Forum LOVAC
Divljač => Trofeji => Ocjenjivanja, izložbe, prvaci => Autor teme: Lovac - 08. 04. 2009. 00:41:56
-
Ima li koji zakon ili podzakonski akt koji dozvoljava ili ne dozvoljava da se ocjenjivanje državne komisije (Nacionalnog CIC i Ad hoc povjerenstva) obavlja iza zatvorenih vrata? m1
-
Mora biti iza zatvorenih vrata.
Ne aludiram ninašto ;) ali recimo da neki Norvežanin slučajno negdje u RH odstrijeli kapitalnog medvjeda koji je nacionalni prvak, a prema važećem zakonu isti se onda nesmije iznositi iz zemlje.
A Norvežanin ga hoće ponijeti kući svim silama...
I što drugo preostaje već otići "iza vrata" i zaključiti da se neradi o nacionalnom prvaku. fre
-
Ode ovaj Licki rekorder ko i medo Bruno. Bilo bi ljepse da ostane u svojoj zemlji neka izvoze nesto drugo. S druge strane covjek je platio, odstrelio i ima pravo s tim raditi sta hoce.
-
ee a ako slučajno u Zakonu piše da se vrhunski trofeji ne mogu iznositi iz zemlje(čini mi se da je tako bilo ranije u ex yu)ili je nešto tako bilo u Zakonu o lovstvu BiH (nisam više siguran)onda se i vrhunski trofej mora malo"skratit"naravno uz "formulu" :ÐJT(đe sam ja tu)to jeste " višak"se mora negdje "upakovat".
-
pa ako ne moze da ga nosi onda gratis pucanje,posteno.
norvezanin ce onda da se jede,a trofej ce pojesti moljci.
-
Mora biti iza zatvorenih vrata.
Ne aludiram ninašto ;) ali recimo da neki Norvežanin slučajno negdje u RH odstrijeli kapitalnog medvjeda koji je nacionalni prvak, a prema važećem zakonu isti se onda nesmije iznositi iz zemlje.
A Norvežanin ga hoće ponijeti kući svim silama...
I što drugo preostaje već otići "iza vrata" i zaključiti da se neradi o nacionalnom prvaku. fre
Ode ovaj Licki rekorder ko i medo Bruno. Bilo bi ljepse da ostane u svojoj zemlji neka izvoze nesto drugo. S druge strane covjek je platio, odstrelio i ima pravo s tim raditi sta hoce.
lova je lova...mnogi su u ovom slučaju omastili brk..