Hvala Medo na razumjevanju. Zoran ima svoja lovacka iskustva i toga se drzi sto je u redu. Mozda bi me mogao nauciti kako brzo korisiti dvocijevku i pucati na divljac u trku. Ja sam truba za to. Ja sam svoje godine potrosio ( i dvije puske) gadjajuci kengure na svim daljinama i tako "ispekao" zanat. Sigurno 5000-6000 metaka je otislo u promasaje i pogotke ali bio sam dobar. sad opet moram vjezbati da bi vratio formu i vratio osjecaj i brzo mjerenje na Mil- dotu da bi bio precizan i pouzdan. Vjezba je sve a kvalitetna puska i municija samo potpomazu konsistenciju. Znam napamet putanju zrna mojih pusaka i mil dots 1,1,1,1,2,1,3 i dalje do 2 tako da dosta brzo odredim udaljenost a za to samo PRAKSA i memorija pomazu. Ako lovac nema lak pristup strelistu onda je puno teze postici dobru tehniku. Pogledaj slike na Lov u Novom Zelandu i pogledaj teren. Dok se popenjes i izjuris uz brdo ciljanje je patnja jer srce toliko lupa da nekad ne mozes pogoditi brdo a kamo li divokozu ( 760x1300 mm) na 260 m ili 400 m. Treba znati smiriti puls i sve ostalo da ne pametujem previse, da bi se sigurno pogodila meta. Sigurni lov na vece udaljenosti zahtjeva dosta treninga a momak koji je povukao pitanje na ovoj temi jednostavno voli to i hoce nabaviti alat da se tome posveti sto je odlicno. Imace dosta uzivanja u tome jer radi sto voli. Ja bi sigurno volio s njim otici na streljanu i sve to vidjeti i ucestvovati. Nositi okolo SSGP2 sa 4.6 kg i nije neki hobi ali kad zveknes metu na 600 m srce ti zaigra i ako si stvarno dobar probas na lisicu ili DS ( kod nas stetocina) i uspijes to je meni uspijeh normalno da moram biti siguran prije pucanja da cu definitivo pogoditi vitalu zonu a 308W sa 150 gr ce uraditi svoje. To je adrenalin. Mozda je to sebicno nekima. Ja obozavam i postujem prirodu i lovna pravila i etiku i vise nego sto lokalna pravila nalazu jer sam se rodio tamo gdje i vi pa sam pokupio dosta toga. Za mene bi bilo najsladje uloviti divokozu s Biokova ili vepra iz Like ili vuka kod Bugojna jer to mi je veca zelja nego 3 mjeseca u NZ ili Mongoliji. Neki to mogu svaki dan a meni je veliko i jedva cekam dan da opet lovim kod kuce.