Forum LOVAC

Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci => Terenci => Autor teme: jura23 - 31. 01. 2009. 23:27:06

Naslov: UPOMOĆ
Autor: jura23 - 31. 01. 2009. 23:27:06
.
Naslov: Odg: UPOMOĆ
Autor: valdop - 31. 01. 2009. 23:32:26
 pic nisi rekao o kojem se autu radi  pic
Autor: jura23 - 31. 01. 2009. 23:33:40
toyota
Autor: valdop - 01. 02. 2009. 03:50:18
jedino ti ostaje "sava promet" u sesvetama ( za one koji ne znaju to je otpad starog željeza)  sor. jura trebaš otići u ALM servis u petrovoj ulici, to ti je kad kreneš u petrovu iz bukovačke s lijeve strane cca 300-400 metara, ima vani tabla ALM servis, KIA servis. potražiš gazdu Ivana Jagarčeca, čovjek kuži i radi te i takve stvari. tvoj majstor je dobar za mašinu, to je normalno, ali ne mora zato znati federe i amortizere. teaa  pic
Autor: Antezg - 01. 02. 2009. 10:23:23
Reci koja toyota model i godina-moguće da ti mogu pomoći s nekim dijelovima ;)
Autor: pepi2 - 01. 02. 2009. 13:35:00
pod uvjetom da je ugradio originalne (propisane) opruge za taj model terenca , razlog `sjedanja` moze biti ili pretovar - pogledaj u knjizici vozila max. nosivost - ili vec do te mjere 
oslabljeni dijelovi ovjesa i sasije vozila ili u najgorem slucaju puknuti ,da vozilo pod teretom propada , a sobzirom da je zamijenio zadnje amortizere nebi bilo lose zamijeniti i prednje
(za vjerovati je da su i prednji oslabili)jer u protivnom  prednje opruge se dodatno izduzuju sto samo pojacava dojam sjedanja vozila
Autor: Antezg - 01. 02. 2009. 14:38:15
Puno ovisi o tome koji je auto i godište u pitanju- ogromna je razlika od toyote do toyote-npr. rav ima potpuno drugačiji ovjes od npr.hiluxa, navedi godinu i model pa ti se možda može pomoći sa savjetom!
Autor: Expresica - 01. 02. 2009. 20:52:55
Nemam toliko iskustva sa Toyotom ali da nema slucajno amortizere sa nivo regulacijom (znaci on kada ga natovaris sjedne ali nakon nekoliko puta amortiziranja sam sebe opet digne ili bolje receno napumpa) ččč
Autor: Antezg - 01. 02. 2009. 21:43:40
Koliko mi je poznato LC tog godišta iza ima spiralne opruge. Koliko se meni čini reko bi da te majstor malo zaj...o. Sumnjam da je za 1 dan uspio nabaviti nove opruge - te dijelove naši serviseri ne drže nego se naručuju.Vjerojatno je skinuo stare i odnio ih šprengati-na prvi pogled ok, a onda opet sjedne... Zavuci se ispod pa provjeri.
Ako se odlučiš kemijati oko ovjesa(i ako ti ovaj vrati pare) zaboravi originalne dijelove nego naruči OME lift kit 4 opruge i 4 amortizera+dodatni potrebni dijelovi- ja sam imao na svojoj toyoti(doduše 4runner)i bio sam prezadovoljan s tim + što sam ja imao i veliku plinsku bocu iz koja je konstantno opterećenje.
Evo ti  neki link da vidiš o čemu se radi-ovaj "naš"land cruiser se vani prodaje pod imenom Prado
http://www.toyotaoffroadparts.com/OLD_MAN_EMU/FJ_Cruiser_OME_lift_kit.htm (http://www.toyotaoffroadparts.com/OLD_MAN_EMU/FJ_Cruiser_OME_lift_kit.htm)
Autor: jura23 - 01. 02. 2009. 21:49:55
.
Autor: Antezg - 01. 02. 2009. 22:01:47
Jel baš zvao u Toyotu il negdje drugdje-ako opruge ne valjaju - reklamiraj.  Moguće je i da nisu ugrađeni odgovarajući djelovi.
Npr od kuma subaru forester je isto visio iza i stvar je za divno čudo bila u amortizerima,a ne u oprugama-nijedni zamjenski ne pašu-tj. pašu al auto i dalje visi-samo original Subaru(koji su naravno 4 puta skuplji) u potpunosti odgovaraju.Toyota doduše ima puno jednostavniji stražnji ovjes, al moguće je da su ti ugrađeni krivi djelovi.
Autor: jura23 - 01. 02. 2009. 22:11:04
.
Autor: dean - 02. 02. 2009. 10:22:48
On mijenja dijelove a ni ne zna koji dio je dao svoje... Sve po redu, hahahahaha, a bez detekcije kaj je otišlo....  hao
Autor: jura23 - 02. 02. 2009. 11:41:10
?????????????
Autor: Neno - 02. 02. 2009. 11:58:44
Problem na Vašoj J9 može se riješiti s "oštrijim"  amortizerima tipa Bilstein B6   (kataloški broj BE5-2741) i pojačanim oprugama tipa Kilen Reinforced 64022, treba obratit pažnju da li je auto 5 ili 8 sjedala.

Sve ovo važi pod uvjetom da se auto ne prekrcaje, jer boks za pse na kuki od cca 50 KG je veče opterečenje na zadnju osovinu od dva stokilaša na zadnjem sjedalu.

Autor: magwin - 02. 02. 2009. 19:23:40
pa koliko znam opruge nose vozilo i diktiraju mu visinu a amortizerima je uloga samo da ublažuju -amortiziraju nagle kretnje ovjesa-udarce.
ne kužim onda kakve veze  sa propadanjem visine ovjesa imaju amortizeri ččč
Autor: .50AE - 02. 02. 2009. 19:57:59
Nemam podataka o oprugama i amortizerima, ali eto par stranica o ovjesu iz toyotinog servisnog priručnika....ima neka sitnica na koju treba paziti pri montaži opruga.
Autor: PinzHunter - 02. 02. 2009. 20:17:05
Jura,

odvezi auto nekom drugom mehanicaru i uvjeri se da su federi novi. Antezg je u pravu, moze biti da su federi sprengani, i kao takvi padaju kad tad.Kod tvoje toyote sprengani federi lakse propadaju jer je auto i potesko.

Ako su novi, onda nisu originalni 100%.
Kad vec to sve radis, pregledaji stabilizatore.
 d1
Autor: Expresica - 02. 02. 2009. 20:37:15
pa koliko znam opruge nose vozilo i diktiraju mu visinu a amortizerima je uloga samo da ublažuju -amortiziraju nagle kretnje ovjesa-udarce.
Ja kuzim  z10
Autor: magwin - 02. 02. 2009. 21:20:41
Ja kuzim  z10

daj objasni ččč
Autor: Expresica - 02. 02. 2009. 21:31:34
Nesmijem,vojna tajna  sor
Samo ti mogu reci da takav jedan amortizer dodje oko 500 eura :shok:
Autor: magwin - 02. 02. 2009. 21:41:31

ma ja sam ti samo obični automehaničar i autolakirer i promjenio sam samo nekoliko tisuća amortizera i opruga pa mi malo tu nešta nije baš jasno pa nije ovjes na hidrauliku kao i kod mnogo Citroena od BX-a,Xantie,C5.....daj me prosvetli !!!!!!!
to nije vojna tajna nego automehaničarska happi
Autor: jura23 - 02. 02. 2009. 21:50:37
.
Autor: Expresica - 02. 02. 2009. 21:52:34
Da li si nekada promjenio kod Lancie Kappe SW (svake) zadnje amortizere ili kod Alfe 156 SW(ne svaka) e tu su ti ugradjeni ti amortizeri.
Probati cu sutra u firmi naci skicu(presjek) pa ti posaljem.
Autor: magwin - 02. 02. 2009. 22:34:34
Da li si nekada promjenio kod Lancie Kappe SW (svake) zadnje amortizere ili kod Alfe 156 SW(ne svaka) e tu su ti ugradjeni ti amortizeri.
Probati cu sutra u firmi naci skicu(presjek) pa ti posaljem.

more d4
Autor: pepi2 - 02. 02. 2009. 23:07:30

ma ja sam ti samo obični automehaničar i autolakirer i promjenio sam samo nekoliko tisuća amortizera i opruga
                                                                                --------------------

kolega magwin , oli si ti usko specijaliziran za amortizere i opruge ??
Autor: magwin - 02. 02. 2009. 23:21:34

ma ja sam ti samo obični automehaničar i autolakirer i promjenio sam samo nekoliko tisuća amortizera i opruga
                                                                                --------------------

nisam rekao da sam "specijaliziran" i nemoj me iskrivljavati i sprdati. mad
rekao sam samo "običan" i svoju aproksimativnu procjenu svojih učinjenir radova na amortizerima i oprugama...
ja sam za razliku od velike vecine samo skroman i iskren i želio bi više saznati od iskusnijih ili "specijaliziranih".
ne budi škrt pa podjeli svoje znanje sa nama "uskog" znanja!!!
Autor: pepi2 - 02. 02. 2009. 23:35:27

--------------------

nisam rekao da sam "specijaliziran" i nemoj me iskrivljavati i sprdati. mad
rekao sam samo "običan" i svoju aproksimativnu procjenu svojih učinjenir radova na amortizerima i oprugama...
ja sam za razliku od velike vecine samo skroman i iskren i želio bi više saznati od iskusnijih ili "specijaliziranih".
ne budi škrt pa podjeli svoje znanje sa nama "uskog" znanja!!!

pa eto pitam kad mi nesto nije jasno  d4
Autor: magwin - 02. 02. 2009. 23:38:11
pa i ja sam prije nekoliko postova upitao ali samo sky mi nudi sutra neki presjek a dalje ostali samo  pesi i  fre
Autor: Neno - 03. 02. 2009. 08:12:30
Sky očito misli na nivomat ili kako se sve nisu nazivali takav tip amortizera.

Poanta je u tome da kada krcate teret u gepek amortizeri se pumpaju i kompeziraju težinu, tako da auto ne sjedne.

Taj sistem ima večina mečki W124 karavana i poneki Passat i BMW 5.
Autor: Expresica - 03. 02. 2009. 10:41:06
Decki danas dobijete presjek amortizera,izdrukovao jesam sada decki probavaju skenirati i smanjiti da mogu staviti kao sliku,ako ne onda cu poslikati i staviti.
Autor: Expresica - 03. 02. 2009. 10:43:47
evo
Autor: Antezg - 03. 02. 2009. 11:55:24

Evo ja mogu reći da kod subaru forestera visinu zadnjeg kraja određuju amortizeri 1000% - u to sam se uvjerio,čovjek prvo stavio nove zamjenske amortizere-auto i dalje leži,onda stavio nove original opruge-i dalje je ko ciganski kombi-tek kad je stavio nove subaru original amortizere auto se digao. Imaju u sebi taj regulirung i 4 puta su skuplji od vrhunskih zamjenskih.
Naravno da to nije slučaj kod većine drugih auta.
Autor: magwin - 03. 02. 2009. 16:25:12
stvarno zgodna stvarčica!
vjerovatno je i kvarljivo jer ima više elemenata koji mogu ponekad "štajkati"..
ipak, u auto industiji je jako mali postotak ovakvih sistema ima ih mislim do 5%.
Autor: frenk - 03. 02. 2009. 18:01:50
(http://www.man-a-fre.com/pa/pictures/803-frakit.jpg)

http://www.man-a-fre.com/pa/ome4plus80series3inchsuspensionkit.htm (http://www.man-a-fre.com/pa/ome4plus80series3inchsuspensionkit.htm)

Old Man Emu ima sve što trebaš

http://www.arb.com.au/products/old-man-emu-suspension/ (http://www.arb.com.au/products/old-man-emu-suspension/)
Autor: jura23 - 04. 02. 2009. 18:29:14
.
Autor: Antezg - 06. 02. 2009. 11:35:16
Tim toyotama je letva volana nažalost boljka.
Autor: dean - 06. 02. 2009. 11:37:30
Dečki vi nekaj krivo radite. Bin laden i ekipa voze te aute po pustinji bez servisa sa 10 ljudi na autu i minobačem a nikad niš.  hao
Autor: Antezg - 06. 02. 2009. 11:39:05
EEE to su ove stare kakve se više nažalost ne rade paci
Autor: Tava - 06. 02. 2009. 12:05:42
ostavio danas auto kod servisera kaže da će vidit šta je!!! i otišla mi letva volana!!!

JUPIIIIII!!!!!!!!!!!
Preporuka, nazovi 048240501 i trži gospodina Darka. Radi se o Toyota servisu u Kc. Ljudi znaju šta rade i mislim da će pronaći lijek za tvog bolesnika.
Pozdrav telll telll telll
Autor: Neno - 06. 02. 2009. 12:40:38
EEE to su ove stare kakve se više nažalost ne rade paci

Mene su svi ispljucali kada sam rekao da je i Toyota podlegla trendu srozavanja kvalitete i da slavu bazira na nepoderivoj J4 i J6.
Ebiga ipak imam malo više informacija o auto industriji od proječnog građanina.
Autor: Antezg - 06. 02. 2009. 13:17:35
A čuj i ovi stari hiluxi i 4runneri do sredine 90-ih su nepoderivi i lako i jeftino popravljivi-netrebaju se npr mijenjati cijeli sklopovi nego se većina dijelova može popraviti-naruči se original par piksi,gumica ,šajbi  i popravi dio-nemora se kupovati kila željeza bezveze. Kod novijih to nije slučaj.
Autor: shandi - 06. 02. 2009. 13:54:30
Toyotina kvaliteta se srozala od kada su se odlučili na politiku najviše prodanih auta na svijetu. Pogotovo u zadnje vrijeme.Prije su bili prvi po kvaliteti a sad po kvantiteti
Autor: PinzHunter - 06. 02. 2009. 14:12:23
Toyotina kvaliteta se srozala od kada su se odlučili na politiku najviše prodanih auta na svijetu. Pogotovo u zadnje vrijeme.Prije su bili prvi po kvaliteti a sad po kvantiteti

Upravo tako.
ali kao i svugdje vrijedi, ako zelis biti konkurentan moras praviti srot. Cast izuzecima kojih je jako jako malo
Autor: jura23 - 06. 02. 2009. 19:27:09
.
Autor: jura23 - 06. 02. 2009. 19:32:59
,,
Autor: Antezg - 06. 02. 2009. 20:19:30
Moja je bila benzinka,imala 400000 na satu(vjerojatno 100 tisuća više) nije trošila ulje i išla je odlično uz redovito održavanje,nažalost sam ju slupao paci.
Autor: PinzHunter - 06. 02. 2009. 21:26:17
ej..................nemojte pljuvat po toyoti jer je jako kvalitetna tj. i prekvalitetna....
do duše nemogu govorit da sam neki maher za terence, ali ova moja me nije iznevjerila. (200000km)
i nisam još do sada niš mjenjo osim ovoga sada i lamele prije 4 godine
a prošla je stvarno puno toga...
ja je vozim već 4 godine--redovan servis svih (10000) i stvarno odrađuje svoje

nepljujemo, samo kazemo da se kvaliteta novih u odnosu na starije modele promijenila.Ja sam opcenito rekao da je danas tesko nesto kupiti da bude one kvalitete koja se ranije radila. Toyota ostaje vrhunski terenac, ali su i oni recimo popustili u kvaliteti.
Kad smo vec kod tvoje Toyote, hajde ubaci nam koju sliku ako vec nisi. z10
Autor: jura23 - 06. 02. 2009. 22:09:16
.
Autor: shandi - 07. 02. 2009. 11:11:42
To je općepoznata stvar,koju tvrde strućnjaci da Toyotina kvaliteta danas nije na prvom mjestu. Za aute od prije 2 godine pa unazad kvaliteta je bila na nivou, i Toyota je bila jedan od najkvalitetnijih auta na svijetu. Samo za usporedbu, Toyotina marka Lexus slovi za najbolji auto u svijetu po kvaliteti, dok Mercedes dodje tek na negdje 20-to mjesto, to znači da Toyota itekako može raditi vrhunske automobile, ali ne u ovakvim megalomanskim serijama kao što radi danas. Zato je i najviše pogodjena ovom krizom zbog ogromne produkcije i velikog izvoza, pogotovo u Ameriku
Autor: Tava - 09. 02. 2009. 09:23:15
Lexus kao Toyotina marka ne bavi se toliko terencima, tako da na domaćem tržištu je dostupan samo u SUV verziji. Što se Land Cruisera tiče on već godinama slovi kao najcjenjeniji terenski auto na tržištu SAD-a. Što se tiče kvalitete u zadnjih nekoliko godina moram reći da imam tu privilegiju i zadovoljstvo voziti novi Land Cruiser V8 linija 100 koji je na moje prethodno vozilo, a to je bila isto Toyota LC samo linija 120, pravo čudo i kralj i na cesti i na OFF ROAD. 286 konjskih snaga i 4,5 litreni motor rade čuda. Istina cijena je izuzetno visoka, ali ovo vozilo svima onima koji sumnjaju u kvalitetu Toyote ne daje za pravo.

Pozdrav
Autor: Antezg - 09. 02. 2009. 09:45:43
Stvar je u tome što land cruiser linija 100 i njen prethodnik 80 nemaju previše sličnosti sa ovim "malim" land cruiserom koji ima neke svoje mane-letva volana(jako skupo), vrlo osjetljive glave(3,0) ,...
Autor: Antezg - 09. 02. 2009. 10:00:50
Za one koji možda nisu još vidjeli ovo
http://www.youtube.com/watch?v=Lrk6vsb77xk#noexternalembed&feature=SeriesPlayList&p=793CABDF042A9514&index=2 (http://www.youtube.com/watch?v=Lrk6vsb77xk#noexternalembed&feature=SeriesPlayList&p=793CABDF042A9514&index=2)

http://www.youtube.com/watch?v=YfZDtC9kjVk#noexternalembed&feature=SeriesPlayList&p=793CABDF042A9514&index=0 (http://www.youtube.com/watch?v=YfZDtC9kjVk#noexternalembed&feature=SeriesPlayList&p=793CABDF042A9514&index=0)

:shok: