Svi smo izgradili neke ( dobre i lose) navike pa ih nije lako razbiti. Sigurnost u lovu je vazna stvar jer svi imamo familije i volimo svoje zivote i postujemo zivote drugih ljudi i divljaci. Ovakvi kratki filmovi su odlicna stvar da se skrene i posveti paznja sigurnom rukovanju i poznavanju lovackog oruzja, pravilnog kretanja sa oruznjem po terenu, pravilnom i sigurnom nisanjenju jer svaka greska moze biti kobna i nepopravljiva. Trening i obucavanje je jako vazno za novu generaciju ali i za one starije jer stvari se mijenjaju konstantno. na nekim drugim temama pricamo o gadjanju na vece daljine, vecim dometima i snaznijim kalibrima raznim vrstima zrna i to je super ali u isto vrijeme moramo paziti kad se lovi oko vode, na kamenu jer snazna i brza zrna se odbijaju ponekad pod jako cudnim okolnostima. Fragmentacija zrna je moguca opasna nus pojava ali i teska kompaktna zrna znaju se odbiti i napraviti problem. Kao dijete sam dozivio jedno neprijatno iznenadjenja igrajuci sa sa zracnom puskom. Ja onako kaubojski opalim u stub od struje kad se zrno vrati i meni pravo u usta. Nije me toliko zabolilo koliko me prepalo: tako sam naucio da trebam paziti u sta pucam, STA JE IZA METE, I DA LI CE SE ZRNO ODBITI . Mogao sam izgubiti oko! Bilo koji karabinski kalibar moze odletiti 3- 5 km bez problema, tehnika oruzja ide naprijed a s tim i neke opasnosti i rizici koje treba poznavati i razumijevati. EDUKACIJA I TRENING!