Pazljiv rad, koncentracija i rad sa turetom kao oblik korekcije kondicija je kluc malo boljih grupa. Vodjenje evidencije takodje pomogne da se uoce razlike u odnosu na kondicije. Dostar mirage kretanja zraka na vrucini i brzo promjeljiv vjetar od 3 -12 km/h i razlicitih pravaca. Mirage je pokazivao "boil" ( ubrzano "kuvanje" i prividno vertikalno isparavanje zraka) na 12 pa odjednom brza promjena 5 km/h bocni vjetar sa nekih 60 stupnjeva. Svakakve kombinacije sa i po nekoliko mirage efekata na razlicitim daljinama, brze promjene vjetra i pravca. Ja zadovoljan jer mi ni jelen ni vepar ne bi pobjegli. Jos uvijek mi fali super preciznost iz prvog metka jer se on jedini i racuna a grupe nemaju solidnu horiozntalnu liniju vec se mijesa i vertikalni pomak mada to nekad zavisi i od ljuljanja mete nakon pogotka pa sljedeci uleti na pogresno mjesto. Nemam kad cekati da se meta smiti nakon udarca zrna. Nekoliko lijepih hladnih pogodaka koji veseli i lijepo ih je cuti s distance ali treba bolja sigurnost, konstantnost i preciznost.
Druga slika prikazuje pogled s mete na jednu od pozicija. Tamo gdje prividno nestane puteljak na vrhu proplanka je 465 m do mete i od tamo nekad pucam jer mi je dobro i pregledno. Pucam uglavnom lezeci polozaj i pazim na krpelje i zmije.