Nisu ni oni svi takvi. Ima odlicnih lovaca i fenomenalnih strelaca. Pucanje im je jako vazno i tu su jaki i vjerovatno najaci jer imaji , vjezbaju i postaju sve bolji. Medjutim etika i zelja za jeftinu slavu im je poremetila etiku lova. Da bi ih se razumjelo treba poceti od njihove proslosti. Gdje god nema klubova i okupljanja ljudi koji imaju iste ili slicne vrijednosti i stavove nema ni tradicije a kod njih ako i ovde lovis sam ili u grupi pa ako nema malo u glavi jos vise poludis. familija i rodbina skoro da i ne postoji jer trak za $$$ je sve zustrija. Svejedno ja Amere postujem i postujem njihov doprinost razvoju lovackog oruzja i preciznosti mada zalim sto malo vise nemaju dostojanstva prije i nakon odstrijela. Nekad mi se svidi njihovo postenje i nevinost izoliranog zivota po malim gradicima Montane ili Idaho i zavidim ih koliko ih malo zanima svijet izvan njihovog horizonta. Njihova tradicija i etika su razlicite ali su im NRA i SCI strahovito jaki i stvarno brane i cuvaju interese njihovih clanova a gdje je vas "Dragi Vodja" i njegov HLS?Koji od vasih ducana sam dadne doprinos da se cuvaju prava lovaca od kojih inace zive. Kad je HLS poveo raspravu sa vladom o pravima lovaca ili pojasnio javnosti ko su i sto lovci, napravio medijsku kampanju ili slicno. Vodje lutaju od raznja do rostilja i svima pucaju svecana lovacka odijela od masnoce koju godinama skupljaju. I ja od sebe pravim budalu i gubim vrijeme pokusavajuci objasniti neke stvarcice koje bi ionako svim trebale biti jasne. Umjesto da sa drustvom pijem pivo ja pucam u plasticne boce da bi postavio nekoliko slika. Istina vise uzivam u tome nego u ispijanjanju piva ili kocki.
Iduci put kad stignem probacu puknuti ove boce na jos dalje ili sta vec nadjem pogodno da mogu sigurno gadjati i snimiti. Treba trcati kad pritisnes Play na kameri pa nazad do puske pa opet kad ispraznis magazin.