  z10,
- za Sejfu  z10,
- za Juru23  z10.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: valdop - 19. 02. 2010. 23:33:04
trebao si staviti slike trofeja u rubriku za to inače  d4  just
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 20. 02. 2010. 09:50:31
Trebalo...pa i ja bi trebao imati kosu na glavi pa je nemam  hao.
Za Valdopa  z10.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 23. 03. 2010. 18:48:39
21.03.2010. godine odrzana je II Specijalizirana izlozba lovnih rasa u organizaciji Makedonskog Kluba za Lovnu Kinologiju, proshla je u dominaciji bosanskih baraka. U konkurenciji 110 pasa, od kojih 10 bosanskih baraka, plasman moje ekipe je sledeci:
- ALTAN, u klasi radnih...ODLICHAN IZABRAN, KLUBSKI POBEDNIK RASE,
- EKI VITEZANSKI, pobednik otvorene klase, NAJBOLJI PLEMENJAK IZLOZBE,
- CECA I NJENI POTOMCI...NAJBOLJA ODGAJIVACHKA GRUPA,
- EKI I CECA...II mesto u konkurenciji odgajivachkih parova.
Treba reci da je BIS umesto Altana dobio jedan trobojac nakon sudijskog nadglasavanja...ipak mislim da je Altan bio briljantan u ringu i dominirao je kao nikad, ali sudije su glasale 2:3.

Altan...najbolji barak na izlozbi:

(http://i44.tinypic.com/otgaph.jpg)

Eki Vitezanski...gospodin plemenjak No.1,

(http://www.picuga-lov.com/Knjigagostiju/public/img-1269282023.jpg)

Odgajivachka grupa No.1

(http://i43.tinypic.com/2008q46.jpg)

Odgajivachki par No.2:

(http://i42.tinypic.com/o7rcqd.jpg)

 
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 23. 03. 2010. 19:07:21
Pozzzz!!! d4 d4

Svaka čast jarane,,, ponosan sam na tebe a bogami i na pse,,,(jer su u srodstvu) baš mi je drago,,,,super!!!!! zagi zagi zagi


p.s. rezultate sam znao prije  ove objave,,,,,HE:HE HE.... zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 24. 03. 2010. 10:02:39
Sejfo jarane zahvaljujem na podrshci  zagi
Josh ce se bosanskih baraka ove godine nagledati ne samo u Bosni i Makedoniji , nego i u Bugarskoj, Srbiji i ev.Grchkoj.  d4
 
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: RORA - 21. 05. 2010. 22:20:31
Pozdrav prijatelju tebi i tvojim Baracima cestitam vam na uspjesima u Travniku oprosti sto nisam mogo ostati do kraja izlozbe vec sam cuo pobjede svaka cast i puno mije drago sto smo se upoznali pozdravi mi onog kolegu stoje bio stobom vidjecemo se jednog dana i u CAZINU sauf
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 21. 05. 2010. 23:51:50
Rora jarane,
Boravak u Vitezu i Travniku sa ljudinama kao sto si Ti mislim da se ne moze ponoviti na drugom mestu na kugli zemaljskoj...ko nije doziveo takvu dobrodoshlicu verovatno i ne zna o cemu pricam. Znam da imam dobrog prijatelja u Cazinu i to me cini sretnim, a fiksiraj da i Ti imash svoje dobre prijatelje u Makedoniji.
Prenecu pozdrave Tomislavu i siguran sam da ce mu biti drago.
Pozdrav od Makedonija!  zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: RORA - 29. 05. 2010. 00:27:11
hvala kolega na komplimentu i dragomije sto si prepoznao dobre ljude volio bi dasmo mogli biti duze da se druzimo ali boze zdravlja vidicemo se mi jos volio bi da se mozemo ikad viditi u  CAZINU ako ikad budes isao u pravcu cazina javimi evo ti broj tel.061 244 375 bilo bi mi drago dase vidimo pozravi mi TOMISLAVA  puno mije drago sto sam vas upozno  rostilj zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 29. 05. 2010. 13:11:26
 zagi  zagi


Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 14. 06. 2010. 14:04:11
Poshao sam vidjeti kako napreduje novi gater za divlje svinje na Skopskoj Crnoj Gori.
Ambient  d4, ali ograda gatera zamalo nekompletna  paci pa je Altan morao lajati krme koje je bilo u svinjcu  :tommy::

Evo malo melodije: http://tinypic.com/m/amrvwh/4 (http://tinypic.com/m/amrvwh/4)

Tako se Altan bio napalio da je vracen kuci rezao na ostale pse u boksu zbog chega je morao prespavati u zasebnoj prostoriji.
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 16. 06. 2010. 00:44:11

pozdrav! zagi


A gdje sam ja u tim VAŠIM  dogovorima!!!! ččč ;) ;D ;D zagi hao hao hao
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 16. 06. 2010. 21:50:46
Vi ste Legendo na pocasnom mjestu kako Vama prilici. Siguran sam da i Rora djeli taj stav.  zagi zagi
Pa gde si Sejfo jarane, bez tebe je forum bio "klinichki mrtav".
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 16. 06. 2010. 22:40:30


u poslu do grla,,,,još mjesec dana,,,,!!! d4 zagi zagi zagi zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 03. 10. 2010. 17:44:51
EURODOGSHOW 2010 - Ceje (SLO), 30.09-03.10.2010.   
Altan: Odlican (5), CAC, CACIB, European Winner 2010, BOB! 

(http://lh6.ggpht.com/_rI7RcPMjgD0/TKiN3vpnfgI/AAAAAAAABr4/7U9drndM1oQ/s640/SWScan00001.jpg)

Detaljnije na http://picasaweb.google.com/esimonovski/EURODOGSHOW2010AltanOdMatkaOdlicen5CACCACIBEvropskiPobednikBOB?feat=directlink (http://picasaweb.google.com/esimonovski/EURODOGSHOW2010AltanOdMatkaOdlicen5CACCACIBEvropskiPobednikBOB?feat=directlink)

Pozdrav od Makedonija!
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: kamičanin - 03. 10. 2010. 19:16:07
Čestitke od srca na vrhunskom rezultatu od Miroslava i ekipe iz Šapca 1liga :Copy of prima: zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 05. 10. 2010. 18:38:52
Zahvaljujem Miroslave! 
Sve najlepse Tebi i cenjenoj ekipi iz Sapca.  zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 06. 10. 2010. 00:36:01
pozzzzzzzz!!! d4 d4

svaka cast zivio mi 100 godina!!! zagi zagi zagi zagi zagi zagi zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: PinzHunter - 06. 10. 2010. 20:32:33
Čestitke  just just just
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 07. 10. 2010. 17:29:20
Hvala Sejfo!   zagi
Hvala PrintzHunter!  zagi
Sejfo jarane, koristim ovu priliku i zvanicno Te pozivam na proslavu mog 100-tog rodjendana kao Pocasnog gosta u VIP sali.  zagi zagi zagi zagi zagi zagi zagi zagi zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: SEJFO - 08. 10. 2010. 19:06:00

  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D moze,,,,,,pod uslovom ako budem tu negdje u ex yu....planiram,,,, tad u Australiju na odmor!!!!! ;) ;) ;) zagi zagi zagi zagi zagi zagi zagi zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 27. 01. 2011. 12:13:07
EURODOGSHOW 2010 - Ceje (SLO), 30.09-03.10.2010.   
Altan: Odlican (5), CAC, CACIB, European Winner 2010, BOB!  :)

(http://lh6.ggpht.com/_rI7RcPMjgD0/TKiN3vpnfgI/AAAAAAAABr4/7U9drndM1oQ/s640/SWScan00001.jpg)

Detaljnije na http://picasaweb.google.com/esimonovski/EURODOGSHOW2010AltanOdMatkaOdlicen5CACCACIBEvropskiPobednikBOB?feat=directlink (http://picasaweb.google.com/esimonovski/EURODOGSHOW2010AltanOdMatkaOdlicen5CACCACIBEvropskiPobednikBOB?feat=directlink)

Pozdrav od Makedonija!
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: nazime - 27. 01. 2011. 13:19:17
Bravo majstore.
Čestitam!  zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Harry P. - 27. 01. 2011. 17:27:31
Честитки Едвард. Тоа беше во вредност од напор  just just just
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 29. 01. 2011. 19:23:23
Hvala nazime  zagi zagi

Благодарам Harry P.  zagi zagi
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 17. 02. 2011. 18:38:50
Altan u gateru...u stanju je lajati krme satima u mjestu.

http://www.youtube.com/watch?v=_4wb-RX6jdc
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: Edvard Simonovski - 05. 03. 2011. 01:35:24
Ima dobrih vjesti iz Makedonije!
ALTAN je dobio FCI TITULU INTERNACIONALNOG SHAMPIONA U LJEPOTI.  zagi
U istoj poshti ALTAN je od FCI dobio i KVALIFIKACIONU TUTULU da se moze takmichiti za SVJETSKU TUTULU SHAMPION SHAMPIONA koja se povodom proslave 100 godina postojanja FCI odrzava u Briselu 12.novembra 2011 godine. 
Nije bilo niti lako niti jednostavno za nepune tri godine od ljepog shteneta baraka stvoriti komletnog radnog psa sa vrhunskim eksterijerom, a sve to potvrdjeno od strane FCI.
Po pravilima FCI, gonich moze biti predlozen za Internacionalnog shampiona u ljepoti sa polozenim radnim ispitom i bar dva CACIB-a u osvojenim u razlichitim zemljama u vremenskom razmaku od najmanje jedne godine.
Pozdrav,

(https://lh5.googleusercontent.com/_rI7RcPMjgD0/TXGAr80MgeI/AAAAAAAAByw/0aBt_njWKUg/s800/P1080215.JPG)

https://picasaweb.google.com/esimonovski/ALTANINTERNACIONALENSHAMPIONVOUBAVINA16022011?feat=directlink (https://picasaweb.google.com/esimonovski/ALTANINTERNACIONALENSHAMPIONVOUBAVINA16022011?feat=directlink)
Naslov: Odg: Altan od Matka
Autor: STARI AVDZIJA - 27. 05. 2013. 23:09:52
pa zhar je moguče da smo toliko zaspali Eki jarane daj priloga još ,daj te prinove stavi i ranije i nove