Molim za pomoc......
karabin cz 550 lux 300win mag streljivo ppu grom
Optika meopta meostar r1 3-12x56rd montaza rusan qr.
Prilikom upucavanja kroz cijev I preko nisana nadjem centar mete na 100m optiku dovedem klikovima u centar i opalim hitac......
Pogodak se nalazi 30 cm ispod centra..... puknem jos 2 i imam grupu od nekih 4 cm (meni ok) e sad pokusavam grupu podignut u centar i optika dolazi u krajnji polozaj
naravno tako nisam htio vise pucat da nebi doslo do ostecenja optike...... znaci optiku sam morao podignut do kraja da bi imao centar. Lud ko kupus pakujem opremu I odlazim sa streljane. Zovem nase najpoznatije puskare I od svih dobivam isti odgovor:
Treba zadnju bazu podignuti za 0.5-1mm da bi se optika nagnula prema naprijed I sve ce bit ok...... razlog toga: zna se dogodit da u zbrojovci krivo usarafe cijev u kuciste (
zar bas to mora biti moja) ok poslusam ja nih I tako sve ponovo preslozim ( metalac sam po struci) I na upucavanje....... vidi vraga puska puca u centar a optika otprilike na sredini klikova....... super rjesen problem.
Neda meni vrag mira (nekako mi puno taj 1mm) odem do jednog puskara sve mu to lijepo ispricam I objasnim I covjek mi se pocne smijat u facu kao vecu glupost u zivotu nije cu da zbrojovka moze krivo usarafit cijev....... ok kazem ja dajte mi vi svoje misljenje o tome pa da I ja znam zasto je to tako.......... odgovor: nemam ja vremena o tome raspravljat ajde bog. Ok hvala lijepo dovidjenja.
E sad molim lijepo cjenjene forumase ako neko zna razlog zasto je to tako i jel to prihvatljivo i normalno da tako ostane slozeno.
Pozdrav