Forum LOVAC
Optike i nosači => Optike => Autor teme: Mariki - 17. 01. 2011. 22:50:57
-
Znate li mozda, dali postoji kakva širokokutna optika od neki poznatijih proizvođača Meopta, Tasco itd.
-
Širokokutne optike proizvode ti skoro svi proizvođači optika, imaš ih na desetine.
-
Meopta ti ima sirokokutnu i po meni je bolja nego tasco
-
Po meni je tasco titan bolji - zato jer je moj, kad se stvore uvjeti možda bude i nešto bolje...
-
Mnogo je dobrih proizvođača širokokutnih optika ali kada bih mogao birati izabrao bi Kahles CSX 1.1-4x24 ili Schmidt Bender 1-8x24 Zenith, a od ta dva stvarno se ne bih mogao odlučiti.
-
koja od navedenih bi mogla poslužiti za čeku i pogon, naravno osim S/B, to je vrhunska i vrlo skupa optika.
-
Općenito nisam 100% siguran šta točno znači širokokutna optika, stoga može li mi tko reći šta je to koja je razlika između širokokutne i "uskokutne" optike,gdje je najbolja,itd,itd.
Pozdrav i nadam se iskrenim odgovorima ljudi koji znaju o tome....
-
u principu neznaci nista kolko sam skonto sve sto ima veliko vidno polje ili sto je trenutno moguce napravit neki sad zovu sirokokutno, neznam ova danasnja koja ima vidno polje oko 40m dal ce se za 20god. kad budu pravili optike sa vidnim poljem od 80m jos zvat sirokokutna hao
-
Širokokutna optika, definitivno ima šire vidno polje meni se za prigon pokazala odlična, ali za čeku nije baš nešto. Tu konstataciju ipak nemožemo generalizirati jer je ova moja starija optika. Budući da je dobra za sumrak i mjesečinu spremam je na servis kod gosp. Valdopa. Pa ćemo jedan karabin kompletirati samo za takve namjene. Uspoređivali smo je u sumrak sa Meoptom 7x50, Tascom 4-16x42, Norconijom 3-9x56, Tascom 6x42, Pro luxom i od svake se pokazala puno bolja. Odnosno daleko bolje se vidi u sumrak na nju nego što se vidi kroz navedene modele.
-
Mariki neces sigurno pozaliti, ali nisi rekao samo o kojoj se optici radi
-
Opisao sam je u temi Carton optika. To je neka japanska optika 4x40. Nisam prije čuo za tog proizvođača niti sam prije vidio takvu optiku. Naizgled ništa posebno ali eto sve kako sam opisao u prethodnom postu. Da nebi ispalo kako je pretjerano hvalim, sigurno se nemože uspoređivati sa Swarom, SB, ili Docterom. U principu neka stednja klasa ali ok.Bila je na karabinu 7x64 i 2g nije ni skidana niti upucavana.
-
ako ti pase stavljaj je na karabin i pucaj, Dobru kob zelim
-
Možada ima jednu malu manu što nije varijabilna, barem od 1-4x40 ali ni to nema veze, ionako to je optika za pucanje do sto metara.
-
Bilo bi bolje da je varijabla s tim se slažem !
-
Trenotno najvece-najšire vidno polje od optickih nišana ima Swarovski Z6 serija bez obira dali je sa iluminacijom ili ne . Sa ovom serijom Swarovski Z6 ili Z6i vidno polje se širi od 25%-50% u odnosno na bilo koji optickih nišana svih sveckih proizvođača čak i na Swarovski optickih nišana predhodnih generacija, ovo se odnosi i na Swarovski Z4.
Znaci opticki nišan sa najsirim vidnim poljen je Trenotno samo Swarovski Z6 ili Z6i i tu se sva prica zavrsava.
Za lov prigonom, docekom i brzim hvatanjem divljaci koja je u begu u tacku ili krst koncanice najbolji opticki nišana sa najširim vidnim poljem je Swarovski Z6i 1-6x24 , jedina mana mu je cena od 2000€, sve ostalo sto če mu neko zameriti je kiselo grozđe.
Pozdrav Goran Krilaš
-
Većina širokokutnih optika na najmanjem povećanju ima vidno polje na 100 metara negdje oko 30-35 metara šta je sasvim dovoljno za hvatanje i najbrže divljači.Možda je Swarovski najbolji u tome ali ako nekome ovo nije dovoljno za odstrjel mislim da mu ni slavni Swarovski sa najboljim povećenjem tu neće pomoći.
-
bogami bi ja reko da vidno polje od 30-40m imaju samo malo skuplje optike ima toga jos dosta na trzistu sto ovim 30m nemoze ni prici
-
Mi mozemo da diskutujemo koliko god zelimo ali teorecki i prakticno je dokazano jedno.
A to je Swarovski poslednje generacije sa oznakom Z6 ima sire vidno polje od svih pa i od Swarovski serije 4-Fach Zoom kao sto su sve ostale svecke samo sa 4-Fach zoom sire vidno polje od 50% a to zasigurno nije s goreg i da je sgoreg povukli bi ga odavno iz proizvodnje a ne bi bila jedna od naj trazeniji optickih nisana.
(http://i510.photobucket.com/albums/s345/Goran_021/4zomm.jpg)
(http://i510.photobucket.com/albums/s345/Goran_021/6zoom.jpg) ovo da ne valja i da nije bolje od onog iznad zaista ne mogu da se slozim sa vama koji kazete da vidno polje na 100m ima 30 i serija Z6 koja ima 42,5m vidno polje da tih 12,5 m idu na stetu a ne u korist lovca.
Kolege jedina razlika je samo ko sta voli i ko sta sebi moze da priusti.
Pozdrav Goran Krilas
-
evo 3 puta sam procito post al nista jos nisam skonto medicusuper
-
Možda je Swarovski najbolji u tome ali ako nekome ovo nije dovoljno za odstrjel mislim da mu ni slavni Swarovski sa najboljim povećenjem tu neće pomoći.
Ne pomaze to puno....mozda je "crvena tacka"...jos efektivnija za brzo pucanja(a na kratko je jos "zeljezo" najbolje),ali popravalja samopouzdanje kod strijelca,ako ga doticni nema. teaa
-
(http://i510.photobucket.com/albums/s345/Goran_021/IMG_NEW_0008.jpg)
-
e ovaj navoj za filter im nije nesto narocito M27x0,75 teaa
-
Bome,jebeni navoj cak ni "nocnu" nemozes usarafit slL
-
E sad nam bas navoj smeta nego nasi stari rekose "Rđavom K...u i Dlaka Smeta" happi a ima u ovoj izreci puno vise od istine d1
Pozdrav Goran Krilas