Forum LOVAC
Lovstvo => Lovstvo => Obljetnice LD, proslave SV. Huberta... => Autor teme: HS-2000 - 03. 11. 2008. 16:58:23
-
Sorry ljudi sto upadam tek tako.
Zanima me gdje se ima šta reći o našem danu(danu lovaca) sv.Hubert zašto se ne pridonosi veća pažnja za taj dan,(sveta misa-tko slavi,kojekakvi stari lovački običaji) sve je to malo zastupljeno i u medijima,tv,tisku zar to nije žalosno, a znam da nas ima preko 56000 lovaca u Hrvatskoj.
Pozdrav svima i čestitam svim lovcima sv.Huberta(koji ga slave).
-
Hvala ma čestitki i ja čestitam svim lovcima! Idem u petak sa LS grada Zagreba.
-
moje društvo na dan sv.Huberta ima misu,a slavili smo juče tradicionalnim lovom s gostima
-
to je lijepo kad neko društvo tako štuje svog zaštitnika.Kod mene toga nema i ponekad me to malo smeta,da se gube lijepi dobri običaji-poludilo vrijeme i ljudi z30
-
Mi uredno obilježavamo taj dan već godinama.
Obilježavanje započinje okupljanjem ispred crkve Sv. Mirka u Šestinama , obilaskom grobova pokojnih članova koji počivaju na Šestinskom groblju , paljenjem svijeća na njihovom poslijednjem počivalištu te svijeće pred glavnim križem za sve bivše pokojne članove.
Nakon toga slavimo svetu misu u čast Sv.Hubert.
Naravno, sukladno lovačkim običajima po povratku u lovačke prostorije slijedi zakuska i litra,dvije u spomen na kolege koji nisu više s nama.
-
to je lijepo fazan d4
-
gosp.Fazan vi ste sretan lovac kad imate takvo društvo koje štuje svoje običaje i imate legendu od svećenika,njega često viđam. d4