Forum LOVAC
Lovstvo => Osposobljavanje, školovanje za lovca => Provjera znanja => Autor teme: Zoran - 10. 10. 2008. 22:38:00
-
koja je razlika između kune zlatice i bjelice!
nepitam za krzno!
evo malo preciznije kakava su im kretanja! samo to! nista sta jedu sta seru! d13
-
ista ko kod plavuše ofarbane i ove orginalboje -jedna se farba
-
neces dobiti nista za vakav G... odgovor rol
-
prisvoji ti sebi medicusovu nagradu i uživaj ref
jer dobro znaš da nećeš dobiti PAMETAN odgovor na tako pametno pitanje teaa
-
zlatica jede srne(mlade) i pernatu divljač, a bjelica domaću i divlju perad i pije krv
-
prisvoji ti sebi medicusovu nagradu i uživaj ref
jer dobro znaš da nećeš dobiti PAMETAN odgovor na tako pametno pitanje teaa
hvala ali nestane u tu supljinu!
promjenio pitanje samo radi vas uvazeni kolega! uvazio sam vasu kritiku! zahavljujem se toplo.... sl
evo malo preciznije kakav asu im kretanja! samo to! nista sta jedu sta seru!
-
bjelica je rasprostranjenija u višim predjelima
-
bjelica zivi blizu naselja,a ova druga u šumama,no to s da zaključiti i iz prehrambenih navika
-
bjelica je rasprostranjenija u višim predjelima
ima ih u velikoj gorici koliko hoces medicusuper
-
bjelica zivi blizu naselja,a ova druga u šumama,no to s da zaključiti i iz prehrambenih navika
evo malo preciznije kakava su im kretanja! samo to! nista sta jedu sta seru!
_---------------__________-_------------
pa tako jos nije niko pogorio sta ja hocu cuti!
-
Za razliku od kune zlatice rasprostranjenost(kretanje)kune bjelice(samsara)je više u stjenovitim predjelima južno ali i kontinentalnim stjenovitim područjima.Kuna zlatica uz skloništa po stijenama šivi u šumskim kompleksima i za prebivalište sebi nađe šuplja stabla(ali i stijene šuplje)ako ih ima ishrana je gotovo ista,reprodukcija idr.a ako misliš na kretanja(vrijeme lova)uobičajeno noču.
-
Zlatica preko dana miruje a lovi po noći i vještija je u pentranju po drveću.bjelica je spretna u provlačenju kroz usko.
Šta te još zanima o kretanju??????
-
Zlatica preko dana miruje a lovi po noći i vještija je u pentranju po drveću.bjelica je spretna u provlačenju kroz usko.
skoro pa da si ubo prstom u derk,,, just ali konkretno hocu ! rol
-
A šta je tebi to konkretno.Tko će znati što ti genijalac očekuješ.
Napišisi sam pa se nagradi sl
-
ajd dobro,,, pobjedio si,,, cestitam dobio si 10 poklon bonova za sarene nistalice
-
Kuna zlatica se vise krece po drvecu i granama, a kuna bjelica se skoro iskljucivo krece po tlu d4!
-
Kuna zlatica se vise krece po drvecu i granama, a kuna bjelica se skoro iskljucivo krece po tlu d4!
z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 to je konkretno
-
Ja ne razumijem o kakvom se kretanju radi. O hodu?
Bjelicu ćeš naći i među kućama, mislim naseljenim mjestima.
-
z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 z1 to je konkretno
uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf
ja rekoh gdje koja živi a samim time se i kreče(otkud bjelici neka stabla) evo sad vama pitanja
-
A ja sam trebao napisati kroz usko u krošnji ha?
-
A ja sam trebao napisati kroz usko u krošnji ha?
Dobro se provlači kroz rašlje u krošnji! teaa
-
ajd dobro,,, pobjedio si,,, cestitam dobio si 10 poklon bonova za sarene nistalice
halo nisi vidio ovaj post???????
-
uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf
ja rekoh gdje koja živi a samim time se i kreče(otkud bjelici neka stabla) evo sad vama pitanja
da ali bjelice ima i u sumama! i to hrastovim