Forum LOVAC
Divljač => Divljač => Stručna općenita pitanja => Autor teme: fazan - 08. 06. 2014. 13:23:30
-
Ovaj tjedan prilikom obilaska šume ( Medvednica ) naišao sam na čudan trofej koji sam slučajno ugledao pokraj izvale hrasta starog barem 100 godina . Čeljust je bila na dubini cca 60 cm.
Kako sam bio na skupštini u Ponikvama pitao sam Budora , tomaića , Krupeca ,a i ostale kolege što bi to moglo biti , no nisu znali .
Drugi tjedan imam sastanak sa profesorima sa Šumarskog i veterinarskog faksa u vezi provođenja programa , pa ću svakako pitati njih ,
-
Očito nekakav prahistorijski kapitalni vepar...
-
Križanac domaće i divlje prije bar 100 godina???
-
Na dubini od 60 cm može biti nešto jako staro (par sto godina) vjerojatno nekakva svinja. Možda bi prof. Babić sa vet. fakulteta znao nešto više (nama predavao anatomiju divljači).
-
Krapinski T-Rex hao
-
Kažem da čekam Konjevića i Krapinca , a ako ni oni ne odgonetnu idem u arheloško paleotološki da vidim što će reći .
No svakako ću Vas izvijestiti o čemu se radi !
-
Lp!
Vilica je od konja, barem lići nanju. Oni zubi, kljovi ili bilo kaj, dodano naknadno.
Lovski zdravo
Janez L
-
...........sabljasti konj..........mislim da ne bih išlo teaa.
-
Lp!
Malo pogledaj... gdje idu ovi zubi vani, kavi su, gdje su... d1 d1 d1
Lovski zdravo
Janez L
-
Zlatko,
To je vilica konja, samo su zubi pogrešno umetnuti (korijen im stoji prema gore).
Evo,
Pozdrav,
Krešo
Ovo je odgovor prof.dr. Krešimira Krapinca sa Šumarskog fakulteta .
A Tebi Janez čestitke na uspješnoj determinaciji .
-
mene je zbunilo ovo kak je on dospio na 60cm pod zemlju z5, kaj konji ne zive na zemlji !? sauf
-
svaka cast, janez just
-
bravooo Janez,tko zna zna.