Forum LOVAC
Optike i nosači => Optike => Autor teme: magwin - 15. 08. 2008. 21:47:38
-
Prijatelj mi ima Hunter 3-9x40 4a.Vidio sam još na jednoj 7,64 3- 12x56.Informacije i iskustva.......?
-
Prava optika za pravog lovca,samo ime joj govori ;)
-
Problem je što nemožeš naći na netu ništa jer riječ hunter otvara milijune sajtova ili neke nazive Yukon Hunter itd.
Zato me zanima zna li netko što o tome..........
-
Jel' se radi o legendarnom "japancu" Hakko Hunter ili je u pitanju neka zasebna firma pod tim imenom?
-
Hunter optiku (6x42 mislim) ima netko od mojih "bližih" lovaca, a sad se ne mogu sjetiti tko. Znam da je jako stara ali još uvijek odrađuje posao.
-
Hakko je pod tim imenom "hunter" isporučivao Frankoniji optike u kasnim osamdesetima. Evo sada pregledao u katalogu. d4
-
Jel' se radi o legendarnom "japancu" Hakko Hunter ili je u pitanju neka zasebna firma pod tim imenom?
neznam.
Na ovoj pise velikim slovima HUNTER 3-9x40 i ništa više. Končanica 4a i vidi se da je dosta stara.
Ima još jedna Hunter 3-12x56 i ta ima dosta staža....Niti na jednoj ne piše made in..... samo serijski brojevi No.xxxxxx.
Izgledaju mi obadvije dosta sjajnije, skoro kao da su lakirane bezbojnim lakom a ne mat kao većina optika.
Canis imam Hakko i ne vidim nikakvih sličnosti.
Zato me najviše i zanima tko ih proizvodi.
-
tako i na mom karabinu stoji DIELER optika za koju nitko nije čuo,a i na netu se ne može ništa naći o njoj
-
mi smo imali hunter 4x32 na 8x57 jedno 30 godina, i radila celo vreme bez ikakvih problema...
-
"Japanac" je sigurno, pored naziva u katalogu "Hunter" prikazana je optika sa osvjetljenom končanicom(1987g.) na kojoj piše "Coated Optic" i "Image Moving" Japan.
Meni izgledaju kao Hakko starih izvedbi. Ubjeđen sam da se radilo po narudžbi europskih handlera optikama.Uostalom u to doba je i Browning kao naručitelj prodavao pod svojim logom Hakko optike.Nikko Stirlingu neliči nimalo,nikonove optike u to doba neznam dali su se uopće radile za europsko tržište.
-
Nikko stirling i Nikon sigurno nemaju nikakve veze,ali i prije sam viđao Hunter optike a nitko ništa nezna.........
-
Definitivno ti mogu potvrditi po "Gun Digest" -u da je naručitelj tih optika bila Frankonia.
Usporedba cijena jednog zeissa i huntera u to doba u istoj klasi 6x40 hunter-228 DM,zeiss 6x42 990 DM.
-
Hunter 3-9x40 je '87 koštao 299 DM,u izvedbi sa osvjetljenom končanicom 499 DM,a sa objektivom 56 se radio u to vrijeme sa varijabilnim povećanjem 4-12x , za cijenu 368 DM.
Pred rat mi je stariji kolega imao huntera i isto nikada nije imao problema sa njom.
-
to sam i ja vidio da frankonia ima "naručene" optike kojima izmjene ime.problem je u tome što se ne zna točno čije su optike.mislim da to ide po principu da od kvalitetnih tvrtki naruče jeftiniju optiku ali pod uvjetom da promjene naziv
-
Hunter 3-9x40 je '87 koštao 299 DM,u izvedbi sa osvjetljenom končanicom 499 DM,a sa objektivom 56 se radio u to vrijeme sa varijabilnim povećanjem 4-12x , za cijenu 368 DM.
Pred rat mi je stariji kolega imao huntera i isto nikada nije imao problema sa njom.
od kuda ti to?????
-
He,he informacije ratove z1 dobivaju!
-
He,he informacije ratove z1 dobivaju!
Ma samo ti čuvaj svoje tajne pa ne može ti ih nitko oteti.
Ja samo pitam a ne vidim smisao o nekim izlaganjima ako nemaju neku istinu........
Možemo mi svašta laprdati ......
-
Pa zar nisi vidio da sam napisao da mi je izvor izdanje "Gun Digest"-a.
-
Pa zar nisi vidio da sam napisao da mi je izvor izdanje "Gun Digest"-a.
Mislio sam da to nije na netu nego imaš doma nekakav katalog jer ima nas puno sa već punoljetnim katalozima a ove optike su dosta stare.
Čak na ovoj 3-9x40 ima na podešavanju dioptrije prsten (kao kontra maticu) da ga fiksira na odgovarajućem položaju.
-
Tako je na ovim svima varijabilnim inačicama koje su u katalogu.
Ali zamisli, tada su bili ispred vremena po pitanju osvjetljene končanice. Znam da su se takve končanice već "debelo" koristile u američkoj vojsci,ali oni su među prvima taj proizvod nudili u civilni program. Ništa Kahles,Zeiss,Nickel,S&B,Jena,Swarovski,itd. Bar u to doba.
-
Probao sam prćkati po tom gun digest-u ali nisam to našao.
-
Ja imam tako nesto,jako kvalitetna optika sa tako finom koncanicom da mozes u dlaku gadjati,evo par slicica;
-
Ova je 3-9x40 ali nije tome ni slična.
Druga stvar je da je moj hakko 2,5-10x50 identičan svaki detalj sa ovim HUNTEROM sto si poslikao.
Canis je u pravu kad je rekao da ga možda pravi Hakko.
Jel ti teže malo ide ovaj prsten za reguliranje povećanja?
-
Prsten ide perfektno.
Ovu optiku su u Frankoniji prodavali za 600 eura.
-
Neznam ....previše mi liče....
-
Moj kolega ima Hunter 6x42 s istom končanicom kao ova gore,imao ju je među prvima,zadovoljan je da i sad lovi s njom. Kad sam kupovao kombinaciju,na jednoj je bila optika Hunter Ferlach,al mi se nije činila nešto posebno,osim toga bila je i izgrebana.
-
čini mi se solid
-
pozdrav...evo naletih na ovu staru temu jer sam nabavio hunter 4-12x56
pa me zanima kolika bi sad prodajna cijena te optike bila?