Trudim se koliko mogu. Sto se tice pusaka bilo je puno proizvodjaca ali od novijih dosta custom proizvoda kao Hardy carbon rifles, Barnard, Ruger Precision i velikih proizvodjaca kao Robar, Barret,Remington, Blaser i ostalih. Sto se tice kalibara standardni LR 30 calibri kao 300W, 300WSM, RUM, Ultra, 338LM, 300 Norma magnum, 338-378 W, 376, 416 Barret i jedan 0.50 BMG izvan konkurencije. Od novijih calibara dosta 6.5 Creedmore, 280Nosler, 7 mm SAUM, 6.5 mm Saum i nekoliko wild catskao 338 LUnatic, 338Edge i slicni. 6.5 Creedmore je ugodan i precizan a znatno sije 308W po vjetru i bilo ih je je ukupno 6 komada. 3 komada u 7mmRM. Temperature izmedju 5 C ujutro do 18 C popodne.
Optike sirokopojasne LR optike uglavnom ( po kolicini) Vortex koji je jeftiniji neko veliki ali ipak odradi posao. Od poznatijih S&B 5-25x56, Kahles 6-24x56, Tangent Theta, Premier, US Optics.Niti jedan Swarovski sto je bilo malo cudno ali i razumljivo. Puska koju sam koristio je DTA u 300WM. Za mene ugodno iznenadjene je Vortex dominacija posebno Razor 4.5- 27x56 koji i ja koristim koji je odnio 2 od tri prva mjesta a S&B je bio treci ako se gleda po koristenim optikama. Strelci koji su bolje razumjeli vjetar su pobjedjivali bez obzira na kalibar, optike i koristenu opremu. Moglo bi se duze o tome ali da ne pilam gluposti. Vecina strelaca je padala dobro od prve po vertikali medjutim vjetar i rad sa horizontalnom turetom je bio izazov jer je vjetar neujednacen, iznenadan kao i virovi/ vitlaci i iznenadni udari dok si jos u letu a nemas vremena cekati smirenje zbog vremenskog ogranicenja. Brza i sposobna zrna u 6.5 i 7 mm ispaljena iz brzih kalibara su isto lijepo pomagali strelcima da lakse i brze dodju na pravo mjesto. 338LM je dominirala snagom i konsistencijom pogodaka.