Zahvaljujem i drago mi je ako ono sto se postavi nekom pomogne da skuzi neke stvari ili potvrdi ono o cemu je razmisljao bez obzira da li puca LR ili ne. Puno toga se moze kupiti i napraviti bolje ako se zna sta i kako i polako po redu poslozi. na zalost nisam uspio ovu temu posloziti na neki logican nacin pa se puno toga preskoci i nije kako treba ali polako cemo dalje cim se pruzi prilika. Ja ne znam puno nego samo malo ceprkam i probam- tema je malo na preskok ali mislim da ima tu nesto dobrog materijala. LR je velika predrasuda i daleko od tradicionalnih evropskih navika pa nekad ima sukoba i nerazumjevanja. Etika je uvijek u lovcu a ne u nametnutim pravilima. Pravila su da se postuju ali je uvije kdobro znati. Vazno je da se skine magla s LR i da se razumije kako i sta a mnogo stvari je vezano za balistiku i prakticni lov bez obzira na daljine. Treba samo ostati dosljedan lovackom integritetu i postovati divljac i ne ici preko razmunih i eticko- energetskih limitacija kalibara, zrna i daljina. Mnogima je ( s pravom ) LR ne etican, nerazumljiv ili nedostizan ali ako se samo malo otvori pogled moze se dosta dobroga nauciti i saznati naravno ako zelis unaprijediti svoje lovacko i streljacno znanje i iskustvo. Ako je covjek nerazuman i puca dalje a nema potrebno iskustvo i preciznost ili dovoljno jak kalibar/ dovoljno energije onda LR ispadne kao izivljavanje neozbiljih budala. Ako se istreniras i izvjezbas i operiras unutar granica svojih sposobnosti i limitacije opreme onda je OK ako je to dozvoljeno tamo gdje lovite. Srusiti lopatara na 500 m jednom sigurnim pogotkom predstavlja neko cudno zadovoljstvo ako me iko moze razumjeti bez da misli da sam lud kao sto neki vjerovatno misle. Ponekad mislim da trebam odustati od teme i ne izazivati autoritete ali djavo neda mira i nek stoji tu i nek se razvija polako. Ne pije vode a moze zatrebati. Ima puno neodgovornom materijala po You tube koji samo steti LR ali ima i dobrih stvari. Nije lako promjeniti misljenja koja su ustaljena i konzervativna ali to ne znaci da treba odustati. Bit svega je podignuti nivo znanja i razvaliti stare zablude i nametnute nelognice neistine.