Forum LOVAC
		Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci => Oprema i Odjeća i obuća => Odjeća => Autor teme: Lovac - 31. 07. 2007. 21:43:28

- 
				ReflektirajučI prsluk za lov, gdje ste kupili, po kojoj cijeni i čiji je najbolji a čiji bestbuyč  d1

- 
				ReflektirajučI prsluk za lov, gdje ste kupili, po kojoj cijeni i čiji je najbolji a čiji bestbuyč  d1

moji iz društva kupili 15-ak za pogoniče od saveza,neznam pošto
- 
				Obični onaj iz Kauflanda ili Lidla... Nekih 17 kn, traje sezonu ili dvije, tanak, prozračan, služi svrsi, isti kao ovaj sa slike, s dvije poprečne trake... 

Pozz
- 
				Ima nekoliko domačih tvrtki koje rade prsluke, recimo tako i profesionalne, za npr. cestare... zanima me kakva je kvaliteta takvih prsluka a ima i onih po 100 -150 kn što je sa tim prslucima... Vjerujem da od nas toliko postoji i raznih iskustava sa prslucima... z10

- 
				Vidio sam i probao takve prsluke, i ono što mi se kod njih neviča je to da su teški, prekruti i samim time nezgrapni... 

- 
				Vidio sam i probao takve prsluke, i ono što mi se kod njih neviča je to da su teški, prekruti i samim time nezgrapni... 

Slazem se-17KN su ok za sezonu,a ovi prekruti i znojis se vise d4
- 
				ova dva ja koristim prvi je sportsmen gide cijena 250 kn i drugi je remington cijena 300kn, odlicni su, nesuskaju, u dzepovima su usiveni redenici za patrone, na ledjima vreca za sitnu divljac, nepromocivi materijal tako da nebudete krvavi u kolikom stavite fazana na ledja, a vrlo dobro sluze i u lovu visoke divljaci

- 
				Ovo mi se svidja z1

- 
				ova dva ja koristim prvi je sportsmen gide cijena 250 kn i drugi je remington cijena 300kn, odlicni su, nesuskaju, u dzepovima su usiveni redenici za patrone, na ledjima vreca za sitnu divljac, nepromocivi materijal tako da nebudete krvavi u kolikom stavite fazana na ledja, a vrlo dobro sluze i u lovu visoke divljaci

dali ima negdje u hrvackoj ovaj remington-ov za kupiti i ukojem ducanuč
- 
				neznam dali ga ima u HR mogu ti ja ponijeti kad budem dolazio, taj remington je kombinacija bez i narandzasta nije zeleni

- 
				neznam dali ga ima u HR mogu ti ja ponijeti kad budem dolazio, taj remington je kombinacija bez i narandzasta nije zeleni

pa vakav kakav je svidja mi se!
 a ako ga ne najdem tu, mozes mi ga donjeti pa ti ja novce dam!
- 
				nema problema

- 
				(http://img99.imageshack.us/img99/1475/merebezbednostiaw3.jpg) (http://imageshack.us)
 Ovde u Austriji praktikuju prsluke za pogonice, dok svi lovci su obavezni da imaju Narandzastu traku na Sesiru. d4Traka glavu cuva, posebno pri niskom letu Fazana i Jarebice, a jos ako ima neki kolega kome je brzi prst nego pametčPrsluci se ovde mogu nabaviti u Zutoj i Narandzastoj boji po ceni 1-2€.

- 
				Bas gledam HLS internet stranicu i u katalogu nema trak ni prsluka,a i ono sto imaju nema cijene.Ja bih htio kupiti trake i kape.Koliko kostajuč

- 
				Neznam koliko dole kostaju,ali ovde u Austriji prsluci zute ili oranz boje kostaju oko 2-3€. Dok trake za sesire, njih ima samo u prodavnicama lovne opreme i negde oko 10€ po komadu.

- 
				Traka 40 kn, i to dosta dobra, budeš vidio kad dočeš do mene, prsluci znaš priču, kontaktirao si znaš koga,,,,

- 
				Bas gledam HLS internet stranicu i u katalogu nema trak ni prsluka,a i ono sto imaju nema cijene.Ja bih htio kupiti trake i kape.Koliko kostajuč

HLS-ova traka košta 18 kn
- 
				Prsluk najobičniji (dobio od Croatia osig.), a na glavi šilterica sa preklopnom  refl. trakom.
 I moram reči da još uvijek jako veliki broj lovaca ne koristi nikakve prsluke  :(
- 
				Kod nas nema lova bez prsluka,ovi na slici su 200 kn.

- 
				Evo nesto friskoga i za cetveronozno pomagalo;

- 
				U situacijama kao ovde na slici, moze ponekad glavu sacuvati i traka na Sesiru.
 (http://img165.imageshack.us/img165/7343/b1be4.jpg) (http://imageshack.us)

- 
				imam i ovaj skuplji ka đilet a imam i ovaj od 20-ak kuna i on je jednostavno bolji 3 puta jer je kompletan u narančastoj boji,lagan ne smeta mi a tko ga god ima na sebi vidljiv mi je i na 2 km,trake za šešir su za ravnije terene u mene ne pomažu pretjerano

- 
				prsluci i trake pametna stvar.Expresica,nisam naišao na ove ogrlice reflektujuče za pse i kontam da je to jako pametno da pas nosi,neki krkan mi je na seoskom putu autom ubio vrhunskog psa koji se vračao  iz gona a več je pao mrak,možda,možda bi ipak pomogla reflektujuča ogrlica pa da krkan smanji brzinu i prikoći.Psa nažalost nisam stigao izvježbati da izbjegava auto(razviti bezuslovni refleks po principu"ide auto slijedi bol sklanjaj se"
 Gdje nabaviti ovakvu ogrlicu i koje su cijene. :smil4226ce1d491b5:
- 
				Pred četiri godine dao na izradu narandžaste trake i prsluke sa finim vezenim ispisom nazivlja sekcije,grupe.Svojevrsan poklon kolegama d1

- 
				Zahtijevao keper pa time me skuplje izašlo,oko 250 kn/traka i prsluk.

- 
				prsluci i trake pametna stvar.Expresica,nisam naišao na ove ogrlice reflektujuče za pse i kontam da je to jako pametno da pas nosi,neki krkan mi je na seoskom putu autom ubio vrhunskog psa koji se vračao  iz gona a več je pao mrak,možda,možda bi ipak pomogla reflektujuča ogrlica pa da krkan smanji brzinu i prikoći.Psa nažalost nisam stigao izvježbati da izbjegava auto(razviti bezuslovni refleks po principu"ide auto slijedi bol sklanjaj se"

Ove godine izaslo u Frankoniji ali jako tesko dobiti,imaju malu bateriju u sebi sa salterom,mogu da svjetle i da blinkaju,prava stvar kosta negdje oko 25 eura.
- 

donesem ti ja koliko ti treba ?
 samo nije ovakva koja svjetli (na baterije)  zagi

- 
				J..o baterije pa da divljač bježi i narod da misli da su prikaze hao  samo da reflektuje na farove ako bi ker izišao na cestu ,meni Erp pogino ispod Huma više S-a iznad Principa gore putem za G.V.možeš mislit uf

- 
				J..o baterije pa da divljač bježi i narod da misli da su prikaze hao  samo da reflektuje na farove ako bi ker izišao na cestu ,meni Erp pogino ispod Huma više S-a iznad Principa gore putem za G.V.možeš mislit uf

nema veze to sa cestom redzo...
 moja kuja nosi ovo kad ode malo u setnju;
 (http://img257.imageshack.us/img257/749/182eb5.jpg) (http://imageshack.us)

(http://img156.imageshack.us/img156/2424/lovkoddi2.jpg) (http://imageshack.us)

- 
				svakako i donese nešto ;) just

- 
				Uz prsluk koristim i ovu jaknu,ima zimski uložak na skidanje,a na šeširuje uvijek traka.

- 
				Pesek uvijek ima traku/ogrlicu bila je crvena,a sad sam nabavio naranđastu

- 
				evo ovako izgleda

- 
				Dobro ti je zvonce   d4

- 
				Ja sam ovu kupio preko interneta. Nosi se sa obadvije strane, jedna zelena a druga kao na slici. Puno džepova, topla i što je bitno ova šarena strana je vodo i vjetro nepropusna. Cijena je u Njemačkoj 140€, dok je mene koštala oko 210€ sa plaćenim troškovima, carinom i PDV-om.

http://jagd-pur.de/Jagdbekleidung/Jacken/Belfast-Wendejacke::3.html?XTCsid=45e163f4db3e3f5c2b252c9a7effcde2 (http://jagd-pur.de/Jagdbekleidung/Jacken/Belfast-Wendejacke::3.html?XTCsid=45e163f4db3e3f5c2b252c9a7effcde2)

- 
				Tava, jeste to nabavili preko E-baya ili slično ili?? 

- 
				A šta se tiče prsluka-ovi od 17 kn sa benzinskih su dobri ko i ovi od 300 i nije ti ih žao kad ih podereš. uostalom bitno je da te se vidi i kog briga za marku ;D ;D

- 
				A šta se tiče prsluka-ovi od 17 kn sa benzinskih su dobri ko i ovi od 300 i nije ti ih žao kad ih podereš. uostalom bitno je da te se vidi i kog briga za marku ;D ;D

d4
- 
				Tava, jeste to nabavili preko E-baya ili slično ili?? 

Kupio sam to baš na ovoj stranici jagd-pur.de. Problem je što se šifra iz RH ne može otvoriti no ja sam poslao e-mail i na taj način naručio, platio predračunom i sve OK.

Pozdrav
- 
				Dobro ti je zvonce   d4

;D

dok ne nabavim biper ovo je prva liga,sad je u procesu nabave jedan iz Italije,al bumo vidli kak radi,možda će i samo zvonce biti dovoljno

z10
- 
				Gospon Tava, hvala na infou, bum nekaj kemijal.. malo više dođe ali mislim da vrijedi svaki EUR kak to obično biva.
 Hvala
- 
				Ako me u tome netko pogodi, barem znam da je namjerno hao hao hao

Pozdrav
- 

Molim pomoć, tražim po netu o zakonu i nošenju ferlektirajućeg prsluka u lovu i nemogu naći.
 Ima li tko ili zna gdje mugu skinuti zakon koji propisiuje obavezno nošenja reflektirajućeg prsluka u lovu.

hvala na pomoći
- 
				nemoj čitat ZOL, čitaj crnu kroniku.

- 
				Zato i čitam ZOL da ne osvaneš u crnoj kronici hao

Nego jel se kaj dimilo danas i jesu prsti na broju ;D
- 
				Kod nas u društvu reflektirajući prsluci su OBAVEZNI u svim skupnim lovovima a naročito u lovovima na divlje svinje gdje se lovi u šikarama i gustišima. Poneki lovci koriste uz prsluke i reflektirajuće kape. Jako dobar dio odjeće koji ne smeta a čuva glavu, ovako izgleda jedan odlazak lovaca na štand. 

- 
				Ovo je jako dobra navika...sigurnosti nikad dosta

- 
				ovo je moja oprema, pogon štand svejedno  z14

- 
				pa kako to uvjek nosas u desnoj fazanku sta nenosis u ljevoj nekad bar na standu  happi
 ono oprema ok nemas zajca na slici  dlovac
- 
				zajca nisam htel pucat ( mogel sam )  d1

a još sam mlad pa rijetko idem na štand :P
- 
				Dobra stvar - pogon, ili štand ili sitna divljač - u skupnom lovu ga nosim uvijek i obavezan je za sve kod nas...

- 
				Moje društvo je kupilo svakom članu društva jedan prsluk ,i svi ga moraju nositi ,ona j lovac koji nije imao prsluk nije mogao sudjelovati u lovu .
 Mnogi su pokušali dolaziti u lov sa povezom na kapi ,ali ja kao lovnik nisam im dao sudjelovanje u lovu bez prsluka .
 Dabi ti isti ljudi držali u autu po dva prsluka .

- 
				Kod nas u društvu reflektirajući prsluci su OBAVEZNI u svim skupnim lovovima a naročito u lovovima na divlje svinje gdje se lovi u šikarama i gustišima. Poneki lovci koriste uz prsluke i reflektirajuće kape. Jako dobar dio odjeće koji ne smeta a čuva glavu, ovako izgleda jedan odlazak lovaca na štand.

Prsluci su obavezni i kod nas iako se još uvijek nađe onih koji misle da je traka na šeširu ili rukavu dovoljna. Pokušao sam u zakonu o lovstvu pronaći članak koji govori o obilježavajućoj opremi u lovu ali ništa nisam našao, pa molim ako netko zna gdje je to i kako je zakonski regulirano neka javi. Bez obzira na zakon prsluk u skupnom lovu je vrlo korisna stvar i bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti ovu istu grupu lovaca na istom terenu bez prsluka.
- 
				Ukoliko se u statut lovačke udruge ili društva uvede stavak o OBAVEZNOJ UPOTREBI REFLEKTIRAJUĆEG PRSLUKA onda niti jedan sudionik ne smije biti bez te obavezne opreme z14 teaa
 Znači na prvoj mogućoj skupštini LU, dati prijedlog izmjene dijela statuta udruge i ubaciti taj stavak, evo primjera jednog statuta:

Lovnik Udruge obavlja slijedeće poslove:

1)***
 2)***
 3)...
 ....
 ...
 npr 10) brine i odgovara za sigurnost svih sudionika u lovu i kontrolira upotrebu propisanih
 zaštita ( reflektirajući prsluci i trake i dr. ) svih sudionika u lovu po propisima;
- 
				Da, to je svakako dobro rješenje, ali jel postoji zakonska odredba d13 zagi

- 
				Zakonska odredba o uporabi reflektirajućeg prsluka NE postoji teaa.

- 
				Jel zna netko gdje se mogu naručiti/kupiti sigurnosni prsluci sa logom HLS-a ?   zagi

- 
				Hrvatski lovački savez, tel.prodaja 01/4834557.